ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkness10
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2010 13:06
Son Ziyaret:
17 Ocak 2011 17:17
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Bilgon
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Kilis
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

the_darknessf

SON 7 MESAJI

Sarı prenses erkek sorunu?
Merhaba arkadaşlar 2 ay kadar evvel akvaryumcudan aldığım sarı prensesler 4 adet muhtemelen hepsı erkek cıktı en buyuk olan sarı prenses dıgerlerıne karsı sureklı saldırgan ve kafası ınanılmaz derecede sıyah komur gıbı . Sureklı kumları esıo bı yere yıgıo fılan neyse soru su bunun erkek oldugu bellı dıgerlerını ayırt edemıom ama muhtemelen onlarda erkek sızce bu erkek olanı bırakıp dıger 3 nu cıkartmalımıyım bu cıftlesememe sorunu baskın erkegı sıkıntıya sokar mı?
sarı prensesler
Ilgınız ıcın tesekkur ederım zaten bı problem oldugu bellı ama en azından gıdıp yunusları verıp paramı kurtarayım tekrardan tesekkur ederım ıyı gunler
sarı prensesler

Bedreddin bey yorumunuz ve yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım deneyimleriniz paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. ıceman ler uysal ama sarı prsensesler asabı eger ayırmassam balıkları oldurmeye kadar gıdermı sızce bu ıs :S Dişi erkek oranında 1/3  ıstemıstım ama akvaryumcu ıllede 1e 2d olsun dedı:S



Cihan bey  4cm fılan en buyugu yunuslar zaten sıddete maruz kalan balıgımda 4 cm fılan dıger sarı prensesler ondan cok az buyuk.
sarı prensesler
Merhabalar öncelikle, 70 litre akvaryumda 1 erkek 2 dişi sarı prenses, 1 erkek 2 dişi yunus, 1 erkek 2 dişi iceman bakıyorum. Balıklar bir haftadır akvaryumumda ancak şöyle bir sorun var. Akvaryumcudan alırken özellikle erkek dişi oranına dikkat ettirdim. Yani 1 erkek 2 dişi olacak sekilde aldım balıkları ama sarı prenseslerimde bir sorun yaşıyorum diger 2 sarı prenses 3. prensesime saldırıyor. Nerde görürlerse yem yedikleri zaman hariç acaba erkek dişi oranında mı bir sorun vardır. Nasıl önüne gecebilirim ? freeasabird2010-10-27 16:15:45
uygun sıcaklık

Arkadaslar merhaba. Öncelikle 36*26*16 tankım var 2 japon 2 pengasus köpek balıgı 1 vatoz ve 2 çöpcü var. Bunlar ufak denecek boydalar. Tankın ufak olduğunu biliyorum ama en geç 1,5 ay içinde 100cmlık bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. O zamana kadar balıklarımı yaşatmam lazım. Şimdi asıl soruma geliyorum, bu gün ısıtıcı ve termometre aldım ve sorun yaşıyorum. Kaç derecede uygun sıcaklıkda olmalı? 26 idealmidir soru bu? Asıl soru ıse aldıgım ısıtıcı ile termometre arasındakı ilişkiyi kuramıyorum. 15 tl ye aldım. Suyun ısısı fırlayıp gidiyor. 27 de söndürüyorum birşey oluyor durmuyor. 29 a kadar gidiyor. Balıklar ölecek diye korkuyorum, lütffen yardım. Nasıl ayarlanır? Akvaryumcu verirken önce derecede ıstediğin sıcaklığa bakacaksın sonra sıcaklık o dereceye gelince kapatacaksın dedi. Kapatıyorum ama sıcaklığı sağlayamadım lütfen yardım. Uzun oldu özur dilerim.

MiSoSiKiaN2010-10-09 08:42:49
Yeni başladım Tavsiyeye ihtiyacım var
Sayın torres ve karakılıç bey yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim emeğine vaktinize ve eline sağlık. bunları derhal uygulamaya geçiriyorum tekrardan çok teşekkür ederim ...
Yeni başladım Tavsiyeye ihtiyacım var

Merhaba Arkadaşlar.  Öncelikle çok yeni ve acemi olduğumu belirtmek istiyorum. Eşimin isteği üzerine başladığım uğraş sanki bi oyun gibi bende büyük bi zevk haline geldi. ilk başladığımda 5-6 cmlik 2 japon bir hafta sonra öldü ikinci denememde 3 zebra gitti. bunlarda tamamen yanlış bilgilendirme kurbanı oldum şimdi soracağım sorulara kesinlikle cevap bulmam lazım:)

1- Akvaryumcu bana japon-çöpçü-camcı-köpek balığının yaşayabileceğini söyledi akvaryum 40*30*20 gibi bi boyutu var tam hatırlamıorum. 2 japon 1 köpek ve 1 camcının hemn hemen aynı 3-4 cm çöpçüler ufak. yanlış yapıyormuyum??
 
2- filtrenin günlük olarak ne kadar çalışması lazım ?
 
3- yemleme olayında kafam almıyo hepsini aynı yemlemi yemlemem lazım?
 
4- Isı farklılıkları bu balıklar için ne kadar önemlidir?
 
5- Su temizliğini ne sıklıkta yapmalıyım?
 
6- ışık zorunlumu ne kadar açmalıyım günlük? akvaryumcudan mavi neon bişey aldım takınca balıkların aklı gidio :S :)
 
7- sudaki ph vs diğer terimler ne kadar önemli ne olmalı ?
 
Gibi başlangıç için önemli konularda sizden yardım istiorum lütfen. tankı büyük yapmak istiyorum ama biraz yaşatmasını öğrenmem lazım :)
 
( uzunluğundan dolayı özür dilerim 3. denemem başarılı olmak istiyorum:) )

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.