ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spitemre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2010 00:41
Son Ziyaret:
20 Ocak 2024 16:47
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre aydoğdu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
EGM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gvers gvers

SON 10 MESAJI

Küçük bir nanocuk..
Çağlar ve Özge çok teşekkür ederim işte elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalısıyoruz bakalım daha da güzel olur inş.Bu arada dalga motoru kullanıyorum 1 adet resun wave maker4000 (4000 litre oldgu yazıyor ama tahmınımce 2500-3000 L civarıdır ama gayet sessız ve kullanıslı tavsıye edrım)
Küçük bir nanocuk..
Deniz hocam tek kelimeyle ağzına sağlık ve çok tesekkur edıyorum acıkcası sıze bastan sona kadar harfı harfıne katılıyorum.Türkiye bazı şeylerde zorlu bir parkur gıbı ıstedgınız seye ulasması zor ve sıkıcı gelebılıyo ama ne bılım ınsan en azından elındekılerle bıle mutlu olmaya calısıyo ıster ıstemez bend cok ısterdım nano reef te ayın akvaryumunun Türkiyeden çıkmasını ama malesef sızın e anlattıgınız gıbı cok zorr bakalım gelecek yıllay zamanlar neyı gosterır belkı bızımde akdenıze karadenıze Tang lar vurur:)heryerde mercan yetişir :)tonla para vermek yerıne gıdıp denızden toplasak :)ve ıns ebayda gumruk kalkar bakalım o zaman Türkün gücünün altından bir kişi çıkıpta birinci olabilrmi sizinde bildiğiniz gibi zor hatta çok zor bazı şeyleri gerceklestırmek ama maddiyat ama üşengeçlik ama hayat sartları ama tahmın edıyorum kı yıllar sonra bunlar asılacak vee hobıcı gonul dostlarının mukkemmel tankları olacak ınsallah diyor ve beklıyoruz saygılar..
Küçük bir nanocuk..
Arkaslar hekese cok tesekkur edıyorum ıns daha guzel olur bekleyıp gorelım (Tolga hocam darısı sana ıns):)sımdı gelelım sorulara:

Balıklar daha cok yenı henuz yumurta vermedıler ama yakın gıbı gozukuyor.
Ledlerın fotolarını yakın zmanda eklıycem bana yaklasık 60-70 lıra cıvarı drıverlerle berber malıyetı var cok ucun ve kullnıslı tavsıye edıyorum..
Akvaryum kaca maal oldu dersenız zaten cogu malzeme elımdeydı oyle toprladım yanı tam su oldu dıyemem cok tutmadgı yanı tabırı caızse herkezın yapabılecegı ogrencı akvaryumu malıyetı cıvarıV

Turgut bey sımdı soyle soyledıklerınız tabıkı mantıklı ama yanı sızın ortalama kullnacagınız malzemeler bellı nano kuruyorsanız ya 24 wlık flo yada led yda zevke keder mh kullanacaksınız tabıkı gonul ısterdı  o dedgınız flolardan tr de olsa ama gel gelelım yurtdısında getırtmek zorundayız kı emın olun daha ucuza gelıyor sadce bıraz beklemek gerekıyor onlar turkıyede satılmaya baslasa vergıydı kdvydı otvdı bılmem neydı ıkı katını gecer varsa ımkanınız getırtın yurtdısından kafanız rahat olsun..
Küçük bir nanocuk..
Çok tesekkur edıyorum arkadaşlar daha çok yeni bakalım zamanla canavar gıbı yapıcam el oğlu yapıyorda biz niye yapmayalım?
Küçük bir nanocuk..
Bir sıkıntı gozukmuyor ama resimler bende gayet normal acılıyor..
Küçük bir nanocuk..

İlk olarak herkeze merhaba..Boyu hs 60 dan sonra ufak bir nanocuk kurmaya karar verdim görevden arda kalan zamanlarda uğraşmaya çalışıyorum..Ufak olan şey tatlı ve güzel mantığından sonra birşeyle çıkmaya başladı bakalım sizinde nacizane fikirlerinizlee umarım şekillenme tamamlanırr..


Fotoğraf:
        
        

        

        

        

        

        

         
        
Boyut (cm):50x33x35h

Kapasite (litre):57 Lt.(tahminimce 45 litre civarı su var) sump yok..

Canlılar: 10 adet conch-70+kafa yeşil buton polip-40+kafa fosforlu kırmızı zoa-10+kafa sarı yeşil arası fosforlu zoa-5 kök kadar xenia-avuçiçi büyüklüğünde leather coral-3 kafa kırmızı mushroom
          ve son olarakda ıkı adet eş tutmuş tomato clown..



Malzemeler:

    * Tm reef tuz .
    * Resun wavemaker akıntı motoru  4000L/h
  
    * Roxin termometre-25w lık tetra ısıtıcı
    * tetra plastik tuz ölçer.
    * Bubble magus BMQQ protein skimmer
  
    *:4.5 kg coral reef canlı kum
    * Ağırlığını bilmiyorum ama yinede 8-10 kilo civarı cansız kaya (şimdi canlanmıştır:)
      TM kh nitrit mitrat test

   * Işık sistemi olarda 2x10 watt 20000k lik led ve yanında yine 6w mavi led(gece moonlight) (10watlık ledleri ebaydan getirttim ve driverlerida)

    *Şelale filtre iki gözlü gerekli oldgunda fosfat tutucu kullnaıyorum
 

Akvaryum Bakımı:10 günde bir 5-8 litre arası su değişimi

Kullanılan Yemler: Nls there A-Nls marine formule-ve redsea nin açık bir yemi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Mikrobakter7-Reef trace ve plus

Kurulum başladı (Boyu hs60) önerilerinizi beklyrum
Ufuk bey :(((( üzülerek söylüyorum ama tankı geçen haftalarda satmak zorunda kaldım ev değişikliği ve görevler yüzünden pek ilgilenemiyordum şimdi ufak bir piko tarzı birşey kuruyorum 50 litre kadar yeni konuyla tekrar dönüş yapacağım..

Herkese selamlar..

                                                              SAYGILAR
Acemi Şansı Büyük Akvaryum
İlk önce hoşgeldiniz Volkan Bey tuzlu su sevdasına.Akvaryum ölçü ve malzeme yönünden size büyük bir artı getirmiş akvaryumdaki suyun hepsini mi döktünüz en azından bi 100 litre kadar alıp yeni yapacağınız su ile aşılama yapabilirdiniz ama neyse sağlık olsun,su konusunda kesinlikle RO su tavsiye edilir,bende tavsiye ediyorum yosun problemin olabilir silikat ve içindeki fosfat yüzünden.

Litre başına 33 gr tuz kullanılıyor ortalama 33-36 gr arası değişir bu rakam.

Sump malzemelerini ve kumu tabiki çeşme suyu ile yıkayabilirsiniz kumu biraz kurumaya bırakırsanız daha mantıklı olur yıkadıktan sonra.

TUzlu suyu hazırladıktan sonra akvaryuma kumu ekleyin 1-3 gun arası akvaryumun  buyukluğüne bağlı kum tozlanma yapar ve kumun iyice çökmesini bekleyin bu arada ps yi çalıştırın sudaki yüzen partikülleri toplasın amacı ile.
Akabinde su durulduktan sonra kayalarınızı ekleyebilirsiniz ve bakteri kültürü ile ortamın hazırlanmasını hızlandırabilirsiniz.

Akvaryum sadece marine tarzı olacaksa(sadece balık) aydınlatma çok öenemli diil ama işin içine mercan anemon vs. girecekse aydınlatma sistemin nasıl bilmiyorum ama çok çok önemli o büyüklükteki bir akvaryumda MH ve T5 kombinasyonu oldukça mantıklı ve iyi olur gerçi bu soruya forumdan bir çok prof arkadaş daha mantıklı cvp verebilir.

Saygılar..
Kurulum başladı (Boyu hs60) önerilerinizi beklyrum
Fırat şimdi şöyle düşündüm ben bu bm nac3+ olan aslında en olarak sıkıntılı diil sadece boyu biraz uzun onuda şöyle halledicem benim tankın sump gözleri 15 cm ben 1. göz ile 2. göz arsındaki yeri iptal edip ps yi oraya koymak istiyorum ps
 175*110*445 mm bu boyutlara sahip ve ve çalışma derinliği olarakta 25-27 cm civarı bakalım mantıklı geliyor ama yinede tedirginim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.