ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ashenshuger
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2010 00:37
Son Ziyaret:
11 Aralık 2015 21:58
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Bozgeyik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Bozgeyik

SON 10 MESAJI

570 lt bitkili tavsiyeleriniz...
Hocam anladığım kadarıyla sizde veteriner hekimsiniz bende veterinerlik 2. sınıf öğrencisiyim bitkili akvaryum istiyorum ve bu canlıların yavrularını görmek beni çok mutlu ediyor.Meleklerden yavru aldığınızı söylemişsiniz.Kolay mı peki üretimi yada nasıl hayvanlardır bilgi verebilir misiniz?
570 lt bitkili tavsiyeleriniz...
Daha önce malawi,brichardi,canlı doğuran türlerinden besledim bu tankımda fakat canlı doğuran harici yavru alamadım.Ben tankımda yavru görmek istiyorum bol bitki ile eski bir orman görüntüsü yakalamak istiyorum genellikle moss ve kütüklerden faydalanacağım.Ama kolay yavru alabileceğim,tankımda güzel bir görüntü oluşturacak türleri bir türlü bulamadım.Apisto düşündüm baktım hiçbir yerde yok,discus düşündüm çok pahalı artı çok uğraşlı,melek tek tankım olduğu için ve ana tankta yavrulara tahammül edemedikleri için vazgeçtim.Ayrıca tankımda karideste bakacağım uyumlu türler olursa sevinirim.Bu arada akvaryum tabanında hagen var.Dış filtrem yok önerileriniz varsa ya da teklifleriniz değerlendirebiliriz.Lütfen yardımcı olur musunuz?
157*49*65 tank için taban önerileriniz...
Belirttiğim ölçüdeki akvaryumumun tabanını nasıl kurmalıyım.Taban bitkisi yetiştirebilmem için forumda yazılanlar maksimum 50 cm olması doğrultusunda fakat akvaryumumu değiştiremeyeceğim için tabanı yükseltmek gibi bir çözüm ürettim ne kadar sağlıklı bilemiyorum sizin önerileriniz doğrultusunda şekillendirmeye çalışacağım.sonuç olarak 12-13 cm lik bir taban düşünüyorum fakat bunu nasıl tabakalandıracağım hangi kumları kullanacağım hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ilk olarak hagen düşündüm tamamını ama çok çok yüksek bir rakam çıktı öğrenciyim ve karşılayabileceğim bir taban kurmak istiyorum ayrıca aydınlatma konusunda da bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.Saygılar...
157*49*65(h)(500 lt) Kurulum İçin Öneriler...
Two faced verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bitki konusunda aynı fikirdeyiz sanırım seninle,aldığım akvaryum bu değiştermek istemiyorum ki koyacak yerimde yok neden bitkili olmaz dediğini açıklayabilirsen sevinirim teşekkürler...
157*49*65(h)(500 lt) Kurulum İçin Öneriler...
Öncelikle merhabalar,akvaryum sevdama mbuna lar ile başlayıp brichardilerle devam ettim lakin hiç birinde bakıp ta hissedemeğim huzuru bir arkadaşımın 65 cm lik bitkili akvaryumunda buldum ve bu yola çıkmaya karar verdim.Forumda okuduğum konulara göre low-tech ve high-tech olmak üzere iki ye ayrılmış şekilde kurulumlar var.Ben bitkilerim sağlıklı olsun istiyorum bu yüzden en basit co2 olarak mayalı sistem istiyorum aynı zamanda zemin bitkisi de istiyorum bu ikisini istediğim de ise karşıma high-tech ile low-tech arasında kalmış yurdum manzarısına tanık oluyorum.Ayrıca akvaryumumun yüksekliğini de işin içine kattığımızda sorunlar daha da fazlalaşıyor.Sorularımı belli başlıklar altında toplamaya çalışırsam eğer şöyle olacaktır ;


Akvaryum tabanı:Henüz tam karar verememiş olsam da boyu 12 13 cm olacak şekilde hagen siyah kum düşünüyorum.Bu kadar yüksek yapmamın nedeni akvaryum yüksekliğini biraz düşürmek istediğimden ötürü.
Bitki:Yati köklerine(2 adet 50-60 cm) sarılmış şekilde christmas moss ya da java moss ve zemin bitkisi olarak hangisini daha iyi tolere edeceğimi bilemiyorum ama çim görüntüsü istediğim için parvula diye düşünüyorum sizin yorumlarınız netleştirecek.
Işıklandırma:En büyük sorunum gibi duruyor akvaryum yüksekliğinden dolayı ve bu konu hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim her ne kadar bu konu hakkında makaleleri okumuşsam da pek birşey anlayamadım.Litre başına bir watt olarak kurulması gerekiyormuş ama marka falan bilmediğimden belki de en fazla destek beklediğim konu bu.
Gübre:Forumdaki abilerimizin hazırladığı gübrelerden yada marka olarak artık hangisi daha iyi olacaksa.
Canlı:İşin en güzel tarafı belki de 50 adet kiraz karides ve 15 Erkek 35 Dişi oranında Micariff Sunset lepistes beslemeyi düşünüyorum tabiki sizin yorumlarınız netleştirecek.
Filtreleme:Okuduğum yazılar sonucunda su emme bölgesine elyaf sarılı şekilde artık akvaryum debisini hangisi karşılayacaksa dış filtre düşünüyorum.

Yazı uzun oldu sıkıcı olacak belki okuması ama bu hobiyi çok sevdim yardımlarınızı lütfen esirgemeyin öğrenciyim ve bu akvaryumu yaz içerisinde kurmak istiyorum tabi ki ne kadar düşük maliyetli olursa o kadar iyi şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder saygıyı borç bilirim.
570 lt lepistes tankı kurulum?(Sağlıklı bir şekilde)
Ama forumda yazılanlara göre 50 cm max mış.tabanı 10 12 cm yaparsak ve akvaryumu tamamen doldurmazsak o yüksekliği yakalayamaz mıyız?
570 lt lepistes tankı kurulum?(Sağlıklı bir şekilde)
Anladım hocam teşekkür ederim.Benim aydınlatmanın watt ı hakkında bilgim yok öğrenirsem tekrar yazarım.Bitki olarak neler önerirsiniz taban bitkisi de istiyorum kum görünsün istemiyorum birde kuracağım akvaryum her tarafı görünecek o yüzden kurulumu bitki ekimini nasıl yapmalıyım?
570 lt lepistes tankı kurulum?(Sağlıklı bir şekilde)
Akvaryum yüksekliğim 65 cm fakat takdir edersiniz ki sonuna kadar doldurmuyorum.Bitki hakkında bilgi sahibi değilim genelde chiclid üzerine besleme yapmıştım öğrenmek amacıyla böyle bir konu açmıştım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Hopar 120 cm bir mavi ışık var akvaryumda yeterli midir bilmiyorum.Fakat taban gübreleme falan yapamayacağım için hi-tech den ziyade low-tech ile başlamak istiyorum bu konu hakkında da bilgili olan arkadaşların,abilerin önerilerini bekliyorum.Ayrıca öğrenci olduğumu göz önünde bulundurursak fluval fx5 fiyatı benim için çok yüksek abi.Saygılar... ashenshuger2011-05-29 16:54:31
570 lt lepistes tankı kurulum?(Sağlıklı bir şekilde)
Ben kiraz karides ve micariff sunset güzel durur diye düşünüyorum.Tropikal bir görünüm açısından.
570 lt lepistes tankı kurulum?(Sağlıklı bir şekilde)
Zaten düşüncem tek tür üzerine,yazdığım türlerden birisini seçeceğim ona da tam karar vermedim hala balık sayısı olarak ta 25 erkek 75 dişi düşünüyorum uygun fiyatlı bulabileceğim yerler hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.