ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
R.Serhat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2010 19:55
Son Ziyaret:
28 Haziran 2017 20:14
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
raşit serhat tüylü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

raşit serhat tüylü

SON 7 MESAJI

Fluval Fx6 Akvaryum Dış Filtre Fiyat Farkı
Almadıysanız ilanım duruyor fx5 çok temiz 300 tl ye satıyorum.
Eheim 2080
Akvaryumun sorun çıkarmasından dolayı yeni bir 100*60*60 10mm cam bir akvaryum yaptırıyorum.Dış filtreyi de iyi bir filtre ile değiştirmek istiyorum 3-4 aydır bir çok makaleyi okudum en çok tavsiye edilen marka eheim. 2080 modeli nerede üretiliyor çin mi, alman mı? 2180 modeline rasladım aralarında 100-150 tl gibi bir fiyat farkı var, 500 watt lık ısıtıcı mevcut sanırım 2180 de.
 
Akvaryumda 5 tane 13-15 cm boyunda su kaplumbağası ev sahipliği yapacak. suyun 28 derece sabit durması lazım. (bir ısıtıcı bulunacak kesin) Sizce eheim 2080 kaplumbağaların büyüyeceğini de düşünürsek yeterli mi? (suyu çabuk kirletiyorlar) 2180 modeli suyu 28 derecede tutabilir mi başka markada düşünebilirim.bir iç filtrede almalı mıyım marka model ne olmalı?

1-2 haftada dip çekimi ve filtre temizliği, 3 ayda su değişimi yapmak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

R.Serhat2011-04-24 22:25:46
Kabuk Yumuşaması.
Merhaba arkadaşlar bugün kontrole gittik, kaplumbağalarımız bi problemi kalmamış. 5 gün boyunca baytril antibiyotik ve sanasol vitamin kullandık. Artık kendi hallerine bırakmak gerektini söyledi hocamız.
buhar makinası uyguladık nefes zorluğu geçti tamamen.

yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. 
Kabuk Yumuşaması.
Çok teşekkürler buhar makinası getireceğim yarın , vitek 3 ü de soruyum hocamıza.
Kabuk Yumuşaması.
Merhaba arkadaşlar tavsiyelerinizi almak istiyorum. Bugün kırıkkale üniversitesinin veterinerlik fakultesine gittik sayın yrd. Doç. Dr. Serkal gazyağcı kaplumbağalarımızla çok güzel bir şekilde ilgilendi. Gitmemizin sebebi kaplumbağaların alt kabuğundaki sarımsı lekelerdi bazıları küçük bazılarında ise yanlarını tamamen kaplamış şekildeydi. Isıtıcısı,uvb lambası,filitresi mevcut. Siteyi iyi takip eden biri olarak uygun ortamı sağladık ama kabul yumuşaması tehşisi kondu baytril 2. 5 antibiyotik günde 2 kere ağzından bir damla alması tavsiye edildi bunun yanında vitamin takviyesi ve güneş ışıgına çıkarmamı söyledi. Sizin görüşlerinizide almak istiyorum kablumbağaları kaybetmek istemiyorum bugün antibiyotik ve vitemini ağız yoluyla vermeye başladık birinde kusma ve zor nefes alma belirtileri var kablumbağalar 4-7 cm arası değişiyor aldığımızda kaç aylıklardı bilemiyorum ama 3 aydır bizleler saygılarımla. Cevaplarınız bekliyorum. 
kaplumbağa( ısıtıcı sorunu)
GaMeR teşekkürler bilgi için plastik olanı varmış bilmiyordum:) sanırım burada bulamam kırıkaledeyim  cidden 15x3 45 lira keçke ilk başta böyle birşey alsaydım.yüksek wolt olanı bulursam alıyım sonuçta bir sene sonra 120 litrelik bir akvaryum gerekicek.
kaplumbağa( ısıtıcı sorunu)
Siteyi kardeşim kaplumbağa için direttiğin de takip etmeye başladım gidip 5 su kaplumbağası aldık.
site sayasinde plastik kaplumbağa kabından bir hafta sonra kurtulduk yaklaşık 30 litrelik(başlangıç için)
bir akvaryum edindik uv ışını,kalsiyumunu,vitaminini,filitresini edindik.
akvaryumun üçte birini kaplayan bir dinlenme alanı yarattık 5 kaplumbağa olduğundan yeterli seviyede dinlenme alanı olmasına özen gösterdik ıstıcıyı 26 derecede tutuyorduk ki ısıtıcı taşın altında kırıldı. Gidip yenisini aldığımda ise sorun devam etti 3 ısıtıyı kırdıktan sonra size başvurmaya karar verdim. Kaplumbağalar gayet sağlıklı ve hareketli ama ısıtıcının önemi tabiki büyük dinlenme alanında yaptımız şelalenin altında ısıtıcı kırılıyor. Isıtıcıyı yerleştirecek bi aparat bulamadım sizce ne yapmalıyım?
ısıtıcıya kaplumbağalar deyerse problem olur mu ısısı bana zarar verecek seviyede gibi geldi taşların altına koydumuzda da kırılıyor bu daha tehlikeli oluor suya elektirik kaçırabilir görmezsek kırıldı.
aldığım ısıtıcın kalitesinden mi kaynaklanıyor(pek tahmin etmiyorum çünkü ısı cam sonuçta ince)

değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.