ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cool_boy217
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2010 04:29
Son Ziyaret:
15 Ekim 2014 15:19
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahmut Nedim CÜLÜC
Doğum Tarihi:
22 Kasım 1988
Yaş:
35
İl:
Tokat
Meslek:
Ziraat Mühendisliği-Lisans Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mahmut Nedim CÜLÜC
80x35x45 (Sarı Prenses)
67x30x40 (Mavi İmparator)

SARI PRENSES HASTASI :D

SON 10 MESAJI

Sp büyümüyor ayrıca aşırı ürkekler
[QUOTE=darXis]80 cm tankta gelişememeleri normal birşey.Ayrıca renklendirici yem hangi marka bilmiyorum ama hormon içeriyor olabilir tavsiye etmem.Diğer bir konu akvaryumda ayda 1 dahi olsa %50 su değişimi yapılmaz.Haftalık 2 dip çekimi ve her çekimde 10ar litre su çekmeniz kafidir.[/QUOTE]
 
%50 abartılı bir rakam olabilir. Aynı boyutlarda arkadaşmda yaptırdı bende sonra almasına karşın balıkları aynı boyutta aldık. Oda aynı uygulamaları yapmasına rağmen şuana kadar 2 defa yavru aldı. balıklarından vede yavruları bile neredeyse benim şuandaki balıklarımın boyuna ulaştı denebilir. Erkek dişi oranından olabilir mi acaba? 2 ay daha baktıktan sonra eğer bir gelişme görmezsem sanırım iade alırsa balıkçıya almazsa arkadaşa verecem. Bilemediğim birşey var ama ne olduğunu çözemedim hala.
Sp büyümüyor ayrıca aşırı ürkekler

 
 
Alalı 8 ay oldu 9 tane sp yavru halinde aldığımda 2cm civarındaydı bie tanesi 10 cm viarına geldi diğerleri hala 4-6 cm civarında hala problem ne onu anlamadım.
 
Yapılan uygulamalar ve besleme:
 
1) Günde 3-4 sefer besleme
2) Kullanılan yemler : Protein ağırlıklı yem (2 defa), bitkisel yem (1-2 defa), renklendirici yem (1 defa)
3) Haftada bir dip çekimi
4) Ayda bir %50 su değişimi değişimden sonra su düzenleyici, dezenfektan ve klor çöktürcü kullanıyorum
 
Eksik yada hatalı yaptığım birşey var mı yardımcı olursanız sevinirim.
cool_boy2172010-11-08 00:36:53
sıfırdan akvaryum
Bende yeni akvaryum kurdum sana sadece fiyatlarını vede ne aldığımı söyleyecem biraz pahalı olabilir tokatta bu fiyata bile normal dediler gerçide neyse uzatmayayım.

80x35x45 akvaryum 80tl
10kg mercan kırığı kum 12tl
lifetech 1500lt/h dış motor 80tl
atman hava motoru çift çıkışlı 10tl
haquous hava filtresi 900lt/h 25tl
roxin 200watt ısıtıcı 30tl
otomatik yemeleme makinası 50 (bu lüks sayılabilir ama memlekete gittiğimde ne kadar dayanabileceğini öğrenmek için denemek için erkenden aldım)

6 tane küp 10tl
kaya para vermedim toplama :D
10 adet yavru sarı prenses 25tl

buda akvaryum

ben bu fiyatlara edindim bende yeni başladım. açıkçası biraz kazık yediğimi her akvaryuma başlayanlar gibi sonradan anladım. :D ama pişman değilim bir daha olsun yine yaparım.

kafanda bir düşünce oluştuysa ne mutlu bana. saygılar...
Kömür - Aktif karbon Tartışma
Benim bir sorum olacak bu konuda aktif karbon diye satılan ürün içerik olarak mangalda kullanılan odun kömüründen bir farkı yok değil mi? Yani yerine ondan kullanmamızın bir sakıncası var mı daha doğrusu?
Dış filtrede hangi hortum kısa hangisi uz
[QUOTE=XXX€] [QUOTE=yxxl]Çıkış hortumunun kısa olması daha avantajlıdır. Çıkış borusu ne kadar kısa olursa içindeki su miktarıda o kadar az olacaktır. Böylece daha az su olduğundan motorun bunu basması daha kolay olacaktır ve debi düşmemiş olacaktır. Motor suyu çekmek için değil suyu yukarı basmak için güç harcar.[/QUOTE]

Yüksel öğretmenim, ''Motor suyu çekmek için değil suyu yukarı basmak için güç harcar'' diyorsunuz ama bahsettiğiniz olay sumpta geçerlidir. Dış filtrelerde değil. Ayrıca ''Çıkış borusu ne kadar kısa olursa içindeki su miktarıda o kadar az olacaktır.'' diyorsunuz ama ele alınan olayda çıkış borusu kısalırken giriş borusu uzamakta yani filtre sismeninde ki su miktarı değişmiyor. Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Bilimsel teoriye dayanmaktadır. http://www.akvaryum.com/forum/motorlarimizin_enerjisi_nereye_gidiyor_k72789.asp
[/QUOTE]


dediğiniz makaleyi de okudum da ben su çıkarma makinaları dersi alıyorum bu konu da yanlış bir düşünce var bence motorun suyu ısıtması konusunda eksik bilgilendirme var bence motor suyu basarken motorun çekme hattında ki yükseklik kaybı var bu kaybı en aza indirmek motorun güç sarfiyatını vede suyu ısıtmasını da azaltacaktır. Dış filtre kapalı bir sistem kapalı sistemde yükseklik kaybı hiç değişmiyor. Her filtrenin suyu basacağı yükseklikte belirtilmesinin sebebi de budur. Eğer bu yükseklik aşıldığı taktirde motorun bastığı suyu kısa yükseklikte ve düşük sıcaklıkta kaynatma olayı oluşuyor. Hesaplamada suyun 20C de kaynadığını bile çıkarmıştık tabi bu büyük pompalar için geçerli. Fakat bu olay sonucunda da suyun ısındığını eğer suyun ısınmamasını istiyorsak basma hattı yani (out) hortumunu kısa tutmamız gerekiyor. Saygılarımla...
Sarı Prenses Akvaryum
Resimler de sarı prenseslerden ayr başka bir balık var tek başına o balığın türünü bilen var mı arkadaşlar vede erkek dişi olup olmadığını bende de varda mavi imparator diye aldığım vede imparator olduğuna inanmadığım balıklarımın yanında duruyor. 
Yeni kurduğum sarı prenses akvaryumu
Öncelikle çok güzel olmuş vede bana akvaryumuma yapmam gereken hakkında bilgi verdi açıkçası çok güzel olmuş emeğine sağlık. Sağlıklı balıklar.

Malzemeler: Atman AT 3336 dış filtre, atman 300W ısıtıcı

Ben malzemelere baktım da hava motoru yada hava filtresi göremedim açıkçası olması gerekmiyor mu yazmayı mı unuttun onu merak ettim. Saygılar...
240 litre, sarı prenses ve yunus akvaryumu
Sera granured (pazartesi, çarşamba,cuma sabah)
Sera granugreen (pazartesi, çarşamba,cuma akşam)
NLS cichlid formula (salı, perşembe sabah)
Sera flora (salı, cumartesi akşam)
Sera spirulina tabs (perşembe akşam) 
Sera artemia shrimps (cumartesi sabah) 

Benim bir sorum olacakta bu kadar değişik yem vermek gerekiyor mu açıkçası ben genelde tek yem kullanıyorum seragranured oda haftada bir kan kurdu 3 günde birde bitkisel kaynaklı yem kullanıyorum
Sarı prenses akvaryumum
sequil  kayalık toplamaya başladım. Şimdi onları tuzlu suya koydum biraz durduktan sonra yerleştireceğim. Şuan da yavrular dediğiniz gibi 1e/5d şeklinde yapacağım büyüdükten sonra. Arka fonda tokat'ta çok pahalı olduğundan bir arkadaşıma söyledim gidince o alacak bana. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

GuppyKeeper Malzemelerdeki dış filtreyi takım şuanda akvaryuma biraz debisi fazla ama ilerde büyütme düşüncem var açıkçası o zaman lazım olur diye aldım :D Tavsiyeleriniz için teşekkürler.


yusufbugra ısıtıcı dediğiniz gibi yaptım. İç filtre kaba pislikleri çok iyi temizliyor o yüzden içinde bıraktım açıkçası. Kaya topladım dediğiniz gibi bir mağaralar yapmayı düşünüyorum bir de strafordan bir arka plan şeklinde mağara yapma veya pet şişeyi keserek dışına güzel şekillendirerek mesela köpük ve derz yardımıyla kaya görüntüsü vererek mağara yapmayı düşünüyorum. Şuan da vize döneminde olduğum için biraz kendi akışına bıraktım. Sonra esas düzenlemeyi yapacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 
Sarı prenseslerin tek olması bir sorun olur mu?
tugberk_g  öncelikle yorumun için teşekkürler. Balıklarım 2-3 cm boyunda yavrular o yüzden büyüdükten sonra balıkları fazla erkek olanlarını ayıracağım dişi takviyesi yapacağım. Şimdilik bir sorun teşkil etmez dediler bana. Yapacağım hareket doğru mudur?

azat3838  mavi imparator balıklarını ben pek beğenmedim bilmiyorum sarı prenses belki daha çok hoşuma gitmesinden de kaynaklana bilir. O yüzden iade etmeyi düşünüyorum açıkçası o zamana kadar o tankta bakacağım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.