ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nturkoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2012 05:11
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2019 10:35
Toplam Mesaj:
68 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nejat Turkoglu
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

kaliteli ranchu
[QUOTE=tlgtck] [/QUOTE]
Yukardaki olayı japon şemsiyesi ile deniyorum. Bitkiler henüz filizlenme aşamasında. Daha önceden aynı bitkiyi başka balık çeşitleri ile deneyen olmuştu sanırım...
Sonunda Ranchularım
[QUOTE=mesutok] [QUOTE=OzanUtku]O geldiği günden beri öyle Hakan abi bulunmadı daha çaresi en az gelişende o hava kesesi problemi var onda [/QUOTE]

Yazık yav, aslında bir videoda izlemiştim igneyle kıç tarafından müdahale edip balığın tekrar yüzmesini sağlıyorlar bir arkadaşın konusunda ilgili video vardı sende youtube belki rastlamışsındır, arkadaşta denemişti ama balık ölmüştü herhalde yanlış yere batırmıştı iğneyi bir uzman biri olsada yapsa, dediğin gibi büyük ihtimal o hava kesesi problemi, olsun artık yaşadığı yere kadar yaşar.
[/QUOTE]

Benimde akvaryumumda doğmuş yavrulardan birinde doğuştan hava kesesi sorunu var. Çoğu zaman akvaryumun dibinde bizim yatağa uzandığımız gibi yatıyor ve gözleriyle etrafını izliyor, ya da akvaryumda baş aşağı yüzüyor. İştahında bir sorun yok ve balık şu anda 1 yaşında. Kısaca 1 yıldır bu şekilde yaşamayı sürdürdü. Ben daha 15 günlük iken öleceğini düşünüyordum. Bahsettiğiniz iğne batırma olayını çok düşündüm ancak doğru noktayı bulduramama korkusuyla riske girmemeyi daha uygun buldum.

Bu tarz sorunlar genelde genetik olduğu için yabancı sitelerde genelde bu tarz balıkların hemen daha yavruyken imha edilmesi tavsiye ediliyor.
nturkoglu2013-05-08 11:25:10
Süslü Goldfish Türlerinden: MOOR
Teleskop japonun tanımını yapmış
Black Ranchularım ve yavruları
Elle sağma işleminde yumurtalara fazla fiziki müdahale yumurtaların şekillerinin bozulmasına, bundan dolayıda yavruların yumurta içinde sakat gelişmesine neden olabilir. İlk elle sağma işlemlerimde bende de sakat yavru oranı çok fazlaydı. Halbuki anne baba arasında cins farkı olduğu için akraba olmadıklarından emindim. Sonraki sağma işlemlerimde sakat yavru oranı yok denecek kadar azaldı. Bu yüzden doğal yumurtlatma en sağlıklı yavrular elde etmek için önemli, eğer sağma işlemi yapılacaksa tekniğin iyice öğrenilmesinde fayda var.
En sağlam Japon türü
Shubunkinler en dayanıklı japon türlerinden biridir. Ancak anladığım kadarıyla onlarda seçenekleriniz arasına girmiyorlar.
kavga mı ediyorlar
Dişi balığınız aşırı bitkin düşmüş durumda ve yumurtasıda yok. Bu sebeple dişiyi erkeklerden ayırın, toparlanmasına fırsat verin.
kavga mı ediyorlar
Japonlarda bölgecilik diye bişey yoktur. Başka bir balığa saldırması çok nadir görülür. Buradaki olay erkeklerin dişiyi yumurtlamaya zorlamasıdır.
kavga mı ediyorlar
Kovalayan balıklar erkek, kovalanan dişi.. Erkekler dişiyi yumurtlaması için zorluyorlar ancak karnında büyük ihtimal ile yumurtası yok ve dişi bitkin düşmüş.
japon balığının üstünde yara
Ben tentürdiyot yerine hidrojen peroksit kullanmayı tercih ediyorum.

Tentürdiyot %2 iyot, %2,5 sodyum iyodür içermekle birlikte çözücü olarak saf etil alkol kullanılır. Aşırı tahriş edici bir madde olduğu için ilkyardım çantalarından kaldırılmıştır. İnsan derisine bile zarar verebilen bu maddeyi balıklarda kullanmayı çok doğru bulmuyorum.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Tent%C3%BCrdiyot

Hidrojen peroksit(oksijenli su) formülü H2O2. Eczanelerde satılan oksijenli su,sulandırılmış olup, %3 oranında hidrojen peroksit içermektedir.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=xN1s_0jdaRA[/VID]

RANCHU İTHAL EDECEK VAR MI?
Bırakın formu düzgün ranchuyu, ben normal ranchu bile gördüğümde şaşırıyorum. Şu anda eğer yanlış tespit etmediysem bir erkek bir dişi ranchu elde etmiş bulunuyorum. Asıl amacım bunlardan yavru almak. Bizimkisi hobi olduğu için güzel kafa yapan, formu düzgün, kıvrımı iyi ranchu elde etmek bikaç senemizi bulabilir. Ama işin zevki zaten orada... Bu arada kendi ürettiğim kelebek kuyruk teleskop yavrumunda reklamını yapmadan geçemeyeceğim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.