ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
edesa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mayıs 2010 02:13
Son Ziyaret:
21 Haziran 2010 15:25
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET DEMİR
Doğum Tarihi:
22 Şubat 1976
Yaş:
48
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AHMET DEMİR

SON 9 MESAJI

jebo/lifetech dış filtrelerde tıkırtı sorunu

Arkadaşlar ben filtreyi ilk defa temizledim fakat bir sorun oluştu.. Şimdi her elektrik kesintisinden sonra  hava yapıyor ve su çekmiyor, yani müdahale gerektiyor...  Şimdi ben evde yokken elektrik kesilse ve filtre susuz çalışmaya devam etse motorun yanma ihtimali yokmu?   Bu durumun normal olduğunu sanmıyorum, sebebi ne olabilir?

BANA NEDEN YARAMAZ ?
Akvaryum 200 litre kapasiteli, dış filtre lifetech p828 (1200 litre) ışıklandırma iki tane 25 w florasan, dekor yapay  bitkiler , kırmızı mercan ve  yem ise akvaryumcu seranın büyük kutularından açmıştı, kendiside gramla satıyor, içeriğini bilmiyorum ama kötü kokuyor... Cichlidin hangi türü olduğu  konusunda bi şey bilmiyorum ,  Bana akvaryum hakkında hiç bir şey sormadılar bile..  Resim için link veriyorum.
 
freeasabird2010-05-19 13:33:57
BANA NEDEN YARAMAZ ?
Arkadaşlar akvaryumumdaki lepisteslerimi bir kaç sorun yaşayınca akvaryumcunun birine vermek zorunda kaldım, şimdi ise hobiye  ciklet türüyle devam etme kararı aldım ve 3 tane akvaryumcuyu dolaştım, amacım yetişkin 12-15 cm olanlarından almaktı ama akvaryumculardan ikisi sana yaramaz dedi üçüncü ise başkasına satdım dedi...  Sonuçta yine onların dediğine geldim ve küçük olanlardan aldım, bu yönlendirme sizce doğrumu?  bana yaramamasının sebebi ne ki?
AKVARYUMA YENİ BAŞLAYANLARA

Bu gün sabah ilk işim o akvaryumcuya gitmek oldu, adama herşeyi anlatdım, o da akvaryumun su kaçırmasının mümkün olmadığını ve akvaryumu kendilerine getirmemi söyledi...  Tamam dedim ve çıktım..    Yalnız aklıma gelen son şeyide denemeye karar verdim ( dış filtre yeterli suyu alıp  çalışmadığı için arka taraftan filtrenin hortumundan ağız yoluyla su çekiyordum ve bu sırada arka fonun arasında su toplanıyordu)   akvaryumu yeniden doldurdum ve filtreye hiç dokunmadım uzun süredir bekliyorum su sızıntısı falan yok, anladığım kadarıyla arka fon arasına kaçan su zeminin eğimiyle birlikte altdan akıp ön köşeden damlıyordu..  O kadarını tahmin etmek gerçekten çok zordu, sevinemiyorum bileHöyt

AKVARYUMA YENİ BAŞLAYANLARA
Akvaryum hazır olanlardan zaten straforu falan orjinal vardı, dekor ise taş falan olmayan üstelik ince bir kum tabakasıyla hazırlanmış, cam kalınlığını ise açıkcası bilmiyorum..  Yalnız iyice düşünüyorum aklıma bir seçenek daha geliyor, şimdi akvaryumun ön alt köşesinden su geliyor ve suyu doldururken oraya doğru bir eğim olduğu su seviyesinden açıkca anlaşılıyor, acaba  ben dış filtreyi  çalıştırırken arka fon resmi arasına su kaçıyor yoksa o sumu oradan akarak geliyor? keşke dış filtre için acele etmeseydim.. Ne hallere düştük yaaa

http://i1005.hizliresim.com/2010/5/12/497.jpg   remi burdan görebilirsiniz, sızıntı olan yer hortumun olduğu ön köşe..
AKVARYUMA YENİ BAŞLAYANLARA

Arkadaşlar elimde fatura falan bulunmuyor, yani ordan alışveriş yaptığımı ispatlayamam..  Bu durumda oraya gitsem ve hayır diye bir cevap alsam olayı daha da hazmedemeyeceğim boyutlara taşımış olurum üstelik resmi bir belge olmayınca hak aramanın tek yolu kalıyor ki buna da değmez...

Olay akvaryumcu olayından çok insani boyutuyla sorgulanmalı..  
 
Bu arada akvaryumu  eşimden habersiz almıştım, kadıncağıza helal olsun  evde halı falan bırakmadım, her yer batdı resmen  ama şimdiye kadar tek olumsuz söz söylemedi, bir ara akvaryumu kaldırıp çöpe atmayı bile düşündüm ama o engel oldu..
 
 
 Benim yazdıklarımı okuyan birilerine faydam olduysa ne mutlu bana...
 
Son olarak akvaryumda şu ana kadar sızdırma  yok, akvaryum iyi duruyor, sanırsam camcı işinin ehliydi, kendi tabiriyle akvaryum saat gibi oldu  :)
 
 


Maalesef kötü haber... Akvaryumda sızma olmayınca dayanamadım düzenlemeyi yaptım ve kısa süre sonra su sızması başladı..  Benim anlamadığım sadece su varken neden sızdırmıyorda o kadar emekten sonra sızdırıyor?  Galiba bu işin slikonla falan ilgisi de yok..
AKVARYUMA YENİ BAŞLAYANLARA
Arkadaşlar iyi niyetli dileklerinizden dolayı gerçekten teşekkür ederim..
 
Bu gün akvaryumu kademeli olarak doldurdum ve içine tuz atarak beklemeye geçtim, balıklar olmadığı için acelem yok,  geçen deneyimler ders oldu açıkcası..  tekrar su kaçırırmı diye 10 gün kadar bekleyip sonra akvaryumun içini düzenlemeye geçicem, yalnız bu işi hobi içinmi yapıyorum inat içinmi yapıyorum ?  resmen gurur meselesi oldu..
AKVARYUMA YENİ BAŞLAYANLARA
Çok teşekkür ederim buraya yazmamdaki amaç kimsenin benim yaptığım hatayı yapmamasıdır..  Mutlaka araştırılıp öyle  yapılması gereken bir iş, ben bu yüzden çok kısa zaman da bayağı bir sıkıntı çektim..
AKVARYUMA YENİ BAŞLAYANLARA
Akvaryum konusunda belki en az bilgiye sahip olmama rağmen ilk dersime geçiyorum..
 
Hiç bir bilgim olmadan aniden bir akvaryum sahibi olmaya karar verdim ve önüme çıkan ilk akvaryumcudan içeriye daldım, biraz bakındıktan sonra  yuemei marka ithal akvaryumu beğendim satış elemanı akvaryum için herşey dahil 500 tl dedi, neyse 450 olurmu?  olur..  Tabi bu sırada elemana soruyorum su değişimi falan nasıl olacak? yok abi dedi teknoloji ilerledi bunlarda su değişimi falan olmaz gerek yok dedi ( sonradan araştırınca içindeki filtrenin şelale tipi olduğunu ve 15 tl bile etmeyeceğini ve asla 200 litrelik bir tankı kaldıramayacağını öğrendim, sonraki günlerde başka bir yerden ekstradan 150 tl dış filtre aldım, üstelik dış filtre olayıda acayip oldu bu dediğim adam iyi niyetli biriydi filtreyi deneyerek vermek istedi ve ilk denediği 4 filtre su kaçırdı, 5 inci filtre sorunsuz olarak çalıştı, bozuk olanların hepsi güya aynı koliden gelmiş, benim şansımmıdır nedir?)
 
Neyse herşey dahil diyen eleman bu sefer başladı abi sana hava taşı falan lazım işte görüntü güzel olur falan filan tabi bu arada hava motorunun en iyisini aldım  jeneca 9802 ve fiyat 45 tl.. ( internetden baktım 15 tl )
 
Yanında mercan kırığı, süsler falan hepsi 2 katı fiyatdan adam ne tutdurduysa satmış.. Neyse parayı peşin verdim ve bana hemen o gün akvaryumu kurmaya geleceklerini söylediler hatta 5 civarı arayıp hatırlatmamın iyi olacağını falan, o gün 5 defa aramama rağmen tamam diye diye gün bitdi, ertesi gün artık arayayımmı? ayıp olurmu derken akşam 9 civarı dayanamadım aradım,  adamlar bide pişkin pişkin aramamışsın deyince saydırmaya başladım, bir saat sonra akvaryum geldi ve kurulumu falan gece 1 i buldu..
 
Akvaryumu aldığım yer aynı zaman da pet shoptu gelen akvaryumla birlikte  evi böcekler bastı elle, elektrik süpürgesiyle, yemle ne varsa uğraştım ama hala çözüm yok..
 
Ertesi gün balık almam için uğramamı söyleyince bende çekip gitdim, adam 40 tane balığı poşetledi tamamdır dedi hiç bir uyarı falan yok ( ilk akvaryumda deneme amaçlı bir iki balık atmak ve balıkları su sıcaklığına alıştırmak lazımmış)   ben ne yaptım geldim poşeti olduğu gibi akvaryuma boşalttım
 
40 balıktan yarısı bir kaç günde öldü ve su sıcaklığı 24 dereceye ayarlanmış ( forumdan anladığım kadarıyla lepistesler için ideal ısı 26 derece ) 
 
başka bir akvaryumcuyla tanışıp olayı anlatdım adam saolsun bayağı yardımcı oldu verdiği ilaçla ölüm olayı falan durdu(derceyi 26 ya alan da oydu)
 
bu sefer ilaçtan dolayı  suyun rengi değişti, akavaryumun suyunu komple değiştim..
 
10 gün olmadan su sızıntısı başladı ve aynı akvaryumcudan  destek alarak  akvaryumun kaçak yaptığını düşündüğümüz yerini slikonladık ( tabi bu arada saolsun geçiçi bir tankda verdi fakat 2 balığımda bu işlemler sırasında öldü)
 
akvaryum bir hafta sorunsuz çalıştı sonrasında yine su sızıntısı başladı :)  Bu sefer yeniden akvaryumu boşaltdım balıkları banyodaki kovalardan birine koydum, başladım yeniden akvaryumu boşaltmaya sonra kendim slikon aldım çektim, 24 saat sonra büyük umutlarla su koydum ama nafile !  su girer girmez su sızıntısı başladı...    Bu kadar hüsranın ardından Yapacak tek şey vardı kalan balıklarımı alıp akvaryumcuya verdim ,
 
Bu gün camcı bir ustayı ayarladım geldi bir slikonda o çekti, ŞİMDİ BEKLEMEDEYİM .. 
 
Güya stres atıcaktım :)  20 gündür su doldur su boşalt...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.