ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
faramir08
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2010 19:03
Son Ziyaret:
20 Kasım 2019 15:45
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göktuğ İNCE
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
öqrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Göktuğ İNCE

SON 10 MESAJI

Tropheuslarin Bitmeyen Stresi
Acaba diyorum akvaryumun yerini mi değiştirsem ama bu defa yine yabanilesecekler ve uzak duracaklar diye korkuyorum :D
Tropheuslarin Bitmeyen Stresi
Herkese Iyi forumlar. Tropheuslarimi 2 ay önce aldım ancak halen ışığa ve bana alışmadılar. Işığı açtığımda başlıyorlar cam kenarında yukarı aşağı yapmaya, yem vermek için yaklaştığımda(ışık kapalı dahi olsa) kaçıp saklanıyorlar ve en kötüsü yem yemede çok kararsızlar ki çoğu zaman yüzüne bile bakmıyorlar. Suphelendigim hususlar; Akvaryum tam salon girişinde devamlı önünden geçiyoruz, akvaryum 120x40x50 ölçülerinde koloni kurmak maksadıyla 33 adet damızlık altı şeklinde aldım şimdi 6-7 cm oldular akvaryumun yetersiz gelmesi. Sizce problem nedir tahminlerim doğrumu ya da sizlerin bir fikri var mı? Varsa paylaşırsanız çok çok memnun olurum çok teşekkürler şimdiden. Akvaryum 120x40x50, 1000 lt dış fitre, 7.500 lt. Dalga motoru, 600 lt. Ic filtre, led beyaz ışıklandırma var. Şebeke suyunun klor oranı biraz yüksek. Balıklar red rainbow.
Çok Malzemeli Dış Filtre Dizilimi Nasıl Yapılmalı?
Arkadaşlar merhaba. Ben dış filtre malzemelerini alırken biraz fazla kaçırmışım. Elimde şuanda Purigen, Ultra Zeolit, Sera Crystal Clean, Seramik, Bioball, Sünger ve bolca Elyaf var. 3 sepetli olan dış filtremi nasıl dizmeliyim lütfen yardım.[:?]
Discus İçin Dış Filtre Malzemesi
Ufuk bey söylediğiniz cihaza baktım absürd bir tutarı yok ancak merak ettiğim husus sadece bunda arıttığım suyla yaptığım su değişimi herşeye yeterli olacak mı ? Ayrıca şebeke suyu her şehirde farklı cihaz aldığı suyu belli orandamı temizliyor yoksa stabil bir şekilde su ne olursa olsun aynı değerlerde mi temiz su veriyor?
Discus İçin Dış Filtre Malzemesi
Üretimi hem düşünüyorum hem düşünmüyorum. Tamamen karmaşık duygulara sahibim anlıyacağınız. Osmoz cihazı bayağı pahalı bir cihaz ayrıca sıkıntı orada.
Discus İçin Dış Filtre Malzemesi
Uzun araştırmaların neticesinde Discus'ların ihtiyacı olan şey düşük pH ve iletken bir su olduğu sonucuna vardım (ki bu hemen hemen heryerde yazıyor). Ama bulamadığım şey Discus için bu şartları sağlayacak malzemelerle ilgili bilgi olmaması. Araştırmalarım neticesinde dış filtreye koyulması gereken malzemeleri kendimce tespit ettim. Bunlar; Seachem Purigen, peat(torf), zeolit, substrat, sinto mec, phosguard, matrix carbon, lav, renew ve prodac mutacal ürünlerini buldum. Bunlar genel anlamda biyolijik temizlik pH ve GH(iltenlik) düşücüler. Ancak bu kadar malzemeyi bir dış filtreye nasıl sığdırırız, bir arada kullanmanın zararları olur mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın bana yardım etmelerini çok isterim. Şimdiden herkese teşekkürler. İyi forumlar.
Flowerhornlarım Yumurtladı Ne Yapmam Gerekiyor?
Balıklarım yumurtladı. Dişi zebra çiklet gibi oldu. Erkeği ayırmalı mıyım ? ikisini de ayırmalı mıyım ? Hiç bir şey yapmadan akvaryumda ikisi de kalsın mı ? Yumurtalar kaç günde çatlar ? Metilen mavisi vs. tarzı şeylerle akvaryuma müdahalede bulunmalı mıyım ? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
120 lt. lik Bitkili Tank Kurmaya Karar Verdim
Hali hazirda bir akvaryumum var 80x40x40 1000 lt. Lik.dis filtrem isiticim ve ic filtrem de var sadece ışık koyacagim ekipman olarak. Ben rengarenk çeşit baliklar karidesli midyeli yesil ve kirmizi bitkilerden olusan bir akvaryum yapmayi düşünüyorum.
120 lt. lik Bitkili Tank Kurmaya Karar Verdim
Balık tavsiyesi ve bitki tavsiyesine ihtiyacim bar arkadaslar.
astronot hakkında herşey
1 adet tiger 1 adet albino Astronot çiftim var ayrı ayrı akvaryumlarda. Sanki  birbirleriyle mesajlaşmış da greve başlamış gibi 5 gündür yem yemiyorlar. Sizce nedendir bu bir belirti ama iyinin mi kötünün mü ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.