ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
necmi 975
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2010 18:58
Son Ziyaret:
22 Aralık 2015 23:21
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
NECMİ GÜÇLÜ
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1975
Yaş:
48
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

SON 10 MESAJI

daha neler yapmalıyım? (fotolu)
Güzel akvaryum, güzel lepistesleri gördümmü yorup yapmadan duramam.Akvaryumunuz güzel  fakat ban olsam kayayı alırım.görsel olrak göze hoş gözüküyor böyle kayalar fakat özelikle lepistesler doğumları yaklaşıp karınları şişdikce  karın kısımlarını sağa, sola sürterlerr.böyle sivri uçlu kayalarda akvaryumda olunca  balık buraya sürttümü ciddi yaralanmalar oluyor.Kuma sürtünsünler mes.hiç zararı olmaz.Sağlıkları açısında kayayı alın bence yada daha yuvarlakımsı kayalar koyun.
Lepistes Tankı Kuruyorum Ustalardan Tavsiye Var mı?
Tebrik ederim en güzelini düşünüyorsun.yıllar önce bende   başka balık türleri besliyordum.Artık uzun bir süredir  lepistes besliyorum.Seyrine doyum olmayan çok güzel balıklardır.şunuda unutma saf kan olanlar daha dayanıklıdır.çok kurcalayıp strese sokmadığın sürece ve 24 derecede beslediğin sürece hiç korkma .bol yavrulu sağlıklı lepistesler.
plati yavrusu
Selam  . özelikle canlı doğuranlarda ısı ile oynamak  balıklarınıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biridir.Isının oynanması demek rahatsız, husursuz  ve hatta kısa süre sonra  hastalanan balık demek.Bakın 10 yıla yakındır kılıç ve lepistes bakıyorum.Isının yüksek olması daha çabuk üreyebilen zararlı bakteri demekdir.soğuk suya zaten dayanamazlar.ben balıklarımı devamlı 24 derecede tutuyorum.Asla ve asla yavrulayacak balığımıda  ayrı yere alsam bile suyun ve ısının aynı olmasına dikkat ederim.balık ilk yavrulamada 5 ila 10 arası yavru atar.ne kadar iyi   bakar ne kadar az stresli ortamda yaşar ve ne kadar kaliteli yem verirseniz ilerleyen zamanda balığınızda bu faktörlere bağlı yavru sayısını artıracakdır.
Lepistes Tankı Kuruyorum Ustalardan Tavsiye Var mı?
Selam uzun süredir lepistes besleyen biri olarak tavsiyem akvaryumun güzel fakat lepisteslerin kırma.Bu akvaryuma saf kan lepistes türleri al ve at.Baktığına değsin.
Artemia yem ve lepistes yavrulari
Öyle bir hata yaparsan bütün yavruları hatta balıklarını öldürürsün.fakat hazır çıkmış artemia alırsan onu bilemem ama senin kastetdiğin daha kabuğundan çıkmamış artemia.Önce onları  mes. yarım bir 500 ml petin için taze, temiz su koyacaksın.ısı  24 derece civarı olacak.suyun içine   bir çay kaşığı kaya tuzu atcaksın ve 24 saat devamlı hava ve ışık  vereceksin.
lepistes hacimi
Şu an için yeterli.Fakat ilerleyen zamanlarda dişiler yavrulayacak.Büyümelerini bekleyeceksin.Daha güzel ve kaliteli balık çoğaltmak için de çıkan en güzel dişileri baba lepistesle,çıkan güzel erkekleride anaçlarla eş edip çaprazlama yapacaksın.Böyle böyle gidincede mecbur akvaryumu büyütmek zorunda kalıyosun bence 120 litrelik bi tane alıp bi daha kurcalamamak.
yeni doğan 11 moscow green :=))
Moscow grenn bende besliyorum yavruların Maşallhı var .Artemi a çıkartır verirsen çok daha hızlı büyüdüklerini göreceksin.
Kılıçkuyruk&cinsiyet-değiştirme
Uzun süre kılıçkuyruk beslemiş biri olarak başımada geldiği üzere söylüyorum olay şu şekilde oluyo takip ettiğim kadarı ile .Genelde  ufak ve genç dişiler değilde daha olgun dişiler erkeğe dönüyor.bende dişiler erkeğe dönmüştü.böyle olunca zaten yavru yapmıyo fakat öteki dişileride eşlemek için kovalamıyorlardı yani dişiliğini kaybetiyo fakat tamda erkek olmuyo başıma çok gelmişdi.erkeklerde ise bi değişme hiç gözlemlemedim.
İç Filtredeki Sıkıntı
Tabiki deliğinden büyük pislikler geçemiyecek.Ben o pislıkkleride rutin olarak haftada bir yaptığım dip çekimi sırasın da çekiyorum.
Acabba YAnlış silikonmu Kullandım :S
Anladığım kadarıyla zaten akvaryumcudan almışın.Akvaryumcu  akvaryum için zararlı silikonu satmaz bence.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.