ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tayfun29
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2010 12:18
Son Ziyaret:
17 Nisan 2013 22:26
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Doğan
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
İnsan Olmaya Çalışan İnsan
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Doğan

SON 10 MESAJI

Toplu yem alımı_Artemia, Tetra Pro Vegetable,NLS Thera A Small Fish
       Merhabalar yemleri keşke başka bir yerden alsaydınız. Çünkü canpet den aldığım tetra pro algaenin kovasının üstünde anadolu pet in bantı yoktu sera grup gibi bişey yazıyordu. Bildiğim kadarı ilede TETRA marka yemlerin Türkiye resmi distürübütörü ANADOLU PET A.Ş. bende ucuz diye aldım ama sonra pişman olmadım değil.
       Birde unutmadan kovasının içerisinden 2200 gr civarı çıkıyor diğer toplu alımlarda bu şekil hesaplandı yani siz 1900 gr üzerinden hesapladığınız için 100 gr 5,20 tl oluyor buda 5 kovada size en az 200 gramdan tam 1 kilo fazla yem kalacak demek oluyor. Ayrıca toplu alımda kar etmek yasak olduğu içinde kovaları 2 şer kilodan hesaplaslarsanız 100 gr 5.00 tl den vermeniz lazım.
 
NOT: Bir art niyetim yok sadece bu forum bu toplu alımdan çok çekti en sonki toplu alımlar düşünüldüğünde yola çıkmadan uyarmak istedim sonradan toplu alıma katılan üyelerden yığınla tepki ile karşılaşmamanız için. İnşallah bir toplu alım faciası daha yaşanmaz.
 
Saygılar.
TÜRKİYE GENELİ TOPLU YEM ALIMI (25 ağustosta bitiyor)
Karakterli terbiyeli suçsuz ümit bey hala millete çamur atmakla temimzlenceini sanıyorsun ama millet senden bu iki sorunun. cevabını bekliyor

Soru 1 : Karakter dürüstlük ve güvenilir olduğunuzu söylüyorsunuz dün gece saat: 00:37 de elinize aldığınız tamamen SAHTE ve tam bir amatörce düzenlenmiş çocukların bile yemiyeceği bir kağıt parçasını aldığıınız ürünlerin FATURA sı bu diye eklediniz. Ben veya bir başkası bu faturanın sahte olduğnu ve sizin yapmasınız bile bile bile içinde bulunduğunuz ( çünkü az önce biliyordum sahte olduğunu dediniz) SAHTEKARLIK olayının farkedilmesi ile konunuzdan o kağıdı SİLİP MİLLETEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDINIZ. Acaba farketmeseydim o DÜRÜST KARAKTERLİ VE GÜVENİLİR KİŞİLİĞİNİZ ile çıkıp özür dileyecekmiydiniz? Soru 2 : Kimse size yeminiz sahte yada günü geçmiş demedi olaki ben yada bir başkası bu DOLANDIRICILIK tan sonra bana aldığım yemlerin tarihlerini ve orjinallikleri ıspatla dese ne yapacaksınız?
Toplu Alımda Yine SAHTECİLİK uozgul Nicki Üye
Ben hala FORUMA SAHTE FATURA KOYUP ve en kötüsü bunu bile bile yapan birinin FORUM ÖZEL ÜYESİ sıfatı ile hala anılıyor olması. Bu forumda yeni yetme çocuklar kime güvenecek bu şekildeki özel üyelere mi siz forumlarda yada kurallarda istediğiniz kadar Forum Özel Üyeliği nin bir anlam ifade etmediğini belirtebilirsinzi ama o yazı yazan kişilerde her daim bir artı cazibe olucaktır. Bu şahıs yukarda sorulan iki soruya cevap vermediği sürece bu forumda hala ne işi var onu merak etmiyor değilim. Bir kez daha hatırlatalım sorularımızı?
 
1 - Sahte fatura koyup sizden yem alan kişileri KANDIRDINIZ MI kandırmadınızmı?
2- Madem Fatura sahte değil o halde mesajınızı niye sildiniz?
Toplu Alımda Yine SAHTECİLİK uozgul Nicki Üye
[QUOTE=uozgul]Ben yazdıklarımın farkındayım.Kendinizi kulturlu ve bilgili gostermek sizin işiniz.:)

Yoneticinin notunu bolumun kaldırılması için paylasmak demek.Yoneticininde yanlış bir davranışta bulundugu ve şikayet içerigi bulundugunu anlatmak demek. Algı meselesi.

Aynı zamanda Yoneticinin ilgili yazısının uzerine hala devam edebiliyorsanızda bu sizin bir beni karalamak sonucunda elde edeceginiz bir cıkar oldugunu ifade eder. 

Biz fatura duuzenlemedik. Boyle bir idada bulunadık. Boyle bir yazıda yazmadık. Biz o an bize gonderileni yayınladık. Bir hata oldugu icin uyarınız nedeni ile"fatura vs gibişeylerle ugrasmadıgımız icin" ilgili yeri aradık gerekli konusmayı yaptık duzenlenecektir dedik. Ozrumuzu diledik konuyu kapattık. 

Ama nedense çıkar agır bastı. Artık hangi kişinin yem satışına engel olduysak bilincsiz bir sekilde yada kazanacagınız neyse bi turlu anlayamadık. :)))
[/QUOTE]
 
 
 
     Sizinle bu şekilde anlaşamıcaz anlaşılan evet ben sizden bir ürün almadım ama bu demek değilki BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN simdi ben bir forum kullanıcısı olarak sizin bir SAHTE belge ile milleti kandırdırmaya çalıştığınızı gördüm ve yazdım ama sizin mantığınıza göre ben sizden YEM ALMADIM O HALDE KONUŞMAYA HAKKIM YOK BIRAK BEN MİLLETİN SAF DUYGULARI İLE OYNAMAYA DEVAM EDEYİM diyorsunuz değilmi?
 
 Simdi YÜREĞİNİZ VAR İSE BU İKİ SORUYUR CEVAPLAYIN
 1 -   Sahte fatura koyup sizden yem alan kişileri KANDIRDINIZ MI kandırmadınızmı?
 2-    Madem Fatura sahte değil o halde mesajınızı niye sildiniz?
 
Hadi bakalım ver bu saorulara cevapta görelim
 
 
 Ayrıca sayın yönetici Cihan KÖK bey bize değil size bir cevap vermeye çalışmış ama anlayana?
TÜRKİYE GENELİ TOPLU YEM ALIMI (25 ağustosta bitiyor)
[QUOTE=uozgul]Anlamak istemediginiz ap acık.Kendi bildiginiz yolda size dogrularınızla iyi bir hayat dilerim. 

Yağdan cok yağcı olmamak, Terziden çok iplik bulmamak gereklidir. :) İyi Hobiler.
[/QUOTE]
 
    Yaşınız benden büyük Burhan Ercan Bey i tanımam etmem burda siz hala MERDİVEN ALTI FATURASIZ NE OLDUĞU BELİRSİZ  ürünleri millete sattınız ayrıca sizden yem alan herkesi bir kağıt parçası ile kandırabileceğinizi sanıp oraya fatura diye eklediniz ve milletin sizin sandığnız kadar salak olmadığınız görünce doğruluktan dürüstlükten karakterden bahsediyorsunuz. Bu mudur sizin KARAKTER anlayışınız kimse size sattığınız yemlerde bir sorun var demedi bayat yada sahte demedi siz ha bire konuyu buraya çekip sıyrılmaya çalışıyorsunuz? Size sadece iki soru sordum bunu madem dürüstsünüz güvenilirsiniz karakterlisiniz o zaman cevap verin ve bizde susalım suçluysak özür diliyelim.
 
 
 Soru 1 : Karakter dürüstlük ve güvenilir olduğunuzu söylüyorsunuz dün gece saat: 00:37 de elinize aldığınız tamamen SAHTE ve tam bir amatörce düzenlenmiş çocukların bile yemiyeceği bir kağıt parçasını aldığıınız ürünlerin FATURA sı bu diye eklediniz. Ben veya bir başkası bu faturanın sahte olduğnu ve sizin yapmasınız bile bile bile içinde bulunduğunuz ( çünkü az önce biliyordum sahte olduğunu dediniz)  SAHTEKARLIK olayının farkedilmesi ile konunuzdan o kağıdı SİLİP MİLLETEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDINIZ.  Acaba farketmeseydim o DÜRÜST KARAKTERLİ VE GÜVENİLİR KİŞİLİĞİNİZ ile çıkıp özür dileyecekmiydiniz?
 Soru 2 :  Kimse size yeminiz sahte yada günü geçmiş demedi olaki ben yada bir başkası bu DOLANDIRICILIK tan sonra bana aldığım yemlerin tarihlerini ve orjinallikleri ıspatla dese ne yapacaksınız?
 
 Bu iki soruya geçerli cevap vermeden yorum yazmayın dahada rezil olmayın.
Toplu Alımda Yine SAHTECİLİK uozgul Nicki Üye

 

Forum yönetimi ve forumdaki muhasebecilerin dikkatine;
Ben fazla anlamam ama bu nasıl bir faturadır?
Bu faturayı kim yazmıştır?
Bu faturanın geçerliliği varmıdır?
Bu faturanın tarihi neden eskidir?
Aklıma takılan bir kaç soruyu burada sormak isterim.
Arkadaşlar ve forumdaki muhasebeciler resimlerde görüldüğü gibi faturalar çok anormal bir şekilde kesilmişdir. Toplu alımdan yem alanların miğdesini bulandırmak istemem ama ikinci bir EMİN PAŞA olayını bu forum kaldıramaz.
1- Şimdi kafama takılan sorulara gelelim faturaların BİRİM kısamanda 1-2 gibi numerik rakamlar var birim kısmı benim bildiğim ya ADET - DÜZİNE - TAKIM - KİLO - KUTU - PAKET gibi değerler olur bu faturadaki gibi 1 yada 2 diye bir BİRİM olmaz.
2- Ben bu güne kadar hiçbir faturayı A4 kağıda baskılı görmedim faturalar genelde parşömen güçsüz ve yumuşak kağıt olur ve asla bu şekilde dik duramaz. Hadi diyelimki fotokopisini çektiniz bu seferde yazılar renkli yani asıl olduğunu gösteriyor. Hadi diyelim fatura bu şekilde güzel bir kağıda basıldı o zaman neden yazılar silinik ve cansız? neden faturanın alt kenarlık çizgileri yamuk ve düzensiz kesilmiş? kenar çizgileri bakıldığında yamuk yumuk?
3- Fatura şekil icabı tamamen bozuk formdadır. Birim fiyatta 115x2 diya bir tutar olamaz. Yine kdv tutarlarında formüllü yazılar olmaz ve kdv % desi yazılar yani bu faturalar geçersizdir.
4- Yine faturanın tarihi 02-07-2012 dir. Bu nasıl bir toplu alımdır bu fatura mali kayıtlara göre iş verenin 20/08/2012 tarihinde beyannamede göstermek zorundadır. Burdaki anormallik toplu alım 03/07/2012 de başlamış olmasına rağmen fatura bir gün önce kesilmiş olup ve her ne hikmetse sonradan eklenen bütün ürünler faturada yer almaktadır. Siz 1 ay sonrasını net bir şekilde görebilen bir akvaryumcu işi bırakıp medyumluk yapsın?
5- BU fatura ve bilgiler tamammen SAHTEDİR. Yine bunen en iyi ve kesin cevabını birazdan telefon açacağım ve faturaların resimlerini yollayıp kontrol ettirilmesini rica edeceğim AFYON MALİYESİ bilecektir. Bildiğim kadarı ile sahte fatura büyük bir şuçtur.
6- Ayrıca son olarak bu forumda bu toplu alım art niyetler ile kullanılmakta ve hobicilere ne olduğu belirsiz yemler satılmaktadır. En son EMİN PAŞA örneğinde açık bir şeklde görülmüştür ve bazı kardeşlerimizin binlerce liralık balıkları telef olmuştur. ve sizin yaptığını toplu alımda FATURALARIN bu şekilde olması bende süphe uyandırmaktadır karar forum yönetiminin ve forum üyelerinindir.
 
 Ayrıntılar burada
tayfun292012-08-30 16:19:34
TÜRKİYE GENELİ TOPLU YEM ALIMI (25 ağustosta bitiyor)
[QUOTE=uozgul]Bence Aynı işlemi şu an siz yapıyorsunuz. Birbirinizi kayırmaişlemi. Bakın yazım duzenlenmiştir. Gerekli duzeltmeden sonra tabiri caiz ise saldırıyorsunuz. 

Bakın Tayfun beyin yazısınıda birtek siz begenmişsiniz. Bu bibirinizi kayırmaktır. Alan arkadaş gercektende benden alışveriş yapmaktadır. ustu kapalı ticaret yapan kişiler kayırmacılık yapan kişiler kimler bu sitede herkez biliyor. 

3-5 kişi bir araya gelip kendinizi haklı cıkarmak için kampanya yapıyorsunuz. Çok kişi bu yuzden bu forumdan ayrılıyor. Merak etmeyin benim sonumda o bu forumdan sizler gibiler yuzunden bende ayrılacagım. 

Ticari amaclı olsaydım bir suru satış sitesi dururken burayı hedef almazdım.

Siz kimi kayırıyorsunuz, Arkanızdaki şahsiyet yem aldıgınız yada ucuza maal etiginiz kişi kimdir.Soyleyinde bizde ordan alışveriş yapalım faturalı belgeli.:)))
[/QUOTE]
 
 
    Arkadaşım sen neyin peşindesin? Bu neyin savunmasıdır bu ne kadar pişkinliktir bu ne anlatılmaz bir durumdur böyle.
 
    Herşeye başlamadan önde sanırım yanlış anladığınız bir durum var burası TOPLU SATIŞ FORUMU değil TOPLU ALIM FORUMU dur ve ticari amaç güdülmeden yapılır bu bir. İkincisi satışlarımız devam etmektedir ne demek oluyor..
  Şimdi sizin dürüstlüğünüze gelelim. Ben faturadaki yanlışlıkları daha doğrusu SAHTE faturayı farketmeseydim milleti burada bu NAYLON FATURA ile kandıracaktınız konu kilitlendimi sen sağ ben selamet. Bu sizin vicdanınız nasıl kaldırıyor acaba? Ben yada bir başkası bu SAHTE faturayı farketmese hani çok DÜRÜSTSÜNÜZYA genede kaldırıp yanlışlık var diyip özür dileyecekmiydiniz miletten?
   Şu saatten sonra sizin susup yaptığınız resmen RESMİ EVRAKTAKTA SAHTEKARLIK olan suçunuzu kabullenmektir.
 
     Ayrıca kimsenin burada MERDİVEN ALTI tabir edilecek yerlerden ne olduğu belirsiz yemleri sizin tabiriniz ile SATMAYA bizim tabirimiz ile TOPLU ALIMA  koymaya hakkı yoktur.
 
  Bütün bu sahtekarlıklardan sonra
 
1- Bu yemlerin distürübütörler tarafından temin edilen ORJİNAL yem olduğuklarını nasıl ıspatlıyacaksınız?
2- Bu yemlerin son kullanma tarihlerini ve açılmamış kutulardan paylaşıldığını nasıl ıspatlıyacaksınız?
3- Siz naylon fatura keserek ve vergi kaçırarak sadece bizimi yoksa DEVLET imi kandırdığınızı sanıyorsunuz?
4- Baştan beri milleti MAL yerine koyup vergi kaydı olmayan bir yerden ürünleri temin ettiniz. Uydurma bir kağıt parçasını FATURA diye millete yutturmaya çalıştınız. Millet sizin sandığınız kadar  MAL olmayınca pardon dediniz. ETİKLİĞİNİZ bu kadar mı?
 
  
TÜRKİYE GENELİ TOPLU YEM ALIMI (25 ağustosta bitiyor)
[QUOTE=uozgul]
[/QUOTE]
 
   Forum yönetimi ve forumdaki muhasebecilerin dikkatine;
  Ben fazla anlamam ama bu nasıl bir faturadır?
  Bu faturayı kim yazmıştır?
  Bu faturanın geçerliliği varmıdır?
  Bu faturanın tarihi neden eskidir?
Aklıma takılan bir kaç soruyu burada sormak isterim.
        Arkadaşlar ve forumdaki muhasebeciler resimlerde görüldüğü gibi faturalar çok anormal bir şekilde kesilmişdir. Toplu alımdan yem alanların miğdesini bulandırmak istemem ama ikinci bir EMİN PAŞA olayını bu forum kaldıramaz.
    1- Şimdi kafama takılan sorulara gelelim faturaların BİRİM kısamanda 1-2 gibi numerik rakamlar var birim kısmı benim bildiğim ya ADET - DÜZİNE - TAKIM - KİLO - KUTU - PAKET gibi değerler olur bu faturadaki gibi 1 yada 2 diye bir BİRİM olmaz.
   2-  Ben bu güne kadar hiçbir faturayı A4 kağıda baskılı görmedim faturalar genelde parşömen güçsüz ve yumuşak kağıt olur ve asla bu şekilde dik duramaz. Hadi diyelimki fotokopisini çektiniz bu seferde yazılar renkli yani asıl olduğunu gösteriyor. Hadi diyelim fatura bu şekilde güzel bir kağıda basıldı o zaman neden yazılar silinik ve cansız? neden faturanın alt kenarlık çizgileri yamuk ve düzensiz kesilmiş? kenar çizgileri bakıldığında yamuk yumuk?
  3-  Fatura şekil icabı tamamen bozuk formdadır. Birim fiyatta 115x2 diya bir tutar olamaz. Yine kdv tutarlarında formüllü yazılar olmaz ve kdv % desi yazılar yani bu faturalar geçersizdir.
  4- Yine faturanın tarihi 02-07-2012 dir. Bu nasıl bir toplu alımdır bu fatura mali kayıtlara göre iş verenin 20/08/2012 tarihinde beyannamede göstermek zorundadır. Burdaki anormallik toplu alım 03/07/2012 de başlamış olmasına rağmen fatura bir gün önce kesilmiş olup ve her ne hikmetse sonradan eklenen bütün ürünler faturada yer almaktadır. Siz 1 ay sonrasını net bir şekilde görebilen bir akvaryumcu işi bırakıp medyumluk yapsın?
  5- BU fatura ve bilgiler tamammen SAHTEDİR. Yine bunen en iyi ve kesin cevabını birazdan telefon açacağım ve faturaların resimlerini yollayıp kontrol ettirilmesini rica edeceğim AFYON MALİYESİ bilecektir. Bildiğim kadarı ile sahte fatura büyük bir şuçtur.
  6- Ayrıca son olarak bu forumda bu toplu alım art niyetler ile kullanılmakta ve hobicilere ne olduğu belirsiz yemler satılmaktadır. En son EMİN PAŞA örneğinde açık bir şeklde görülmüştür ve bazı kardeşlerimizin binlerce liralık balıkları telef olmuştur. ve sizin yaptığını toplu alımda FATURALARIN bu şekilde olması bende süphe uyandırmaktadır karar forum yönetiminin ve forum üyelerinindir.
 
 
İptal
[QUOTE=Santiago]Arkadaşlar uzun zamandır geniş çaplı bir yem paylaşımı yapılmıyordu.Malum olaylardan dolayıda ortada pek de güven ortamı kalmamıştı.Büyük organizasyon açmayı da bu yüzden çoğu insan istemiyordu.Fakat ben taşın altına elimi sokmayı düşünüyorum :) Yaklaşık 30-40 kovalık bir toplu alım düzenlemek istiyorum.Benim ufak çaplı bir hobihanem var ve tüm yemlerim tükenmek üzere.10-15 yem çeşidi olarak bir organizasyon olacak bu.Şuan 2 firma ile görüşmelerim devam ediyor.En uygun fiyata , son kullanma tarihleri en geç olan taze yemler alabilmek için uğraşıyorum.Şuan ki alınacak yem listesi kaba taslak aşağıdaki şekildedir ;

TETRA PRO VEGETABLE        :1600 gr   * 2 kova 
TETRA PHYLL                  :2050 gr   * 2 kova 
SERA FLORA                   :2000 gr * 2 kova 
SERA SPİRULİNA TABS           :2150 ad * 2 kova 
NLS CİCHLİD FORMULA        :2270 gr * 2 kova 
NLS THERA+A               :2240 gr * 2 kova 
NLS GROW FORMULA              :2240 gr * 2 kova 
DAİNİCHİ VEGGIE FX        :2500 gr * 2 kova 
DAİNİCHİ VEGGIE DELUXE    :2500 gr * 2 kova 
DAİNİCHİCOLOR FX            :2500 gr * 2 kova 
DAİNİCHİ ULTİMA KRILL      :2500 gr * 2 kova 
tropical super spirutabin A : 4000 tablet * 3 kova 
tropical super spirutabin B : 10000 tablet * 3 kova

Bu yemler için fiyata araştırmaları ve temini konusunda görüşmelerim devam ediyor.Birkaç gün içerisinde fiyatlar ve alınacak yemler netleşecek.Genel olarak bitkisel yemler ağırlıklı bir paylaşım olacak.Artan yemleri kilitli poşet parası + havale ücreti + telefon görüşmeleri + benzin ücreti vs. olarak kendime alacağım.Bu artan yem ise tahmini olarak en fazla 1 kilo pul yem olacaktır.Bu yapacağım şey kesinlikle kar amaçlı değildir.Herkes den 1 tl ücret istesem , 100 kişi katılsa bu organizasyona 100 tl gibi bir meblağ eder , benim yapacağım masraflar 100 tl yi bulmaz , bu yüzden haksız para olacağını düşünüyorum. Bu masrafların hepsini kendi cebimden karşılayacam.Katılımcıların buna saygı göstereceğinden şüphem yok.Kilitli poşetler 1. kalite olarak alınacak ve her kargo içinde 3-4 kat kilitli poşet şeklinde paketlenecek.Kargo gönderimleri ise yurtiçi kargo ile paro kart indirimli (%25) olarak karşı ödemeli yollamayı düşünüyorum.Eğer aramızda kargo olayında anlaşmalı bir firma yetkilisi var ise onlarında yardımlarını bekliyorum... Kısacası bir ön talep konusudur bu.Birkaç gün içinde netleşecek her şey..
[/QUOTE]
 
   Gürkan hocam emeğiniz takdire şayen olmuş ama bir kaç yanlış var sanırım kar etmicem gibi diğer bütün toplu alım açanların söylediği fakat sonradan NE KADAR KAR ETTİKLERİ bir şekilde ortaya çıkan arkadaşlardan olmamanız için bir kaç hatırlatmada bulunmak isterim.
  Birincisi kova miktarlarında bariz yanlışlıklar var buda ciddi bir kar oranı oluşturacak size örneklemek gerekirsede Yukardaki listenize istinaden fazla çıkmayacak olan yemleri önce ayıralım ;
1- Fazla çıkmıcak yemler : Tüm nls ve dainichi grubu bunlar tam çıkar.
2- Fazla çıkıcak yemler :  Sera  - Tetra ve diğer yazdığınız tropical grubu yemler.
3- Miktarlarını belki bilerek belkide araştırma yapmadan yanlış yazdığınız yemler.
Örnekler :
1- Tropical Super Spirutabin A - Kutuya 4000 adet yazmışsınız fakat kovanın üstünde 4200 AD diye yazar ve en az  4400 Adetten fazla çıkar. 3 Kova aldığınızda size kalıcak minumum 1200 TABLET yemdir.
2- Tropical Super Spiritabin B - Kutu üzeri 10000 adet yazar doğru içerisinden 11000 üzeri çıkar burdanda 3 kova aldığınızda 3000 ADET üzeri size kalacak.
3- Tetra pro vegetable - Kova üzeri su an 1900 gram yazar siz 1600 yazmışsınız. Fakat kova içerisinden minumum 2150-2200 gram çıkar. 2 kovada size toplamda 1300 GRAM Yem kalır.
4- Tetra Phyll ve Sera Flora - Evet bunlarda kova miktarlarını doğru yazmışsınız fakat bunlardada minumum 2200 gr yem çıkar ve 4 kovada size en az en az  800 GRAM yem kalır.
5- Sera Tablet - Bundada kova üzeri 2150 adet yazar ortalama 2250 sağlam bi 20-30 tanede kırık çıkar. Bundanda size kalıcak olan 200 AD üzeri tablet yemdir.
       Gelelim toplama : 1200 + 3000 + 1300 + 800 + 200 dediğimizde size sadece 1 kilo pul yemin kalmayacağı ortadadır. Sizin iyi niyetinizi bildiğim için aydınlatmak istedim.
 
Poşet parası havale vs  masraf cebimden diyorsunuz. Şimdi bir kilo 15-30 cm poşet aldığınızdaki açık yemlerin hepsi bu poşetlerde satılır kilosu ulus balık halinde 5.00 TL Ulucanlarda 3,50 TL dir ve içerisinden yaklaşık 340-350 adet çıkar. Yani diğer çarpıcılar gibi sizde 1 tl toplamamakta çok güzel yaptınız fakat zaten poşet masrafı diye bişey yok forumdaki 100 kişiye cebinizde sadece 4 tl vermeniz gönüllü bi hobici için önemli bi miktar değildir sanırım.
 Havale eft masrafı internet bankacılığından sadec 1 tl dir. Ürünleri 5 yerden alsanız size maliyeti sadece 5 tl olucaktır. Bu masrafıda yazmanın bi anlamı yok bence. :)
 
  Niyetim ortada olanı yazmak altında art niyet aramanın bi anlamı yok. Diyorsanızki bu yazdıklarında yanlışlık var o miktarlar uygdurma hepsini alın dediklerimden eksiği çıkarsa üstünü ben tamamlarım fazlası ile.
 
    Bu işlerde karım yok tamamen hobi için arkadaşlar için v.s. gönüllüyüm diyen ve forumumuzdan silinip giden diğer İNSANLARDAN olmamanız için baştan yazmak istedim....
tayfun292012-06-15 14:51:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.