ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M.Emin Uzunoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
66
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mart 2013 20:06
Son Ziyaret:
13 Eylül 2023 12:50
Toplam Mesaj:
833 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Emin Uzunoğlu
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
veteriner hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Veteriner Hekim Mehmet Emin UZUNOĞLU "Kültürlü insanlar yapabileceklerinden fazlasını söylemeye utanırlar." Konfüçyüs

SON 10 MESAJI

Staghorn Yosun Problemi Ve Remalgea
Penisilin G ve streptomisin kombine antibiyotik kullanımı iz düzeyde olmasına rağmen cyanobacterium sorununu da çözdü. Şu an akvaryumda hiç bir yosun problemi kalmadı. Sadece çok yoğun olan yerlerde izleri kaldı. İlgi gösterip yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Staghorn Yosun Problemi Ve Remalgea
Selamlar Otocynclus denemem oldu zaten öncesinde.
Staghorn yosununu yemiyorlar. Pek afilli bir canlı kendisi. Remalgea tanktaki canlılara zarar vermedi ve büyük kısmını çözdü.

Yalnız cyanobacteriumun gelişmesi yavaşlamadı. Zannediyorum ona bir antibiyotik kullanmak daha uygun olacak. Araştırıyorum şu an uygun antibiyotiği keşfettiğimde deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım.
Staghorn Yosun Problemi Ve Remalgea
Yeni sayılabilecek bitki akvaryumu kurulumunda (80*40*40) temelde staghorn, cyanobacterium, kahverengi yosun ve yüzey yağlanması problemi ile karşı karşıya kaldım.

Öncesinde yalnız kahverengi yosun ve yüzey yağlanması ile mücadele etmem gerektiği yerde CO2 dozunu artırmak, bakteri kültürü ve bir grup otocynclus affinis derdime derman olmadı.

Güncel durum fotoğraflarda mevcut. Artık çareyi kimyasal çözümlere başvurmakta arayacağım. Eleştiri ve önerilere açığım.

Remalgea (3 ml) ile 0. Gün;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/250520192347241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/250520192346541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/250520192347531.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/250520192347381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/250520192348301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/250520192352531.jpg[/IMG][EDIT]M.Emin Uzunoğlu,2019-05-25 23:59:32[/EDIT]
Bucephalandra sp.
[QUOTE=kaansurer]Bitkiyi çoğaltmak için neresinden bölünmeli acaba [/QUOTE]

Anubias ve Microsorum türlerinde olduğu gibi rizomdan bölünebilir. Rizomlu bitkiler için bitkinin gövdesi ve esası rizom denilebilir. Ama üzerinde yeterince yaprak bırakmaya dikkat etmekte fayda var. Zaten büyümesi yavaş olan bitkide büyüme can sıkıcı seviyede yavaşlayabilir.
Hamburg Filtre Yapımı
[QUOTE=Keremuuu]Hamburg filtreyi yillarca kullanmış biri olarak yaptığınız uygulamanin ic filtreye daha yakın bir versiyon olduğunu söyleyebilirim. Siz kullandıkça yararlı ve zararlı yönlerini buradan paylaşırsanız sevinirim.
Benim gördüğüm bir kaç size dert oluşturabilecek detayı söyleyebilirim. Bunlardan ilki kafa motorunun bozulması yada tıkanması durumunda çok kolay müdehale edemeyeceksiniz. Ederseniz de dekoru bozacak bitkileri sökmek zorunda kalacaksiniz. Yerine böyle bir kütleyi yerleştirmekte oldukça zor olacaktır. Ayrıca hamburg filtrede genel mantık büyük hacimli sünger gövdeden suyun yavaş bir debi ile geçmesidir. Burda sizin kafa motoru tam ters bir işlem yapacaktır. Ileti acali 3 ay olmuş son duru nedir?
Keyifli hobiler[/QUOTE]

Kafa motorunda herhangi bir bozulma olmadı ama gözenekler çabuk tıkandığı için debisi çok azaldı. Dalgalanma konusunda yeterli performansı göremedim ama suda herhangi bir yosunlanma, koku ve benzeri filtre ile alakalı olumsuz durum oluşmadı. Biyolojik filtrasyon konusunda performansının gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Evimi taşımak durumunda kaldım ve forumla fazla ilgilenemedim. Akvaryumu da bu nedenle bozup tekrar kurdum. Ama bu kez dahil etmedim kuruluma bu filtreyi. Temelde bahsettiğiniz olumsuzluklar da etken oldu. İyi hobiler dilerim.
Hamburg Filtre Yapımı
Herkesin kendi fikridir :) onun durumuna bakacağız artık. Nitrat vs tuz türevleridir ve suyun her yerinden eşit bulunur. Süspansiyon vs değil homojen bir çözelti oluşturur yani bunlardan tabanda ne kadar varsa yüzeyde de o kadar olur. Belki şelatlı iz metal türevleri için vs haklı olabilirsiniz. Beraber değerlendireceğiz artık denedik böylece.
Hamburg Filtre Yapımı
Böyle çalışacak nitekim. Siteye video eklemede sıkıntı yaşadım. Kusura bakmayın artık.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/241020181918551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/241020181919161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145245/241020181919361.jpg[/IMG]

[QUOTE=GirayKaan]

yapıcı yada yıkıcı bir yorum yapmadım sadece hamburg'un amacını yanlış anladığınızı belirttim. Sizin filtreniz hamburgdan çok iç filtreye benzemiş tek farkı kumun altına gömmeniz. Hamburg filtrenin çalışma prensibi ile sizin yaptığınız filtrenin çalışma prensibi çok farklı. Hamburg suyu akvaryum yüksekliğince emiyor, dip dahil bütün suyu sirküle ediyor sizin filtre dipte belki verimli olabilir ama kumun altına gömdüğünüzde ne şekilde sonuç verir bilmiyorum ayrıca suyu temizlemeniz için sadece emme yeterli olmayacaktır dalgalanma da önemlidir. Yine de merak ediyorum konuyu takipteyim çok çılgınca bir fikir. :)[/QUOTE]

Dalgalanma istemiyorum bitkili akvaryum olacağı için karbondioksit muhafazası cihetiyle hedef dahi sayılabilir. Düşünmemiştim açıkçası ama şu an avantaj olarak görüyorum :) Hamburg filtre mantığında tabandan tavana kadar olma şartı yok benim anladığım kadarıyla. Yabancı forumlarda benzerini çok gördüm. Bilgisayar imkanım olsa paylaşmak isterdim. Ben de kumun altına koymayı tercih ettim. Bakalım neye benzeyecek.
Hamburg Filtre Yapımı
[QUOTE=CNYTYLMZ]Anladıgım kadarıyla suyun basıs yeri kuma dogru olucak yani kumun icine basıcaksınız suyu evet mantıklı bir sistem ama kumun icinde su basarsanız kumu kaldırır su basıs kısmını yukarıya dogru verirseniz kumun üstüne dogru cıkarırsanız kumla veya kumun havalanmasıyla ilgili sorununuz olmıyıcaktır

Tabi dogru anlasıysam mantıgı

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194257/181020182057521.png[/IMG][/QUOTE]

Yok kumun içine değil. Haha evet orada bir eksiklik var benden kaynaklı. Akvaryumun ortasında bir vadi olacak. Dolayısıyla boşluğa üfleyecek yine.
Hamburg Filtre Yapımı
[QUOTE=ilhannnn01]Hamburg filtre genelde akvaryumun bir kenarını, ya da köşesini akvaryumun yüksekliğince kapatan içinde de hava motoru ya da kafa motoru ile sirkülasyon sağlayan bir yapıdır, o bakımdan tam hamburg filtre olmadığı doğru fakat etkili olmayacağı anlamına gelmez.
Emiş kısmı bana mantıklı geldi ama su çıkışı nasıl olacak tam anlamadım, bir şekilde yukarıya verseniz iyi olur[/QUOTE]

Hamburg filtre, haznesindeki suyu boşaltarak içeride negatif basınç oluşturup biyolojik yüzeylerden suyun geçişini sağlayan bir mekanizma basitçe ifade edecek olursak.

Küp şeklindeki bu yapının içindeki kafa motoru dışarıya suyu pompalayarak atacak ve içine su tekrar sünger ve biyolojik substrat içinden geçerek dolacak. Bu şekilde devir daim olacak bu modelde. Suyun çıkışı da kafa motorunun çıkış kısmında sabitlenmiş borudan olacak.

[QUOTE=Tunc Berk]"Kumun altında saklamayı düşündüğüm için görsellik konusuna pek ehemmiyet göstermedim dürüst olmak gerekirse"
Hamburg filtreyi kumun altına nasıl saklamayı düşünüyorsunuz, bu kısmı anlayamadım?[/QUOTE]

Yapının her tarafı kapalı olduğu için çıkışı uygun ayarlandığı sürece üzerinin kumla kapatılması kumun da biyolojik yükünden yararlanılarak biyolojik filtrasyon gücünü artırıp filtre çirkinliğini ortadan kaldıracak bir imkan sağlayacak. Kurulum tamamlanınca daha net anlaşılır diye düşünüyorum.

[QUOTE=Mehari]

kardeşim akvaryum tanıtımımı incelersen bu görüntüden çok çok daha iyi bir seçenek olduğuna kanaat getireceksin.[/QUOTE]

Hamburg filtrenin klasik modeli. Benim de beğendiğim bir model fakat akvaryum tabanından feragat etmek istemediğim için bu çözümü ürettim kendimce.
Hamburg Filtre Yapımı
[QUOTE=GirayKaan]Olayı çok yanlış anlamışsın sanki hocam yine de sen bilirsin.[/QUOTE]
Yanlış anlaşılan durumu bir izah edin anlayayım ben de.

Görüntü biraz çirkin olabilir ama mantık hamburg filtre ve benim düşünceme göre akvaryum şartlarında daha estetik ve daha fonksiyonel olacak. Kurulum tamamlanınca anlayacağınızı umuyorum.

Yapıcı anlamda bir yorum içermese de katkı için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.