ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kürşat Aladağ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2010 18:23
Son Ziyaret:
10 Haziran 2011 18:36
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kürsat Aladağ
Doğum Tarihi:
05 Mart 1987
Yaş:
37
İl:
Isparta
Meslek:
Diş hekimi 3. SINIF
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kürsat Aladağ

60-50-40h resif yolunda seke seke ilerliyor..

SON 10 MESAJI

HERMİT KABUK DEĞİŞİMİ NASIL SAĞLANIR BİLEN VAR MI ?
Hakan bey belki de o boyanmış kabuklar girdikten sonra boyanmıştır hem neden girmesini istiyorsunuz anlamadım bırakın beğendiği kabukta yaşasın :)
Yeni canlılarım
Bence orta seviye tuzlu su akvaryumu bitkili akvaryumdan daha kolay sadece biraz fazla maddiyata bağlı bir hobi. 
Farklı Balık Türleri - Mandalina Balıkları
Ah bide yem yeseler bu mandarinler...
Kürşat Aladağ / Isparta
Öncelikle bu kadar beğenmene sevindim yaklaşık 10 ay malzeme aldım biriktirdim ve akvaryum 6 aylık yani gerçekten sabretmek lazım öğrenci olunca.

Son fotoğraf gibi sıcak bir görüntü veriyor( o yuzden 15000k ya dönmeyi düşünüyorum) ama renkler bu kadar kötü değil canlıların renkleri daha güzel gözüküyor. eklediğim sps ler ölürse üstlerine star polip kaplaması için uğraşmayı düşünüyorum :)

Akvaryum 35 cm yükseklikte su yüksekliği 32 cm kum 2-3 cm kumun yüksekliği ön bölgelerde az paylaçolar orada uyuyor o yüzden kaldırıyorlar kaç kg kum kullandım bilmiyorum 10 kg vardı bir kısmını döktüm göz kararı. Miniriff 20 cm o büyük olan diğerleri bir arkadaştan almıştım parça parça satıyordu.

Damacana kullanmıyorum R.O kullanıyorum coralx dozluyorum o da çok düzenli bir şekilde değil

Bende ilk başta 2 adet coralia 1 almıştım 2. el 100 lira gibi birşey tutmuştu daha sonra 200 liraya 2. el vortech aldım koraliaları satıp. arka bölme 10-10cm yada 9-9cm olması lazım sus seviyesi sumpta 23 cm.

80-45-35 yapıp arkadaki 25 cm i sumpa ayırırsan tam benim boyut olur.


Kürşat Aladağ / Isparta
2 kafa 1 tanesi bölünüyor yani 3 kafa torch var akvaryumda aslında candy cane ve montipora türevlerini bende eklemeyi çok istiyorum ama ıspartaya sps ulaştırmak işkence fotoğraf ekleyince görürsün 13-14 cmlik koloni tanka ekleyinceye kadar neredeyse öldü bakalım ne kadarı kurtulacak aslında fraglasam belli bir miktar kurtarırdım ama frag yapmadan ne kadarı kurtulacak görmek istedim. Yellow tang için bence akvaryum tam ideal boyutunda şu an rahat rahat gezeceği alanlar çok var tank da kaya az olduğundan hiç problem yaşamıyor. 

Bir kaç fotoğrafekleyeyim canlılar ışığın kapanma saati geldiğinden dolayı tam kondisyonlarında açmadıkları için biraz sönükler ama akvaryum genel ekleyim istedim çok boş gözüküyor biliyorum ama öğrenci bu kadar doldurabiliyor :)

bu canlının ismini bilen varmı acaba
Long nose hawkfish Şahin bey
Kürşat Aladağ / Isparta
Teşekkürler çağlar Ispartaya mercanları ve balıkları canlı ulaştırabilsem aslında daha güzel olucaktı ama malesef olmadı canlı eklemeyi yavaşlattım s boy bir yellow tang ekledim sps denemeyi düşünüyorum ama yolda hep zarar görüyorlar doku kayıplı geliyorlar artık sanırım lps yada soft türlere odaklanacağım led konusunda benim biraz kafam karışık t5 deki görsellik yok ama canlılar gerçekten olumlu tepki veriyor.


[QUOTE=mfmt] Ispartaya yeni taşındım ve bende tuzlu su düşkünüyüm ıspartada hobici olması sevindirdi beni. Şuan tankım kurulum aşamasında inşallah bende resim eklerim. [/QUOTE]

Foruma çok giremiyorum gözümden kaçmış yazınız ıspartada tuzlu su severlerin artması sevindirici hoşgeldiniz :)
27 Lt Denizim
Ali bey sizin şu an ki canlı yükünüz benim 6 aylık 100 litre nanomda yok çok az bir yük olmadığından dedim yanlış görmediysem 2 clown 1 damsel 1 fire goby 1 de wrasse mevcut tankınızda bu canlılar büyüdükçe sizin de ihtiyacınız artacak başka canlı eklemenize gerek yok bu canlılar zaten üst limite yaklaştırıyor tankı.
27 Lt Denizim
Güzel bir kurulum tebrikler 45-50 liraya bu litreyi rahat kaldıracak psler var kendinden motorlu 2 selale filtre yerine onlar daha garanti çözüm olurdu 
Kürşat Aladağ / Isparta
Selamlar


Sps olmasada bu aydınlatmayı seçtim çünkü 3x24w t5 kullanırken zoanithlerin boyun kısımları uzamaya başlamıştı aydınlatma az mı geldi diye düşündüm ve o aralar armatür ararken bu armatürün eski sahibi ergün abi bende boşta duruyor dedi ve maliyetinin 3 de 2sine bana verdi sağolsun. Sps yi de ileride düşüneceğim aslında bu aralar eklemeyi düşündüm bir koloni aldım ama ıspartaya ulaşırken koloni çok zarar görmüş doku kayıpları başladı o yüzden daha tam ekleyemedim diyebilirim.

Ledler hakkında fazla bilgim yok kelvin değerlerini falan çok bilmiyorum şu an 14 mavi 16 beyaz ve 1 adet de mavi moonlight var kelvin değerleri düşük olduğundan dolayı sanırım renkler çok belli olmuyor yazın 15000K lik beyaz ve 450 nm lik royal blueler iler değiştirmek istiyorum ledleri o zaman renkler daha da güzel olacak 13 mavi 13 beyaz  4 kırmızı şeklinde 


[QUOTE=NoFeaR]Yakından çekilmiş fotoğraflarda olsaymış daha net bir şeyler söyliyebilirdim :)[/QUOTE]

Haklısınız resimleri ekleyemedim akvaryumu ilk kurduğum an başlasa idim sanırım daha da güzel olurdu bir anda eklemek zor oluyor bende fazla ilgilenemedim tabi. Aslında en sevmediğim şey bu şekilde konu açmak elimden geldiğince resimler ile güncelleyeceğim :)


Şimdilik 2 foto ekleyeyim daha sonra daha güzelleri inşallah eklenir :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.