ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fishbone
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2006 22:49
Son Ziyaret:
21 Kasım 2023 23:46
Toplam Mesaj:
158 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İzzet
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hiç takdir etmemiş birinin eleştirisini önemsemem.

SON 10 MESAJI

Taymur Akvaryum Kapandı Mı? Taşındı Mı?
Taymur'un olayı duyduğuma göre isim hakkıyla ilgiliymiş. Taymur'da çalışan ustalar Taymur'un adını ve yerini kullandıkları için satışlarda birilerine belli bir ücret ödüyormuş. Artık bu ücret fazla gelmeye başlayınca, isim ve yer sahibi de indirime gitmeyince malesef ustalar dağılmış.

Taymur isim hakkı kimde bilmiyorum ama şimdi elinde kocaman bir sıfır kaldığı da kesin.
Yavrularıma Günde Ne Kadar Yem Atmalıyım
Yavrularınız keseden kurtulmuş mu? Kurtulana kadar vermeyin. Kurtulduysa kaç tane? Kısa aralıklarla günde 3-5 kere verirseniz daha iyi olur.
Çöpçü Balığı Beslenmesi Hakkında
Çöpçüler için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Ama yanlış bilinen bir şeyi de açıklayayım çöpçüler diğer balıkların dışkılarıyla beslenmez. Yani şöyle düşünün akvaryumunuza 2 balık daha eklediniz. Attığınız yemi biraz çoğaltın. Lepistesler tüm yemi aşağı inmeden bitiriyorsa biraz daha ufalayarak atın o zaman hepsini toplayamazlar.
İç Ve Dış Filtre, Hava Motoru Ömürleri
Arkadaşlar merhaba,

Kullandığınız iç ve dış filtre ayrıca hava motorlarının ömürleri ortalama ne kadar oluyor? Ürünlerin üzerinde debisi, kaç watt olduğu gibi bilgiler yazsa da bence bu da önemli bir bilgi ama kimse de ürünüm 3 yıl gider garantilidir demiyor. Tecrübelerimizi burada paylaşırsak ileriye dönük alacağımız ürünler hakkında bilgilenmiş de oluruz.

Ve tabi ki aynı ürün birinde 1 yıl çalışırken başka birinde 5 yıl da çalışabilir. Biz genel olarak yorumlayacağız.

Benim kullandığım iç filtreler genelde heilea ve resun olmuştur. Resunlar 2 yıl sonra genelde bozuluyor. Heilea ları 3 yıldır kullanmama rağmen bozulma olmadı. Ama debisinde düşüş oldu. Yani yeni ürün eski ürüne göre çok daha hızlı çalışıyor bunu fark ettim.

Dış filtre olarak bozulan bir filtrem olmadı. E-Jet diye bir filtreyi 5 yıl kadar kullandım. Akvaryumu küçülttüğüm için de başkasına verdim. Hala çalışıyordu yani. Şimdi de fluval 206 kullanıyorum. Bunu da 3 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Hava motorlarına gelecek olursak. Heilea lar genelde sessiz ama çabuk bozuluyor. Bozulmadan önce de debisi yavaş yavaş azalıyor. Sobo ise çok ses çıkarıyor. Ama heilea lardan daha randımanlı çalışıyor.

Evet tecrübeleriniz? [:)]
Temaks Akvaryum Yordu Beni
Konuyu baştan sona okudum ve ağzımdan tek bir söz çıktı '' şansıma tüküreyim ''

Neden mi böyle dedim? 37 yaşındayım ve 12 yaşımdan beri bu hobinin içindeyim. Yani 25 yıldır beslemediğim tür, görmediğim balık çok azdır. Tahmin edeceğiniz üzere küçükken zaten evde büyük akvaryum kuracak kadar sözümüz geçmiyordu. Büyüyüp evi ayırdıktan sonra da kiracı biri olarak büyük akvaryum kuramadım. Yıllarca büyük akvaryum kuramadım ama büyük bir akvaryum hayalini çok kurdum. Yıllar yıllar böyle geçti kurabildiğim akvaryum 1 metrelik standart akvaryumun ötesine geçemedi.

Neyse ki geçen sene güzel bir ev aldım ve artık büyük akvaryum kurabilirim demeye başladım. Kurabilirim ama kocaman akvaryum riskli bir durumdu. Hemen araştırmalara başladım. Taymur kapanmış, Ali Kuştepe bırakmış, ithal akvaryuma o kadar para verilir mi diye düşünürken Temel Usta'nın namını duydum. Kullanan arkadaşlar memnundu. Tamam dedim akvaryumu yaptıracağım ustayı buldum. Derken bu yazıyı gördüm ve '' yok canım kesin problemli bir tiptir yoksa Temel Usta iyidir '' derken Temel Usta'nın '' 40 tl borcunu öde '' yazısını okudum.

Yahu arkadaş bu işler bu kadar mı lakayıt oldu. Adam seninle olan problemini anlatıyor sen onu çözmen gerekirken birde üste çıkıp ne ara 40 tl istedin? Bu kadar insanın içinde onu rencide edeceğini mi sandın?

İşte şansıma tüküreyim dediğim kısım da tam burası oldu. Ben bu ustaya akvaryum falan yaptırmam arkadaş. Diğer ithal alırım ama böyle tiplerle gerçekten uğraşmam.

Temel Usta, sen bu işte haksızsın. Arkadaşla renk konusunda anlaşmadan, boyut konusunda anlaşmadan, zaman konusunda anlaşmadan bu işe başlamamalıydın. Eğer ki başladıysan sorunları da çözmek senin görevin.
Özelyem.com
Kendisini övdüğümüz kadar eleştirimizi de yapalım.

En son birkaç ay önce bitki kumu sormak için aradığımda fiyatlardan da konu açılmıştı. Doların 7 tl olduğu zamanlara denk geliyordu bu konuşma. Fiyatların çok artmasının sebebinin ithal mallar olduğundan bahsetti. Buna kısmen katılıyorum aslında. Çünkü malzemeler yabancı ürünlerden oluşuyordu.

Dolarla birlikte anında artan fiyatlar nedense doların düşmesiyle değişmedi.

Alperen kardeşim, dolar çıkarken gösterdiğin atikliği inerken de göstermeni bekliyoruz. [EDIT]Fishbone,2018-11-12 21:23:16[/EDIT]
Amazon Bitkisi Gübreleme
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18020/260720181343551.jpg[/IMG]

Arkadaşlar, böyle bir akvaryumum var. Amazonları geçen ay aldığımda yapraklarında sararma ve yosun problemi olduğu için 1 hafta önce sorunlu yaprakları biraz budamak zorunda kaldım. Kalan 1-2 yaprak yeni çıkan yapraklar ama onlara da yosun bulaştığı için dıy excel aldım. Artık günlük 2-3 ml excel kullanıp kurtulmayı düşünüyorum.

Soruma gelecek olursak;

Akvaryum 200 lt. İçinde 70 tetra var. Amazon sayısı da irili ufaklı 25. Amazonların dibinde jbl misket gübre var.

Elimde test kitleri yok malesef. Bu tabloya bakarak haftalık potasyum, nitrat, fosfat ve demir gübre kullanım oranları ortalama kaç ml olmalı? Ayrıca amazonlar birkaç ay sonra büyüdüklerinde ölçüde nasıl bir değişiklik yapmalıyım.

Gübrelemeyle ilgili yazıları okudum ama hesaplamalar hep yoğun ve küçük bitkili akvaryumlar için yapılmış. Üstelik o akvaryumlarda 3-5 balık var ve bitkiler amazon gibi değil çok hassas. Yani benim akvaryumda nitrat zaten biraz var.

Tecrübeli arkadaşlar akvaryuma günlük vakit ayıramadığım için haftalık nasıl bir gübreleme yapmamı önerirler?
Balığın Türü Nedir?
Nerden aldınız ve fiyatı nedir?
Su Maymunundan Misket Gübre Yapımı
Deneyi su dolu bardakta yaparsak evet öyle olabilir. Ama su maymunlarını kumun altına gömerek yaparsak farklı olabilir. Sonuçta kum bir basınç uygulayacak ve su maymunları sonsuza dek şişemeyecek, elbet bir yerde sıkışıp kalacak. Yani bu bir bomba değil ki kumun altında patlayıp etrafa dağılsın. Böylece iyi bir şey olmuş olur, kum boşluklarında suda olan sirkülasyon olmadığı için boşluklar da gübreyle dolar, su maymunu zamanla dağılıp gider gübreler baki kalır [:lol:]

Su maymununun suya vereceği kimyasal zarar bence de tartışma konusu.
Balığın Türü Nedir?
Siyahı veya başka rengi de var mıydı? [EDIT]Fishbone,2018-07-21 02:44:49[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.