ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Riqueza
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Mart 2026 01:49
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Servet ULUCAY
Doğum Tarihi:
22 Ekim 1979
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Servet ULUCAY 120x50x60h Ilangi Yellow, 50x20x30h Rasbora&Neon, 35x15x25h Betta double tail halfmoon.
SON 10 MESAJI
Mobilyalı akvaryum için mdf kapak nasıl yaparım
http://www.akvaryum.com/Forum/120x50x60h_tank_Icin_diy_kapak_(_fotografli_)_k827725.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/120x50x60h_tank_Icin_diy_kapak_(_fotografli_)_k827725.asp
Merhaba, ayni sorundan yola cikarak hem cok hafif hemde sudan etkilenmeyen bir kapak yaptim. incelerseniz bir fikir edinebilirsiniz belki.
120*50*60h tank icin DIY Kapak ( Fotografli )
Dekotanin tabakasi yaklasik 100 lira civari, yani yarim tabaka 50 lira bana maliyeti, 10 liraya 120x100 suya dayanikli kontraplak temin ettim sanayide marangozdan, ledler elimde vardi ama pahali bisey degil 20-30 lira gibi biseydi hatirladigim kadariyla. Folyo ve yapistiricilar 20-25 olsa, diger vidalar, menteseler falan 130 lirayi gecmez diye tahmin ediyorum. yanlislik olabilir hesapta cunku cogu malzeme elimde vardi. Kusuruma bakmazsiniz insaallah.
Dekotanin tabakasi yaklasik 100 lira civari, yani yarim tabaka 50 lira bana maliyeti, 10 liraya 120x100 suya dayanikli kontraplak temin ettim sanayide marangozdan, ledler elimde vardi ama pahali bisey degil 20-30 lira gibi biseydi hatirladigim kadariyla. Folyo ve yapistiricilar 20-25 olsa, diger vidalar, menteseler falan 130 lirayi gecmez diye tahmin ediyorum. yanlislik olabilir hesapta cunku cogu malzeme elimde vardi. Kusuruma bakmazsiniz insaallah.
Kullanilan malzeme tamamen plastik malzeme. Reklamcilarin kullandigi dekota diye bir malzeme var, ben 5mm. olanindan kullandim ama 10mm. olani cok daha iyi olur. katlamalari havya tabancasiyla isitarak yaptim. Cok guzel ve kolay sekil alabilen bi malzeme. yapistirmalarida hizli yapistiricilar var spreyle birlikte kullanilan, ayrica pvc yapistiricisi Tangit var, ikisini bir arada kullandim. Kuzenimde de ayni olculerde akvaryum var (beraber yaptirmistik) iki adet yaptik kapaktan. Bir tabaka dekotadan iki tane kapak cikti. bu arada kapak kisminda suya dayanikli kontraplak kullandim, boylece ice dogru bel vermiyor. Ayrica bu kontraplagi tek tarafi kendinden yapiskanli aluminyum folyo ile kapladim, boylece mumkun oldugu kadar isik ve su yalitimi saglamaya calistim. Isik konusunda suya dayanikli serit led kullaniyorum. Yaklasik 1 yildir bu ledlerden kullaniyorum ve bir sikinti olmadi Allah'a sukur. Bu tankta ilangi yellowlarim var ve isik gayet yeterli ama bitkili icin kullaniyorsaniz t5 veya t8 oneririm. Sormak istediginiz baska bisey olursa elimden geldigince cevap vermeye calisirim.
Kullanilan malzeme tamamen plastik malzeme. Reklamcilarin kullandigi dekota diye bir malzeme var, ben 5mm. olanindan kullandim ama 10mm. olani cok daha iyi olur. katlamalari havya tabancasiyla isitarak yaptim. Cok guzel ve kolay sekil alabilen bi malzeme. yapistirmalarida hizli yapistiricilar var spreyle birlikte kullanilan, ayrica pvc yapistiricisi Tangit var, ikisini bir arada kullandim. Kuzenimde de ayni olculerde akvaryum var (beraber yaptirmistik) iki adet yaptik kapaktan. Bir tabaka dekotadan iki tane kapak cikti. bu arada kapak kisminda suya dayanikli kontraplak kullandim, boylece ice dogru bel vermiyor. Ayrica bu kontraplagi tek tarafi kendinden yapiskanli aluminyum folyo ile kapladim, boylece mumkun oldugu kadar isik ve su yalitimi saglamaya calistim. Isik konusunda suya dayanikli serit led kullaniyorum. Yaklasik 1 yildir bu ledlerden kullaniyorum ve bir sikinti olmadi Allah'a sukur. Bu tankta ilangi yellowlarim var ve isik gayet yeterli ama bitkili icin kullaniyorsaniz t5 veya t8 oneririm. Sormak istediginiz baska bisey olursa elimden geldigince cevap vermeye calisirim.

Riqueza 2015-02-25 15:22:58
Kendi yaptigim bu kapak calismasini, kapak yapmayi dusunen diger hobici arkadaslara bir fikir verebilir veya belki bir faydam olur dusuncesiyle paylasiyorum. Gorus ve onerileriniz icin simdiden tesekkur ederim.
Gül Tetra üzerinde beyaz bir benek var!
[QUOTE=greenhome35] [QUOTE=Riqueza]Tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Cımbızla müdahale ettim ve tuzlu su banyosu yaptırdım. Şu an tankta ve kötü görünmüyor. Bekleyip görcez artık 👍[/QUOTE]
[/QUOTE] 24 derece.
[QUOTE=greenhome35] [QUOTE=Riqueza]Tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Cımbızla müdahale ettim ve tuzlu su banyosu yaptırdım. Şu an tankta ve kötü görünmüyor. Bekleyip görcez artık 👍[/QUOTE]
Suyun sıcaklığı kaç derece acaba?
[/QUOTE] 24 derece.
Tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Cımbızla müdahale ettim ve tuzlu su banyosu yaptırdım. Şu an tankta ve kötü görünmüyor. Bekleyip görcez artık 👍
Tavsiyeniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Cımbızla müdahale ettim ve tuzlu su banyosu yaptırdım. Şu an tankta ve kötü görünmüyor. Bekleyip görcez artık 👍
[QUOTE=greenhome35] http://www.akvaryum.com/anchor_worms_(lernea_elegans)_hastalikr_1748.asp
Riqueza 2015-01-16 13:49:03
[QUOTE=greenhome35] http://www.akvaryum.com/anchor_worms_(lernea_elegans)_hastalikr_1748.asp
Sakın bu illetten olmasın.
[/QUOTE] Haklısınız bu tür bişey galiba. Gerçi o parazitin resimlerine benzemiyor ama bir dış parazit olma ihtimali yüksek görünüyor. Bu arada iyot ve diğer bahsedilen neosporin krem nereden temin edilir bilen varmı?Gül Tetra üzerinde beyaz bir benek var!
[QUOTE=imranedisan] Baska bir şeye benziyor. Beyaz benekte küçük küçük bir çok beyaz nokta oluyor. [/QUOTE] aynen beyaz nokta hastalığı becede değil. Sivilce gibi bişeye benziyo bu😋
[QUOTE=imranedisan] Baska bir şeye benziyor. Beyaz benekte küçük küçük bir çok beyaz nokta oluyor. [/QUOTE] aynen beyaz nokta hastalığı becede değil. Sivilce gibi bişeye benziyo bu😋
![]()
![]()
Herkese merhabalar. Gül tetramın üzerinde beyaz bir tane benek var. Resimler telefonla çekildiği için çok iyi değil kusura bakmayın. Bu bir hastalıkmıdır? Eğer hastalıksa tedavisi ne şekilde olur bilen üstadlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve herkese sağlıklı hobiler...

Riqueza 2015-01-16 00:41:46
Herkese merhabalar. Gül tetramın üzerinde beyaz bir tane benek var. Resimler telefonla çekildiği için çok iyi değil kusura bakmayın. Bu bir hastalıkmıdır? Eğer hastalıksa tedavisi ne şekilde olur bilen üstadlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve herkese sağlıklı hobiler...

Bu Teopheuslar hangi tür bilen var mı?
[QUOTE=mülki] İlangi , moliro ve brichardi görünüyor resimlerde , ama kafasında kırmızı leke olan tropheusu ilk defa görüyorum.[/QUOTE]
Aynen bende ilk defa görüyorum. Çok güzel görünüyorlar ve nette okadar aramama rağmen bulamadım hangi tür olduklarını. You Tube de, Hasan KARAKUŞ Bey'in videolarından birinde gördüm ve resmi de oradan screenshot aldım. Kendisine soramadım çünkü üyeliğini iptal etmiş maalesef.
Video bu.
https://m.youtube.com/watch?v=PjoDEeN8gMU
[QUOTE=mülki] İlangi , moliro ve brichardi görünüyor resimlerde , ama kafasında kırmızı leke olan tropheusu ilk defa görüyorum.[/QUOTE]
Aynen bende ilk defa görüyorum. Çok güzel görünüyorlar ve nette okadar aramama rağmen bulamadım hangi tür olduklarını. You Tube de, Hasan KARAKUŞ Bey'in videolarından birinde gördüm ve resmi de oradan screenshot aldım. Kendisine soramadım çünkü üyeliğini iptal etmiş maalesef.
Video bu.
https://m.youtube.com/watch?v=PjoDEeN8gMU
SON MESAJLAR
- Yeni Bitki Akvaryum Kurulumu. RhynX, 01:33
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Ters Dönüyor bahautkuu, 01:07
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Bitki Önerisi bahautkuu, 01:02
Bitki Akvaryumları Genel - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 23:47
Akvaryum Tanıtımı - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Sistemi Hakkında Bilgi Ehtiyar, 23:27
Işık CO2 ve Ekipmanlar - İthal Akvaryum Aldım Akıntı Çok Mu Güçlü? alp3r, 22:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Fitre Önerisi emrehsrc, 22:26
Filtreleme Seçenekleri - 100x45x55 İçin Dış Filtre Tavsiyesi Srknatmn, 21:53
Filtreleme Seçenekleri - 60x40x40 Akvaryum Camı Fiyatı MG, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir seni sevdim bir de Endleri 💞😁 İnci Kefali, 21:06
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lepistesleri Min Toplu Ölümleri gorkem41, 20:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Su emiş borusu dipte olmak zorunda mı ? Samet.guven, 20:00
Filtreleme Seçenekleri - Balık Hastalığı Danato, 18:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Büyük Dış Filtre Sorunu GhostKoi, 18:32
Yeni Üye Forumu - Neon Tetralarımın Ağız Bozukluğu Cagansaygılı, 18:30
Amerikan Tetraları - Resimdeki Canlıyı Bilen Var Mı Ehtiyar, 18:09
Bitki Akvaryumları Genel - Karides İçin Takviye Önerisi NightWist, 17:59
Omurgasızlar - Fluval Bio Fx Yeni Biyolojik Filtre Ürünü ! Hoppala, 17:56
Filtreleme Seçenekleri - Ro (ters Osmos) Filtrede Dı Reçine Filtre Sartmı Eminsalih, 16:46
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Ve Bitkili Akvaryum Acemihobici33, 16:11
Akvaryum Tanıtımı - Kastamonu'daki Akvaristler Fatih_hakankaan, 14:44
Akvarist Grupları ve Buluşmaları - Erkek Velifera Büyütme Deneyimlerim Ramazan Güleç, 14:36
Canlı Doğuranlar - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 14:20
Akvaryum Tanıtımı - 60 Litre Apisto MG, 14:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Balık Önerir Misiniz Hakanyldr, 14:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 13:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 420 Litre Akvaryum Japon Balığı Ekleme Syrex, 13:07
Sazansıgiller - Neocaridina Karides Hastalık Tatar10, 12:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dalgıç Işık aprancoz, 12:25
Aydınlatma - Yeni Kurulum Ve Balık Tavsiyesi hoplatanceset, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum 20x20x20 Masaüstü Nano Tank IsmailTskn, 06:50
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Neocaridina Tankım IsmailTskn, 06:47
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Beta Akvaryumu Kurmak IsmailTskn, 06:46
Yeni Üye Forumu - Akvaryum, Süreç, Sorular Ve Sorunlar.. IsmailTskn, 06:38
Yeni Üye Forumu - Vahşi Bettalar Cyber_Scout, 03:24
Akvaryum Tanıtımı - Poso Orange Rabbit Snail(tavşan Salyangoz) Afyon0303, 03:18
Yeni Üye Forumu - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 02:57
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Hastalandı Mı? pianoƒish, 02:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Paramesyum Kültürü Efe ulu, 02:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum Cyber_Scout, 01:40
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Bitkili Kurulum.. Dako, 01:25
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Kaç L Uygundur pianoƒish, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Mercimeğinden Yem Yapımı Kaangzkr, 22:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Mikrofex Kültürünü Çoğaltma Kaangzkr, 22:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Tank Kurulum Aşkın5252, 21:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pipo Filtre Üstünde Biriken Baloncuklar Normal Mi? NightWist, 18:30
Filtreleme Seçenekleri - İstanbul Şişli Beşiktaş Civari Moss Satan Yer Sarriie, 16:46
Yeni Üye Forumu - Hobiye Tekrar Dönüş sedatkaryurek, 16:42
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu IsmailTskn, 13:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:57
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:57
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:57
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:57
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:57
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 01:04
- Anubias Barteri , Bucephalandra Samoo 01:04
- Apistogramma Cacatuoides Samoo 01:04
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 00:50
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 00:29
- Bitki Armatürü buraktanatar 00:29
- Bitki Armatürü buraktanatar 00:29
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 00:29
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 00:29
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 00:29
- Caudopunctatus Dişi Tanganyika Cichlid iakyol 00:22
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 23:47
- Komple Set ataberk28 23:47
- Thailand Channa İthalatından Son Kalanlar. Aqualandakvaryum 23:11
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 22:36
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 22:36
- Channa Stewarti (yılanbaş) rseven 22:35
- Smart 50 Isıtıcı 250 Tl Özgür7 22:11
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 22:11
- L144 Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Tül Hatları FULL RED MEHMET 21:04
- Agassizi Blue Flame Ve Borelli Opal yamansengonca 20:49
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 20:49
- Thumbi West Ve Mpanga Yavruları iesiringu81 20:40
- Afra Coube AlisBaba 19:40
- Electric Blue Acara AlisBaba 19:40
- Saulosi Coral Red (arıyorum) Ercankurt 19:19
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 18:56
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 16:38
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 16:38
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 16:33
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 16:33
- Anubias. Yeni İthalat. Whatsapptan Yazabilirsiniz propecia 16:33
- Minare Ve/veya Pembe Ramshorn Salyangozları Arıyor Ehtiyar 16:20
- Sıfır Ayarında Malzemeler wilivil 16:17
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 15:22
- Akvaryum 30*30 metsi 15:22
- Apistogramma Sp. Blueflame rhn35 15:17
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 14:19
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 14:19
- 10 Adet Sıfır Sump Motoru ( 25w - 1800 Litre ) Fishbone 14:16
- İç Filtreler, Isıtıcılar, Sump Motorları Vs. Fishbone 14:16
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 14:15
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 13:58
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi Ve L333 1erkek 1dişi voltran 13:58
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 13:46
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 57 Üye
Online Kullanıcılar
Dako,
osmandbnl,
OguzDEMIR,
Ugur79,
batakese,
sina cen,
TT59,
-RBG-,
sakal34,
Malawi market,
buraktanatar,
Bataron,
emresycn,
urzais,
musti9411,
Rime,
mutama,
zimdaldil,
metehan0106,
barskels,
MiSoSiKiaN,
yigidoumit,
mertt1925,
bayramgil,
Feyzaakin,
portre,
i_gulistan,
emrahyilmaz82,
Serhat.Kaymak,
mehmetbt,
Hogur,
Veronicax,
Kaangzkr,
OzanUB,
iakyol,
Olcayyy,
YasinT,
Street Parrot,
ternapi,
karavezir,
yeekim,
Laetacara,
MG,
Sinan.,
Aquacoholic,
orhan_6070,
gorkem41,
Liga,
ali gül,
gyunda,
Cyber_Scout,
Bozajuniors,
Goldfish2000,
ALTEMUR,
Mk3838MK,
vedat79,
GalaxyAquatics,
Mstjstn06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.