ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
windsurf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2010 00:51
Son Ziyaret:
17 Kasım 2012 16:19
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali suna
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali suna

SON 10 MESAJI

dış filtrede oluşan bakteriler
Arkadaşlar bu dediğim balteri gibi şeyler yıkamakla çıkan şeyler değil yapışmışlar ağ gibi örmüşler sepetleri.Nasıl desem hani sarmaşıklar düz duvara bile yapışabilirler ufak kökler sararak duvar aralarına girerler bunlarda sepetlerin altına sarmışlar aynı şekilde süngerle ovaladım ama ara gözeneklere sünger girmediği için kalıyor .
    Ben yeni baştan kurulum yapacağım akvaryumu taşımak zorundayım.
  Acaba sedece bu sepetleri çamaşır suyunda bekletsem ve ardından temizlesem sonrasında bolca durulayıp bir iki gün tuzlu suda bekletip sonra tekrardanbol su ile yıkasam bir zararı olur mu arkadaşlar. Akavaryumun içinde şu an canlı yok en baştan güzelce temizlenip yeniden kurulum olacak.
 
dış filtrede oluşan bakteriler

Merhaba arkadaşlar

Dış filtrede oluşan bakteriler hakkında bilgisi olan arkdaşalardan bilgi almak istiyorum .Aslında benim asıl sorum dış filtre temizliği ile ilgili.
  dış filtreyi temizlemek için açtığımda biobalların arasında ve seramik karbon gibi malezemleri koyduğumuz sepetlerin üzerinde gözeneklerin arasında sarmaşık gibi bitkiye benzeyen bulundukları yüzeye yapışmış bir halde bitki desem yanlış olur sanırım ,varlıklar gördüm.su tutmakla çıkmıyorlar çok sağlam yapışmışlar ve uzamış gitmişler.sepetlerin her tarafını sarmışlar.
  Benim sorum bunlar nedir?
  Bunları temizlemeli miyim yoksa yararı var mı bunların ?
  Temizlemem gerekliyse nasıl temizlemeliyim bilgisi olan arkdaşlardan yardım bekliyorum.
 
 
windsurf2011-05-05 00:38:18
sarı prensesten yavru alamıyorum sorun nedır?

Arkadaşlar sarı prenses kolonimden yavru alamıyorum.

Dişi balıklarım tüpçük çıkartıyor fakat erkekler ciftleşmiyır anlamadım sorun nedir .
Akvaryum diğer türlerimden her ay düzenli yavru alırken sarı prenses kolonimden nadir alıyorum.2 erkek 8 dişi var .
 Bunu dışında akvaryum da yunus kenyi beyaz prenses kolonileri var hepsi düzenli şekilde yavru veriyor ama gel gelelim sarılar da tık yok :)
Sorun sizce ne olabilir erkek sarı prensesler mi pasif acaba ?
Boyları 7-10 cm arasında balıkların daha önceden yavru aldım bu balıklardan fakat bir keresinde elektrik kesintisi nedenıyle akvaryumumdakı agzı doluk balıklarım yavrularını kustular bunların cogu prensestı uzun sure havasız kaldılar hava motoruna su kacmıs hava basamamıs sonrasında bende ıste oldugumdan dolayı aksam gelınce gordum .
   Sızce sorun nedır? Onerılerınızı beklıyorum.
özkoçak2011-01-18 09:21:18
400 lt karma yavrularım
Teşekkür ederim arkadaşlar amacım aslında başlangıçta ticari değil sadece zevk içindi ama zaman içerisinde tabiki satmak zorunda kalacağım.Bu akvaryum arkadaşımın cafe sinde durmakta kendi evimde değil.Onlarda kendilerinden eklenti olarak o çakıl taşlarını atmışlar.normalde sadece midye kırığı vardı .Kayalar konusunda ise şunu söylemek isterim göl kenarında yaşamaktayım o yüzden gölden de bir parça olması için bazı ufak kaya ve taş parçaları koydum :)
    Deniz kabukları ise kızıl denizden getirildi arkdaşlar kolay bulunabilen bir deniz kabuğu değil.Deeğerlendirmek amacı ile ve kıramayacağım bi amcam getirdi:)
   kısacası her şeye bahane bulmuş gibi oldum fakat her zaman başında olamıyorum balıkların haftada bir iki kez gidebiliyorum.İleride mecburen boşaltacağım akvaryumu yeniler gelecek uygun fiyatada verceğim isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olurum amacım para kazanmak değil bu hobiyi dahada yaygınlaştırmak......
400 lt karma yavrularım

Fotoğraf:

Boyut (cm):125*60*55
Kapasite (litre):400
Canlılar:malawi karması

Malzemeler:atman f4 dış atman iç filtre atman 300 watt termal ısıtıcı hava motoru

Akvaryum Bakımı:ayda bir kez

Kullanılan Yemler:sera granugreen,tetra discus,nls,artemia

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:su düzenleyici,tuz,su berraklaştırıcı

İşte benim yavrularım toplamda 300 adet ve 250 adet de 80 cm lik akvaryumumda var büyüsünler onlarıda koyacağım yanlarına:)

çok güzel bir dekorasyon yapamadım arkadaşlar yaşadığım bölgede dekor olarak bunları bulabildim bende kullandım umarım beğenirsiniz.

windsurf2010-11-23 23:13:43
yavru yunus balıklarım
Bilginiz için teşekkür ederim en yakın sürede resmini koyacağım..
yavru yunus balıklarım
 iyi akşamlar arkadaşlar
yakın bir süre önce olusturduğum yunus kolonimden bircok yavru aldım yaklaşık 250 tane.
Yaklaşık 3 hafta oldu .Yavru yemleri ile besliyorum arkdaşlar ve hızlı gelişimleri için onlara daha büyük bir akvaryum kurdum ana tankımdan daha büyük:)400 litrelik akvaryumdalar şu an .
   Sizden bir kaç konu hakkında bilgi almak istiyorum.
Balıklarımın 3 4 cm varmaları ne kadar sürer?
Besledigim yemler renklendirici yem, büyütme yemi (sarımsaklı) ,kabuksuz artemia,sera granu green ,tetra discus,(tetra ve sera yemi ezdım),nls...Bunların hepsini karıştırdım ve karışık olarak veriyorum ve haftada bir kaç gün canlı yem olarak artemia üretiyorum onu veriyorum.Artemia zahmetli olduğu için bu ara veremiyorum fakat genelde vermeye çalışıyorum.
   Diğer sorum ise şu,Atman f4 dış filtre kullanıyorum ekstra olarak Akvaryumun içerisinde atman iç filtre var ve sürekli çalışıyor .Onu sürekli calıştırmalı mıyım ? Akıntıyı sevdiklerini biliyorum fakat sürekli açık olması balıkları yorar mı büyümelerini engeller mi?
 
Son sorum isebazı yunus yavrularımın alt yüzgeçlerinde kırmızılık var yüzgecin kendisinden olan bir renk herhangi bir hastalık değil.
Bu neden kaynaklanır Bu renk normal mi arkadaşlar Annelerin bir tanesinde de yüzgecinde aynı kırmızılık var .
vereceğiniz cevaplar için simdiden tesekkur ederım yakın bir sure içerisinde balıklarımın resimlerini koyacagım buraya:)
windsurf2010-11-11 23:16:59
sarı prensesimdeki yüzme problemi
Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım.Sanırım ölecek iyice güçten düştü.Ayırdım yavru akvaryumuna koydum artık bekleyeceğim
ölüm nedeni ne olabilir
 aldığım balıklar akvaryumcudan değil şahıstan ve kendi yavrularından.Onda iken bir sorun yoktu uzun süreden beri bu hobi ile ilgileniyor ve daha önceden de aldım hiç bir sorun yok.
    Balıklarda herhangi bir benek yada dış yüzeylerinde bir rahatsızlık belirtisi yok.
Dün akşam bi balığım kayalara sıkışmış çıkamamış ve yüzmesinde problem vaar yüzemiyor arkdaşlar.
yüzzerken yan dönüyor.Ufak balıklarımdan biride yüzerken kuyruğunu kullanmıyor onları 3/4 cm arasındaki balıklarımın arasına koydum kendilerine gelsinle diye o akvaryumda yetişkin yani kayalara sıkışan daha hareketli biraz daha düzeldi ama ufak olan hala kuyruğunu kullanamıyor yan yüzgeçlerini kullanıyor.
   Suyun ısı derecesi ne olmalı arkdaşlar?
   Şu anda ısıtıcı çalışmıyor derece 29 bana yüksek geldi onun bir etkisi olur mu ?
   1 haftadır kullanmıyorum ısıtıcıyı fakat derece kışın ısıtıcı açıkken  bu kadar yüksek olmuyordu.
Isıyı düşürmem gerekli mi bunu için ne yapmalıyım  
sarı prensesimdeki yüzme problemi
 
 
 
İyi günler,
  Sarı prenseslerimden biri sanırım gece kayaların arasına girmiş ve sıkışmış sabah onu ben çıkardım oradan kendi başına çıkamadı ve kayaları açtım çıktı.Şu anda yan bir şekilde yüzüyor ve düz yüzmeye çalıştığında bunu başaramıyor ne yapmam gerekli arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.