ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orfoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2010 10:54
Son Ziyaret:
09 Kasım 2013 18:08
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berk andaç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Severumlarım yumurta döktü. Yapmam gerekenler?
Onur bey tavsiyelerinize teşekkür ederim. Cuma akşamı yumurta dökmüş olan severumların pazar sabahı yumurtaları kayboldu. Bende vatoz ve 2 meleği akvaryumcuya verdim. Akşam çok enteresandırki severumlar tekrar yumurtladı. Bu akşam ise yumurtalardan eser yok :) Melekleri ve vatozu yakalamaya çalışırken biraz korktular yalnız. Bir dahaki yumurtlamayı heyecanla bekliyorum :)
Severumlarım yumurta döktü. Yapmam gerekenler?
Gold severum çiftimin dün akşam okuldan geldiğimde yumurta döktüklerini farkettim. Erkek ve dişi arasıra ağız ağıza kavga etsede yumurtaların başından ayrılmıyorlar.  Attığım yemlerede artıl aldırış etmiyorlar. Akvaryumumda severumlardan başka iki adette melek balığım var. Melekleri akvaryumdan çıkartmalımıyım? Sanırım 2-3 gün içinde yumurtalar çatlayacak. Yavrular çıktığında kullanmam gereken özel bir yem varmı?
jebo 825 mi? Jad 3 kovalimi
Ben 1 yıldır lifetech kullanıyorum çok memnunum, hatta iyikide bunu almışım diyorum :) 1 sene boyunca debide bir azalma ve seste artma olmadı fakat filtre malzemesi takviyesi yapmanız şart. 
jebo 838
Bende aynı filtreyi kullanmaktayım. diğer markalara göre su akışı ters olduğundan filtre malzemesini şu şekilde sıralamalısın;

en üst sepet: elyaf, varsa mech
orta sepet: küçük boru parçacıkları, artan substrat
alt sepet: substrat

ben bu dizilimle uzun süredir çok berrak bır su elde ediyorum. tavsiyem filtre malzemelerini en kalitelisinden almanızdır...
LifeTech 835 dış filtre hakkında fikirleriniz nedir ?
Ben 1 senedır bu dış filtreyi kullanıyorum. hala ilk günkü gibi sessiz ve debisindede bir azalma hissetmedim.
bu filtrenin kötü yanı içindeki malzemelerin eksik gelmesidir. bende filtreyi ilk aldığımda akvaryumun temizlenmesi için baya bekledim ama temizleyemedi tabi. filtrenin içinde şu anda eheim mech, substrat pro, filtrenin içinde gelen kucuk boru parçacıklar ve elyaf var. su daima berrak bir şekilde ve memnunum...
biricardi ve demosoni ile ilgili sorular.
[QUOTE=lord831]Harun bey Maşallah nazar deymesin diyelim :) o zaman sadece ben brichardi beslemek istiyorum bugün akvaryuma biraz mercan biraz da kaya ekledim brichardilere hangi yemlerden veriyorsun kaç öğün (mesela balık tavuk et tarzı yemler verilirmi ) birde balıkçıdan alınan karides haşlanıpmı veriliyor yoksa çiğmi[/QUOTE]

Mesajı geç gördüm kusura bakmayın.
sarı prensesler er geç o akvaryumdan çıkacak ama eski balıklarımın yavrusu olduğu için sorun çıkmadıkça çıkartmayacağım. ( ben kusturup bu boya getirdiğim için vedalaşamıyorum bir türlü. hatta şu anda sarı prenseslerden biri yumurta tutmuş durumda :))

yem olarak ben nls chiclid formula ve yemeklerden artan tavuk, balık gibi yiyecekleri veriyorum. belki doğru değildir ama ben bu şekilde besliyorum...
biricardi ve demosoni ile ilgili sorular.
Demasoni gerçekten boyutuna göre sert bir balık. Kendinden daha büyük sarı prenses tarafından defalarca hırpalanmasına rağmen yer edinmek için sarı prensesle bıkmadan kavga etti.

bende şu anda frontosa, brichardi ve sarı prenses besliyorum. brichardi de sert balık. oda kendinden büyük sarı prensesle 1 hafta boyunca yer kavgası yaptı fakat şu anda yenilgiyi kabul ederek sarı prensesin üstünlüğünü kabul etmiş durumda. gözlemlerime göre demasoni brichardiden daha sert balık.
akvaryumum 200 litre ve şu anda düzen oturmuş durumda. Akvaryumun en sakin balıkları olan frontosalara erkek sarı prenses hic dokunmuyor, brichardileri ara sıra kovalıyor. 4 frontosa, 2 brichardi, 5 sarı prensesle uyumlu bir karmaya sahibim.

Jebo 829 Dış Filtre Full Dolu ?
Hüseyin bey,  alt sepete substrat eklemeyi unutmayın... isskorpitt2011-06-01 22:57:49
İşte Amerikan Rüyası
Ateş ağızlar eş tuttuktan sonra kalan üç tanesini çıkaracağım. 3 silver dolar daha alacağım. inanılmaz hareketli ve güzel balıklar. 
İşte Amerikan Rüyası
Evet yanlış yazmışım. Düzelttim mesajımı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.