ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
speedyplanor
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2010 20:08
Son Ziyaret:
18 Şubat 2022 23:45
Toplam Mesaj:
218 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İhsan Sürer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Tekstil Dizayner
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Pinoy ve Albino Pinoy Melek Varyasyonları

SON 10 MESAJI

AVCI BALIKLARIMIN TANKI
Allah rahmet eylesin. Tanışmamıştık ama genç bir akvaristin kaybı gerçekten üzücü. Allah geride kalanlarına sabırlar versin.
Melek Tankım
Maşallah
Naturel Meleklerde band oluşumu.
[QUOTE=mgokkavas]Hüseyin Bey konunuzu sulandırmak için yazmıyorum kusura bakmayın İhsan Abi ile aramızdaki bir konudur:
İhsan Abi ne oldu foruma geri mi geldin? Benim konulara da lütfet de yaz artık. Sana karşı bir kusur işledimse söyle de bileyim ayrıca.
[/QUOTE]

Hüseyin kardeşim merhaba, konunun devamını okuduğumda Mutlu kardeşimin yazısını yeni gördüm ve cevap yazma ihtiyacı duydum. Bu nedenle senin konuna verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür lütfen.
Mutlu kardeşim, bu forumda kimin kusur işlediğini sanırım bazı arkadaşlar ve işleyenler biliyorlar. Benim seninle asla ve asla hiçbir sorunum yok; olamaz da. Kaldı ki ben her zaman şunu söylemişimdir, yine tekrar edeyim, senin Melek Balığı konusundaki bilgi ve deneyimine Türkiye'de hiç kimse yetişemez. Yurt dışında hep beraber gördük, maalesef çok çok gerilerdeyiz. Melek Balığının memleketimizde hak ettiği ırklara ve yere ulaşacağı günü fazla zaman geçmeden görme umuduyla hepinize selam ve sevgiler. Hoşçakalın.

Hybrid Black Blushin-Hybrid Black Ghost Melek Çiftim
[QUOTE=mgokkavas]1000 tane falan siyah yavru ürettim son 2-3 ayda içlerinde 20-30 bilemedin 50 tanesi DD. Olasılık (larvalar için bu olasılık yaşama olasılığını hesaba almıyor) senin de işaret ettiğin gibi %25 ama mesela 1cm boyuna kadar yaşamayı başaran %3-5. Ötesinde 5 cm boyuna kadar yaşamayı başaranlara bakarsak bu olasılık daha da düşer %1leri görürüz. Diğer bir deyişle ben şu an elimdeki 20 kadar DDden 5 tanesi 5cm boyunu görse mutlu olurum.
[/QUOTE]

Bu paragrafta açıkladığın nedenlerle göremiyorsak kabulümdür ama ebevynlerin genlerini değiştirip te genetik hesaplamaya geçtiğimde her şekilde %25 oranında DD alabiliyorum. Bu oran az değil. Benim anlayamadığım şey neden göremediğimizdir.
Göktan yapacağın tek şey, firesiz yavru alman, başka yolu yok, Mutlu ağabeyinin söylediklerinden ben bunu anladım. DD peşindeyken senin balığın birinin geni ve de ırkını bir anda değiştirdik, kusura bakma.
speedyplanor2012-03-26 17:03:35
Hybrid Black Blushin-Hybrid Black Ghost Melek Çiftim
Rica ederim Mutlu ne demek atmasyon, ben de sadece olasılıkları sıralamak istiyorum. %25 DD çıkacak yavruların da oranı küçümsenecek rakam değil. Bunu da muhakkak görmemiz gerekirdi diye düşünüyorum. Çünkü beraberinde %25 te Gold (g/g - S/+) görecektik. Gold'ları görüyoruz ama DD'leri göremiyoruz. Bu garip değil mi?
Not: Dişinin düz siyah olduğunu varsayarak bu oranları söyledim.
speedyplanor2012-03-26 13:15:54
Hybrid Black Blushin-Hybrid Black Ghost Melek Çiftim
Ben olasılıkları biraz da pozitif düşünerek değerlendirmeye çalışıyorum Mutlu. Beyazlara bakacak olursan onların da sayıları oldukça az. Ebeveynlerin biri Ghost olmayıp Düz Siyah olsa yavruların %25 oranda D/D - S/+ Black(dd) Ghost olması gerekirdi. Görüntülere baktığında bunu da göremiyorsun. O zaman ebeveyn genlerini komple baştan gözden geçirmek gerekecek veya biraz daha büyümeleri beklenecek. speedyplanor2012-03-25 23:01:21
Hybrid Black Blushin-Hybrid Black Ghost Melek Çiftim
Mutlu'cuğum, yalnız şunu da gözardı etmeyelim: Yumurtaların çoğu telef oldu. Evet belki arada 1 veya 2 tane de Blushing olabilirdi ancak Blushinglerin tamamı da telef olmuş olabilir. Umarım tamamı telef olmuştur, değilse Göktan'ın önünde 8 ay daha var. Bu siyah olayı çok can sıkıcı maalesef.
Hybrid Black Blushin-Hybrid Black Ghost Melek Çiftim
Göktan'cığım hediye olayını unut artık. Sonuçta canlı ve kimin ne olacağı belli mi? Hayır. Eh o zaman rahat ol, güle güle, sağlıkla ve sağlıklı besle hepsini. Hobinin keyfini çıkar.
Hybrid Black Blushin-Hybrid Black Ghost Melek Çiftim
Mutlu Merhaba,
Bunlar gönderdiğin 4 adet ufak yavrulardan. Büyükleri daha önce de Emre'ye hediye etmiştim. Bunlar da çift olunca ana tankta terör estirmeye başladılar ve soluğu gördüğün gibi Göktan'da aldılar.
Ancak Göktan maşallah çok iyi bakıyor, emin ellerde yani. Çıkacak D/D S/S ler'den alacağım Göktan'dan.
speedyplanor2012-02-24 01:21:22

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.