ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bettagran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2010 09:47
Son Ziyaret:
03 Ocak 2011 10:11
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhan SARP
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhan SARP
100*30*30 Malawi :)
50*30*30 Bitkili Betta ;)

SON 10 MESAJI

Bitkilerin Dallarında Örümcek Ağı gibi..
Selam Akvaryum.com ailesi, bitkili tankımdaki bazı bitkilerin dallarında örümcek ağı gibi duran ve dalların bir kısmını saran (tıpkı bir örümcek ağı gibi) bir şey var bu nedir acaba su değişimlerinde de gitmedi bu durum yaklaşık 2 haftadır var ve gizle görülür şekilde artıyor, resimlerini en kısa zamanda paylaşacağım.. Anlatabildiğim kadarıyla bu ne olabilir?
45 x 30 x 33 cm akvaryum için filtre
Kullandığınız filtrenin debisi akvaryumunuz için oldukça yüksek :) 200-250 litrelik bir akvaryumda kullanabilirsiniz.. Sizin akvaryumunuz için debisi saatte 100-150 litre olan bir filtreye ihtiyacınız var bu özellikte olan şelale filtreler size uygun fiyatlarıda makul, onun yanı sıra bir pipo filtre de işinizi görecektir.. Sağlıklı balıklar dilerim..
Aysmen Iceman öpüşme!
Merakımı ve bilgisizliğimi giderdiğiniz için çok teşekkür ederim.. Peki bu durum balıklarımdan birine yada her ikisine birden zarar verme olasılığı varmı?
Aysmen Iceman öpüşme!
Sok Evet icemanlerim öpüşüyor! Önce birbirlerinin etrafında çok hızlı bir şekilde dönüyorlar, akabinde de ağız ağıza veriyorlar, yaklaşık bir iki dakika kadar (sanki öpüşür gibi).. Bir iki tane bu türün çiftleşmesi ile ilgili video izledim sanırım bu çiftleşme değil Tebessüm Acaba kavga mı ediyorlar anlayamadım.. Olayı yaşayan balıkların cinsiyetlerini tam olarak ayırt edemiyorum bu yüzden bu olayın bir çiftleşme mi yoksa bir erkek kavgası mı anlayamadım Aglama Yardımlarınızı bekliyorum, bu balıklarım için endişelenmeli miyim?.. Sağlıklı balıklar..
Kral Betta Dediler?
[QUOTE=imbellis]

Sürekli kabarmaları bir süre sonra onları zayıf düşürebilir.Araya suya salınım yapmayacak opak bir levha koymanız iyi olur.Polikarbonat levhalar bu iş için oldukça uygundur mesela.Reklamcılardan temin edebilirsiniz.

[/QUOTE]
Bende tam onu düşünmüştüm önerinizi dikkate alacağım teşekkürler :)
Kral Betta Dediler?
Bu akvaryumumu cam yardımı ile ikiye bölerek diğer tarafada erkek betta aldım, aradaki camdan birbirlerini görüyorlar, arada bir kabarıyorlar, bu şekilde birbirlerini görmeleri uzun vadede bir soruna neden olur mu acaba?
Bitkili için filtre şart mı?
Anladığım kadarı ile akvaryumda diğer tarafa da bir filtre almalıyım ;) şu an için akvaryumda hava motoru yok hava motoru kullanmam gerekli mi?
Bitkili için filtre şart mı?
[QUOTE=f.torres]Filtrenin yapacağı akıntı bitkilerin besin paylaşımı için gerekli diye biliyorum her iki tarafa birer pipo filtre kullanılması hem bu akıntıyı ve biyolojik filtrasyonu sağlayacaktır hemde bettalarınızı yormayacaktır. [/QUOTE]
İki taraf içinde filtre kullanmalıyım yani?
Bitkili için filtre şart mı?
Arkadaşlar 50*30*30(h)akvaryumumun kurulum sonrasını "İlk Bitkilim Için Fikirlerinizi Bekliyorum.." adlı başlıkta sizlerle paylaşmış ve fikilerinizi istemiştim.. Şimdi akvaryumu ikiye bölerek bir erkek Betta daha aldım; benim sorunum filitre, akvaryumu cam ile ikiye böldüm su geçişi için kenarlardan 3 er mm boşluk bıraktım lakin filitrenin kaldığı tarafda ister istemez daha çok sirkülasyon oluyor ve bettamı biraz rahatsız etmiş gibi görünüyor, diğer tarafta ise çok çok az bir sirkülasyon var.. Benim sorum bettalar için filitre çok şart olmadığını düşünerek, filtremi iptal etmek istiyorum, ama bitkiler bu durumda ne olur?, yada başka bir öneriniz var mı? sorularına cevap verirseniz mutlu olacağım.. Teşekkürler..
Aynı yerde (Kaç Adet Beta yetiştirebilirim?)
[QUOTE=OrdiBuko] [QUOTE=werso]     Arkadaşlar
  Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Konuya gelirsek birarada 1 Erkek 3~5 Dişi beta koyarsam ve saklanılacak bölgeler hazırlarsam olabileceğinimi söylüyorsunuz.Yada hepsi sadece dişi beta olursa dahamı iyi olur?
  Birde ben istanbul Pendik'te oturuyorum.Balık almamı tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı acaba.
[/QUOTE]

Akvaryumunuzu bitkilendirmenizi ve kesici kayalar koymamanızı tavsiye ederim. 1 erkek yanına 5 tane dişi koymanızda hiçbir sakınca yok. Yeter ki 2 erkek koymayın.[/QUOTE]

Aynı şekilde bende düşünerek 135 litelik bol bitkili akvaryumumda bu yöntemi denedim ama mutlakaki dişiler ile erkek arasında tatlı sürtüşmeler oluyor ve bunun sonucunda dişi ağır basıyorsa erkeği hırpalıyor, erkek ağır basıyorsa dişiyi hırpalıyor.. Bol bitkili ve saklanıcakları yer dahi yapmama rağmen bu şekilde bir sonuç alıp, bu sonuç beni ve balıkları daha fazla üzmemesini düşünerek balıkları akvaryumcuma tekrar iade ederek başka bir türe yönelmiştim.. Büyük bir akvaryumda Betta'lar yerine küçük hacimli akvaryumlarda Bettalar daha güzel olacaktır..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.