ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berk183
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2010 14:46
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2023 23:52
Toplam Mesaj:
360 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk Bulut
Doğum Tarihi:
14 Kasım 1996
Yaş:
27
İl:
Kirklareli
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berk BULUT
"Karanlığa küfredeceğine bir mum yak."
Benimki kaç santim öğrendim: http://bit.ly/fPRZge, seninki kaç santim?

SON 10 MESAJI

Kürekçinin Tuzlu Akvaryumu
Gayet güzel gözüküyor :) Uzun aradan sonra takipte kalabilmek için geldim foruma :)
Kürekçinin Tuzlu Akvaryumu
Yeni akvaryumun hayırlı olsun Çetin :) Uzun zamandır foruma uzaktım ama şimdi gelişmeleri takip edicem :)
Yeni kurulmda ps ve aydınlatma
Cevabın için teşekkürler Uğur abi. Fakat t5 ler 5 ay gibi bir sürede performanslarını kaybettikleri için yenilemek gerekicek bu yüzden uzun vadede daha pahalıya gelir diye düşünüyorum. Elektrik sarfiyatı ve akvaryuma yaydığı ısıda cabası... İşin içinden çıkamazsam mecburen t5 kullanıcam. T5 armatür yapan bir site biliyor musunuz ? Bir kaç sorum daha olucak BM Nac 7 yeterli olurmu ? Birde akvaryum daha alınmadı... Önerebileceğiniz sağlam ve güvenilir akvaryum yapan birileri var mı ? Ben akakvaryum veya taymur akvaryumu düşünüyorum... Beta akvaryumlarıda ucuz fakat işçilik olarak baştan savma yapıldığı söyleniyor... Sizce ne yapmalıyım ?
Yeni kurulmda ps ve aydınlatma
Herkese merhabalar. Uzun bir süre akvaryumu bırakmıştım şimdi tekrar daha büyük ve uzun soluklu bir resif kurma çabasındayım. Daha önce 40lt. de bir deneyimim olmuştu fakat şimdi 130x50x55h gibi bir akvaryumda kurmayı düşünüyorum. Protein skimmer olarak BM Nac 7 düşündüm fakat sumpında hacmini hesaba katarak düşününce yetersiz gibi geldi bana. Bir önerisi olan var mı ? Diğer bir konu iste ışıklandırma : T5 kullanmak istemiyorum. 5 ayda bir değiştirmek vs. masraflı olacak. Metal halide ise hem ısınma hemde elektrik sarfiyatı yüzünden 2. planda kalıyor. Bu sebeple geriye sadece power led kalıyor. Gerek elektrik sarfiyatı gerek se uzun ömürlü olması nedeniyle en iyi çözüm olacak gibi. Fakat Tank kurulup iyice sistem oturduğunda mercanlar eklenecek. Yeteri kadar ışığı power led ile elde edebilir miyim ? Edeilirsem kaç watt lık kaç adet kullanmalıyım ? Yoksa metal halide kullanmak daha mı iyi olur ? Teşekkürler :)
200 Litre Nano SPS Tankı
Merhaba Arda abi :) 1 yıldır yoktum buralarda sonunda tankını da görebildim. Çok güzel gözüküyor. İlk deniz tecrübemi sayısız yardımların sayesinde yaşamıştım kısmetse bu yaz sonu yeniden ama daha güzel ve büyük bir tank kurabilirim :)
:/ Yeni Beta 'm
Aradan 1 yılı aşkın bir zaman geçti. 2 gün önce betam öldü :( Bitkiler ise hiçbir bakım olmamasına rağmen hala yaşıyorlar.

[QUOTE=undesirable]Aldığınız balık dişi değil erkek bir betadır. Bunun yanında bitkileriniz yakında çürümeye başlayacak, betanız durgunlaşacak muhtemelende bir kaç hafta ya da bir kaç ay içinde ölecek. Ardından tekrar bir beta alacaksınız ve muhtemelen o da kısa sürede ölecek.

Bunların olmaması için ise yapmanız gereken 15-20lt hacimli bir akvaryum kurmak.


[/QUOTE]

Beta 2 gün önce öldü :( 1yıldan uzun bir zaman oldu ve bitkiler yaşıyor.
35 Lt. Aydınlatma hk.
15w. Ayrıca Akv ölçüleri kumsuz boş hali ile 58.5x23x29h
35 Lt. Aydınlatma hk.
İyi forumlar.İçinde 35 lt net su olan bir akvaryumum var.Tabanda ilk kat flordepot ve dazs soil karışık 2. katta ise hagen var.Daha yeni kururuyorum başlangıç için bir adet sylvania t8 grolux aldım.Güzel bir görüntü ve sağlıklı bitkiler için yanına ne önerirsiniz ? 

40 Lt. Nano başladı.
İnşallah...Zaten benim akv. aylar öncesinden bozuldu...
40 Lt. Nano başladı.
Bir sezonun daha sonuna geldik :) Akvaryumu temizledim kayaları kürlemekle uğraşıyorum şimdi.
Bitkili için birkaç hazırlığıda hallettim.Kum ve filtre hazır.Tek ihtiyacım olan ışıklandırma ve güzel bir tasarım.Yaz tatilinin sonuna doğru veya ben tatilden döndüğümde bitkili kurulumumu bitki akvaryumları tanıtımı başlığı altında görebilirsiniz :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.