ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ByOnder
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2010 10:36
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2012 01:17
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Önder Özkurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Önder Özkurt

SON 10 MESAJI

Yavru lepistes öngörümde haklımıyım
Teşekkürederim ilk etapda tüm balıklardan bahsettiğinizi düşündüm yanlış anladım kusura bakmayın...

Yavru lepistes öngörümde haklımıyım
Bu bahsettiğim balıklar 1 aylıkdan fazla boyları 1 cm yi buldu yinede ölürlermi diosun 100 yavrudan 1 2 si hayatta kalır çok düşük bir oran vermedinizmi sizce ozaman 35 yavrunun hepsi ölecekmi... ?
Yavru lepistes öngörümde haklımıyım
Arkadaşlar birşey daha soracağım sizlere daha önce ufak kalan yavrular erkekmi acaba demiştim şimdi diyorumki bu ufaklar sanırım özürlü... şöyleki iskeletleri karın bölgesinden sonra kuyruğa doğru biçimsizce yukarıya doğru kalkık. Tuhaf bi benzetme olacak ama tamda şu en baştaki yazım denetimi olan ABC yazılı kutucuğun içindeki onay işareti gibi :))) yada bumerang gibi diyelim.

Ve bu hayvanlar sağlıklı yüzemiyorlarda zıplarmış gibi ilerliyorlar ve hala küçükler, ne yapmalıyım bu hayvanları diğerlerine zararları olurmu ayırıp fanus da ölüme terketmek sadistce gelior ama tankın içinde ölmelerinide istemiyorum bu ölüm diğerlerinin daha doğrusu suyun dengesini bozarmı.

Ne yapmalıyım ?
Yavru lepistes öngörümde haklımıyım
Çok teşekkürederim zaten tank ı büyütmeyi düşünüyorum büyüttüğümde şimdiki tank ı yavruluk olarak kullanıp gerekli ayrımı yapma şansım olacak sanırım.

Birde yeni konu açmayayım buradan sorayım her hava motoru aynı zamanda filtre değilmidir?
http://mumbai.olx.in/aquarium-accessories-for-sale-iid-404816820 linkteki gibi bir alet var elimde suyun içinde basit bir sisteme baplı t şeklinde 3 boru 2 ucunda sünger var bir ucu açık hava kabarcıkları çıkartıyor bu yeterlimidir sizce.

Birde ben mümkün olduğunca az el müdehalesi olmasın diye süngerlere hiç dokunmuyorum komple temizlikde temizleniyor anca buda 2 ayı geçiyor sanırım bu yanlış süngerler daha düzenli yıkanmalı imiş forumdan edindiğim bilgiye göre peki şu latex eldivenler ile mi akvaryuma müdehale etmek daha doğru yoksa direk çıplak ellemi 
Yavru lepistes öngörümde haklımıyım
Tabiki siz gözlem yaptıysanız doğruluk payıda vardır ben daha önce hiç bir yavruyu yetişkin hale getirmedim bu sebeple ben sadece tahminde bulundum...  Şu karınlarında siyah noktaya gelince hepsinde var sanki :))) artık zaman gösterecek son olarakda sanırım 2 aydan önce çiftleşme eğilimi göstermiyorlar ozamana kadarda erkek ve dişileri ayırmamanın sakıncası olmaz heralde.
Yavru lepistes öngörümde haklımıyım
Yaklaşık 3 haftalık yavrularım var. 9 adet yem olmaktan kurtarabildiklerim, öngörüm cinsiyetleri hakkında, bu 9 adet in 3 ü diğerlerine oranla daha küçük. Acaba yeterli beslenemedikleri içinmi küçükler, yoksa erkek oldukları içinmi. Yetişkinlerde böyledir ya dişiler büyük erkekler küçük bu orantı yavrular dada böylemidir? Yoksa belli bir boyuta kadar birlikte büyürler daha sonra dişi büyümeye devammı eder? Yada şöyle sorayım 1 aylık dişi ile 1 aylık erkek aynı boyuttamıdır?

Bu 9 adet in arasında 4 adet de onlardan 10 15 gün önce doğmuş yavrular var ilk doğumdu gece doğum olmuş 4 adet kurtarabildim bu 4 adet onlardan birazdaha büyük bir arada olmaları sakıncalımı yorumlarınızı bekliyorum. 

Henüz bu işte çok yeniyim ufak biliyorum 20 L. tankım var ısıtıcım hava motorum yeterli yapay bitkim rafya ve doğal taşlarım mevcut herşeyi doğru yapmasamda yaklaşık 5 aydır 2 dişi 1 erkek lepistesi sanırım sorunsuz besliyorum gerçi dikkat ettiğim şeyler çok genel düzenli beslemek haftada 1 gün yemsiz bırakmak komple akvaryum temizliği yapsam bile asla suyun %40 ından fazlasını değiştirmemek ve dinlenmiş su kullanmak birde kaya tuzu... Sorularıma cevapla birlikte önerilerinizi bekliyorum akvaryumum küçük bunu biliyorum heleki yavruları sağlıklı yetiştirebilirsem asla yetmeyecek...
Lepistes ısıtıcı
Isıtıcısız asla olmaz nedir sizi böle asla ısıtıcı alamam dedirten sebep muhtemelen yanlış bi bilgiye sahipsiniz.

Kışın oda sıcaklığının yeteceği kanısındada değilim. En kral ev merkezi sistem 22 23 derece hadi olsun 24 derece bunun akvaryumdaki suya yansıması 19 bilemedin 20 derece buda asla yeterli değil. Heleki sobalı bi ev se hadi hararetli yanınca iyi ısıtır soba 26 27 eee sonra gece ne olacak 15 derece balıkları öldürmek istemiyorsanız ya bi ısıtıcı alın yada akvaryumcuya geri iade edin.
Lepistesim hamile mi ? resimli
Hım göndereyim kardeşim hemen bir poşet istediğin deniz kabuğu olsun Tebessüm
Lepistesim hamile mi ? resimli
Arkadaşlar gerekli cevabı vermiş evet filreniz çok güçlü bu akıntı yavruları olumsuz etkileyecektir. Ben de ayırma taraftarı değilim. Şu akvaryumunuzda mevcut yapay bitkilerden 1-2 tane daha alın , bir de şahsi fikrim şu kulağımıza dayayıp ses duyduğumuz deniz kabukları var ya onlardan da atabilirsiniz. Yavrular içlerine saklanıyorlar. Madem öneri yaptım bir de uyarı yapayım, eğer ki sahilden toplayacaksanız kabukları iyice yıkayıp bir iki gün suda bekletip öyle koyun akvaryuma.gulay2010-09-06 12:55:15
Döllenmiş lepistesin anüs bölgesi hangi renk olur?
Yani döllenmiş derken ilk etapdamı ne olduğunu soruyorsun yada bunun ne önemi var şöle daha basit. Doğum yaklaştıkça iyice siyahlaşıyo bu siyahlığı 3 4 hafta boyunca görüyosun. Siyah olması hamile olması demek yani. Ama bal rengiydi şuydu buydu okadar ayrıntı bilemicem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.