ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tuwana
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Haziran 2020 16:54
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cem Demirbolat
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1970
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Cem Demirbolat
SON 10 MESAJI
Fluval Edge Nano Bitkili Kurulum Syf.2
Fluval Edge 23 lt. için özel aydınlatma yaptırdım,kendi aydınlatmasının yerine de takılabiliyor,ama ışık çok kenarlara yayılmadığından ayrı halde de kullanabiliyorum,aydınlatmayı forumdan LED konusunda çok bilgili Mustafa bey kardeşimize yaptırdım. Alüminyum doğramanın içine 1Wattlık power ledler (her armatürde 3 beyaz 1 mavi 2 far red kırmızı var)ve cam yerleştirildi,üstteki kanalın içine de bir kenarı eğilerek aluminyum düz profil geçildi ki kenara tutunsun diye,LED'çalıştığında kendi ışığını kapatıyorum böylece ortadaki anubias çok ışık almamış oluyor.
Bunlarda ışık durumları:Tuwana 2015-05-22 15:31:39
Fluval Edge 23 lt. için özel aydınlatma yaptırdım,kendi aydınlatmasının yerine de takılabiliyor,ama ışık çok kenarlara yayılmadığından ayrı halde de kullanabiliyorum,aydınlatmayı forumdan LED konusunda çok bilgili Mustafa bey kardeşimize yaptırdım. Alüminyum doğramanın içine 1Wattlık power ledler (her armatürde 3 beyaz 1 mavi 2 far red kırmızı var)ve cam yerleştirildi,üstteki kanalın içine de bir kenarı eğilerek aluminyum düz profil geçildi ki kenara tutunsun diye,LED'çalıştığında kendi ışığını kapatıyorum böylece ortadaki anubias çok ışık almamış oluyor.
Zaten kendi ışığı bitki yetiştirmek için yetersiz,Co2 de vermeye başladım,inşallah güzel bir hale getireceğim.
Bunlarda ışık durumları:
Makrakanta & Amano karidesi
Makrakanta karidesleri de salyangozları da yer,salyangozlardan kurtulmak için katil salyangoz alın kökünü kurutur.
Makrakanta karidesleri de salyangozları da yer,salyangozlardan kurtulmak için katil salyangoz alın kökünü kurutur.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=speedark]
[/QUOTE]
[QUOTE=speedark]

Böyle bir akvaryumda bitki çok zor içine harcayacağınız emek ve paraya yazık,siz bunda en güzel bitkisiz veya anubias türü az ışık seven bitkilerle bir chiclid akvaryumu yapın,bitkili merakınızı önce nano bir akvaryum kurarak test edin.Hobi eğlence demek keyişf demek keyfin eziyete dönüştüğünde hepsini s..r eder atarsın benden söylemesi.
Kayaların Altına Strafor
Elinde başka varmıymış fiyat çok uygun çünk?Özelden mesaj atabilrimisin?Başka kaya çeşitleri de varmıymış mı elinde?
Elinde başka varmıymış fiyat çok uygun çünk?Özelden mesaj atabilrimisin?Başka kaya çeşitleri de varmıymış mı elinde?
Misket gübre Tunç Bey'den temin edebilirsiniz,dıy gübre yapıyor.
Misket gübre Tunç Bey'den temin edebilirsiniz,dıy gübre yapıyor.
adres, yasmut.net'ten bulursunuz sipariş vb. detaylarm orada yazıyor.Excell benzeri gübreleri de var,bakın karar verin.
Teşekkür ederim bence bu olur ama ne tür pcb alacağım ve power ledler kaçar wattlık olmalı.
Ben armatür işini araştırırken yurtdışındaki bir sitede akvaryumlarda ışık dalga boylarını ve gücünü ölçen basit bir cihazdan bahsediyorlar ekte Fluval Edge 23 lt'nin ışığı için yaptıkalrı ölçüm resimi ve cihazın adını yolluyorum

Teşekkür ederim bence bu olur ama ne tür pcb alacağım ve power ledler kaçar wattlık olmalı.
Ben armatür işini araştırırken yurtdışındaki bir sitede akvaryumlarda ışık dalga boylarını ve gücünü ölçen basit bir cihazdan bahsediyorlar ekte Fluval Edge 23 lt'nin ışığı için yaptıkalrı ölçüm resimi ve cihazın adını yolluyorum

ne of my other toys turned up today with my Neoheater - a seneye REEF
I have plugged it in, even though the tank is dry and I haven't unwrapped the slide, as I wanted to test the light meter.
I have no idea how accurate it is, but Fluval rate the new LED bar in the edge at 7500K
I took the readings with the sensor in the bottom of the tank, which has no water in it (I am sure that this will make a difference to the readings) in a dark, but not pitch black room.
I have plugged it in, even though the tank is dry and I haven't unwrapped the slide, as I wanted to test the light meter.
I have no idea how accurate it is, but Fluval rate the new LED bar in the edge at 7500K
I took the readings with the sensor in the bottom of the tank, which has no water in it (I am sure that this will make a difference to the readings) in a dark, but not pitch black room.
Sayın DARKAURA:
Sayın DARKAURA:
Benim ki gibi Küçük tanklarda led uygulama öneriniz nedir?
Geçen gün bir takım zorlukları olduğunu bilmeme rağmen FLUVAL EDGE 23 lt tank aldım.
Üzerindeki stock ledler 21 ledden oluşuyor ve zaten 6 tanesi mavi led.Yazdığına gör 7500 kelvin ışık gücündeymiş.
Low tech tank düşünüyorum.
Burada aşağıdaki resimlerden görüldüğü üzere kendi ledleri yerine orada çıkacak boşluğa ki bu boşluk max 10*17,5 oluyor.Buraya 23 lt'lik tank için şu yıldız şeklinde grup ledlerden oluşan power led armatür yapılabilir mi?Aklınızdan geçen bir proje var mı?Buna uyacak pcb var mı?
AMAÇ:Orijinal kapağı bozmadan mevcut led'i atıp led panel koymak.Ama ölçü bu ölçüyü geçmeyecek.
fluval edge
Güle güle kullanın güzel akvaruyum ama derin olduğu için o ışıkla dip bitkileri taban bitkileri çok zor yetişir,bence fazla ışık ve bakım istemeyen bitkilerle hoş br akvaryum her zaman mümkün o borunun kısa olamsının sebebi size doğru filtre verilmeyişi 46 lt olanalrda çift uzatma borusu oluyor distirbütöre sorabilrisiniz.Benim 23 lt a var,hazırlık aşamasında iken malesef üretim hatası çıktı camda hem de ön camda hava kabarcığı var,değişim bekliyorum.
Güle güle kullanın güzel akvaruyum ama derin olduğu için o ışıkla dip bitkileri taban bitkileri çok zor yetişir,bence fazla ışık ve bakım istemeyen bitkilerle hoş br akvaryum her zaman mümkün o borunun kısa olamsının sebebi size doğru filtre verilmeyişi 46 lt olanalrda çift uzatma borusu oluyor distirbütöre sorabilrisiniz.Benim 23 lt a var,hazırlık aşamasında iken malesef üretim hatası çıktı camda hem de ön camda hava kabarcığı var,değişim bekliyorum.
Fluval Edge Nano Bitkili Kurulum Syf.2
Merhaba,
Merhaba,
Ben de geçen gün bu akvaryumdan aldım,elimdeki mevcut bitkililerin yanısıra bunu da işyerinde kuracağım ama bildğiniz üzere fluval edge çok güzel tasarıma rağmen bazı eksileri var,bunalrın içinde en önemlisi ışık kaynağı,bazı kişiler 46 lt olanın 42 lede sahip ışığını direkt buna uyguluyor ama ne sonuç aldıkları muallak?Şu kurulumla o akvaryumdan hiçbir şey beklemeyin derim,sakın,gübre besin desteği filan kullanamayın ancak alg beslersiniz hevesiniz kırılır,3 gün sonra kaldırıp kenara koyarsınız.Beyaz kumun bitki tutamsı da yetiştirmesi de iyi değildir,köklü olmayan bitkiler için kullanılabilir.Bu sayfalardan yeni bir konu başlığıyla kendi kurulumumu paylaşacağım.
Aksan Akvaryum Cam Lily Pipe imalatı başlamıştır
Ben çok şık durduklarını biiyorum ama günler geçtikçe içinde yosunlanma olması kaçınılmaz belki geciktirilebilir onun için de akvaryum içinde ışıktan uzağa koymanız gerekir.Tuwana 2015-02-06 12:59:57
Ben çok şık durduklarını biiyorum ama günler geçtikçe içinde yosunlanma olması kaçınılmaz belki geciktirilebilir onun için de akvaryum içinde ışıktan uzağa koymanız gerekir.
Sonuçta Takashi amano gibi günlük temizlik yapacak elemena bulamıyoruz.

SON MESAJLAR
- 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 03:41
Güney Amerikan Cichlidleri - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 03:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Dibindeki Çamurumsu Yapı Avoure, 02:06
Bitki Akvaryumları Genel - Tabana Dere Çakılı (2-3cm) Olurmu ? Hidro Dinamik, 01:58
Yeni Üye Forumu - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 01:42
Filtreleme Seçenekleri - Sobo WP 607H adil09, 01:34
Filtreleme Seçenekleri - Kedi Balığım Yem Yemiyor Cyber_Scout, 01:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu İlaç L144 İçin Verilir Mi? Taha⚡, 22:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Sektöre Yeni Giriyorum Bilgilendir Misiniz Mesutoviç, 22:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Almam Gerekenler Cyber_Scout, 22:08
Yeni Üye Forumu - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları Ciklstsever, 22:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aksolotl Akvaryumu Sisli Su ekko, 21:52
Yeni Üye Forumu - Camci Faciası... KaanE, 21:33
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Oranda Japon Balığının Kuyruğunda Kızarma Cyber_Scout, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Springtail, Yaykuyruk, Collembola (canlı Yem) ozlem033, 20:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığım Hareketsiz Ve Dipte Duruyor marvellaeps, 20:34
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 20:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Low Tech Cuba Iwagumi Akvaryumu Araborn, 20:05
Yeni Üye Forumu - Elimdeki Bitkilerle Yeni Bitkili Akvaryum ogurcay, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Keyhole Cichlid (c. Maronii) sinor, 18:27
Nadir Tür Gördüm - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 17:46
Canlı Doğuranlar - Bolivian Ram Balıklarım Batuhank06, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Apistogramma Kakadu Hakkında Soru Cyber_Scout, 17:16
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Kültüründeki Canlı darkaura, 17:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Akvaryumuna Salyangoz İnci Kefali, 16:57
Yeni Üye Forumu - Bu Bitkilerin Türü Nedir Cyber_Scout, 15:56
Bitki Akvaryumları Genel - Su Piresi Ve Yeşil Su İnci Kefali, 15:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gterror Ve Kalsiyum Karbonatlı Kum Çıkmazı GhostKoi, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeme İlaç Ekleme Kuru Ve Sıvı İlaç Cyber_Scout, 13:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarım Akvaryumdan Atlıyor? Cyber_Scout, 11:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklarım Hasta Mı? Cyber_Scout, 10:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum Kaangzkr, 08:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aydınlatma Önerisi Hidro Dinamik, 03:02
Malzemeler ve Yemler Forumu - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 02:01
Akvaryum Tanıtımı - Labirentli Akvaryumu PufferKingdom, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Kafasında Beyaz Delik Gibi Birşey Oluştu MerakliHobici, 23:42
Yeni Üye Forumu - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 23:41
Sazansıgiller - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda İnci Kefali, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 22:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Tavsiye Akvaryum Carcharodon, 22:24
Yeni Üye Forumu - 120 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerim Bir Şekilde Ölüyor T3kniker, 21:52
Yeni Üye Forumu - Seiryu Stone+buce+anubias Cyber_Scout, 21:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İlk Bitkili Tank İçin Taban Bitkisi Önerisi Cyber_Scout, 16:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Taşı Ilaydagoksel, 15:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kumu Cyber_Scout, 15:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Akvaryumu ogurcay, 13:43
Akvaryum Tanıtımı - Petshop Açıyorum - Hobihanem Hobihanem48, 13:29
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 00:23
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 00:23
- Akvaryum Ve Dolap aquagarden 00:21
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:09
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:09
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:09
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:09
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:09
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:00
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:00
- 150 50 50 Dış Filtreli Mobilyalı Akvaryum İ.sedef 23:49
- E.b Acara Sarı Prenses ,frontoza ,malavi Kolonisi İ.sedef 23:49
- Turuncu Sakura fth0507 23:37
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 22:27
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 22:21
- Lepistes Otu (najas Guadalupensis) djally 22:21
- Bolbitis Türleri Arıyorum alierdemir87 22:18
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 21:22
- 1 Albino L144 Shortfin 5 Siyah Cüce Vatozlar gürkanbey 20:43
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 19:07
- 2.67 Tüp Furcifer 18:36
- Dennerle Akvaryum Furcifer 18:36
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 18:36
- Creaqua Nano Elit Furcifer 18:36
- Eheim Professionel 4+ egedin 18:20
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 18:20
- Power Led Armatür pichamsi 17:57
- Fluval Dijital Isıtıcı Bitki Ve Xxl Ağaç Kök dark blue 17:54
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 17:40
- Helena Katil Salyangozlar Başak u 16:45
- Muharrem Hasbi chucuk 16:43
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 16:25
- Eleocharis Vivipara eackgzz 16:25
- Malawi Erkekleri AlisBaba 16:07
- Half Black Gold AlisBaba 16:07
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 16:05
- Bitkili Akvaryum Malzemeleri Thunderbird 15:43
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 15:10
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:10
- Hazır Kurulu Akvaryum BywenzeL 15:06
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 15:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:05
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:05
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 14:46
- Akvaryum 30*30 metsi 14:46
- Özel Moss Türleri. smithiseek 14:16
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 14:11
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:10
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 13:55
- Sümbül, Şemsiye ternapi 13:47
KULLANICILAR
- 30 Online Kullanıcı, 17 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.