ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Tavsiyeleriniz? koraykbl, 22:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Halsiz Ve Yem Yemiyor Birminikçınar, 22:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık Türü Seçimi Hakkında ... Qtahya, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yati Kökünün Salınımı Amatör Deneyimci, 21:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Taha⚡, 21:19
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karides Akvaryumu lepistes5994, 21:18
Yeni Üye Forumu - Betam Hasta MustafaŞ, 21:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Saulosi Bebişler K0L0Ni, 21:03
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Lowtech Küp Betta Akvaryumu lepistes5994, 20:56
Akvaryum Tanıtımı - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:55
Akvaryum Tanıtımı - Lamprologus Signatüs SahinTaskin, 20:50
Hobihane Tanıtımları - Neon Tetralar Hareketsiz Kalıyorlar SerdarAkyol, 20:46
Amerikan Tetraları - Armağanım Hamile Mi? Neothauma, 20:45
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryum Kenarındaki Beyaz Baloncuklar Maiestas, 20:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 20:21
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 19:48
Akvaryum Tanıtımı - Balık Türü HydroLeaf, 19:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Hobici İçin Öneri Ve Tavsiyeler. ufukberk, 19:38
Yeni Üye Forumu - Silivri'li akvaristler ceyhun5858, 19:19
İstanbullu Akvaristler - İkinci El Dış Filtre Öneri Maiestas, 17:51
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum İç Filtresine Takılı Hortum Ne İşe Yarar? GhostKoi, 17:16
Yeni Üye Forumu - Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama? lepistes5994, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumu Kurmak İstiyorum Baxi, 16:56
Omurgasızlar - Yeni Basit Bitkili Lepistes Akvaryumum lepistes5994, 16:50
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Akvaryumu İçin Sump Malzemeleri dimbeleth, 16:29
Tropheus - Silindir Walstad Çalışması darkaura, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Türkiye Lepistes Derneği Petzoo Eurasia İstanbul serkancilek, 14:34
Akvaryum Dünyasından Haberler - Endler Balıklarım İç Parazit Mi? W4RM, 14:32
Hastalıklar ve İlaçlar - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 14:25
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Yapımı Hakkında GETS34, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100*50*40h Bitkili Led Tavsiye Orhan76, 14:07
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 13:54
Akvaryum Dünyasından Haberler - 20 Litre Betta Akvaryumum Cyber_Scout, 12:37
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Iwagumi Setup haligan, 12:36
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında neomeo, 10:58
Güney Amerikan Cichlidleri - Alvaryumum İçin Uygun Dış Filtre Önerir Misiniz neomeo, 10:54
Filtreleme Seçenekleri - Apisto. Agassizii “blue Flame” Aguamentist, 09:36
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Rili Karidese Uygun Balık Alpkagan26, 09:11
Yeni Üye Forumu - Beta Sorority Samnastrp, 08:25
Akvaryum Tanıtımı - Ocellatus Cinsiyet Belirleme Mgok3113, 05:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Adım Adım Malawi (güncelleme) Cyber_Scout, 01:53
Akvaryum Tanıtımı - Sıfırdan Akvaryum Kuruyorum Cyber_Scout, 01:42
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık MelikeAk, 23:16
Yeni Üye Forumu - Yeşil Şu Sorunu Cyber_Scout, 23:09
Yosun - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 22:52
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yeni Kurduğum Tank 1 Gün Sonrası Bulanıklaştı GhostKoi, 21:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Flowerhorn Ve Astronot GhostKoi, 21:25
Yeni Üye Forumu - 20lt Öneri KaanE, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cok Basit Akvaryum Tasarim Onerileri KaanE, 20:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Suyu Kötü Koku KaanE, 20:50
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 21:44
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 21:44
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 21:44
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 21:13
- Lda 16 Longfin Genç Çift Ve Iskarta Erkekler. _rammstein_ 21:13
- Afrika Cichlidleri devito 20:26
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 20:24
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 20:17
- Özel Moss Türleri. smithiseek 20:02
- Kullanılmamış Kapalı Aktif Topraklar. smithiseek 20:02
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 20:02
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 20:02
- D501co2 Set SahinTaskin 19:31
- Dere Kumu Arıyorum. SahinTaskin 19:31
- Corydoras Eques Arıyorum bhdr 18:10
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 17:59
- Dark Moskow Lepistes Kolonisi.. ALTEMUR 17:59
- Astronot (oscar) Maiestas 17:49
- Fluval 307 Dış Filtre Sadece 1 Ay Kullanılmış Maiestas 17:49
- Otomatik Yemleme Makinesi livadi 17:27
- Akvaryum Kum Ve Taşlar livadi 17:27
- Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 17:05
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 16:55
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 16:47
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:44
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:44
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:44
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:44
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:44
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 14:58
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 14:58
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 14:38
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:38
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 13:56
- Apistogramma Hongsloi Damızlık Çift koyu 13:35
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 13:28
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 13:23
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:50
- Rasbora Arıyorum Miller 12:50
- Eheim 2213-oase Crystal Skim 350- Kafa Motorları Ramboy 12:31
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:16
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:16
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:16
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:16
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:16
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:52
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 11:52
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 11:31
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 11:31
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 11:31
KULLANICILAR
- 132 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
Laetacara,
Serdar dmr,
oKaNnA,
Kerem3420,
Leontheprof.,
Convalgar,
erimgorgulu,
Balikcidede,
heartless,
Cyber_Scout,
abchasan,
ardaagnaday,
Vasili,
DarKMooN,
Samnastrp,
sercaninceler,
EKAR,
T3kniker,
Parliament,
egecinar,
osmandbnl,
topal76,
SahinTaskin,
MiSoSiKiaN,
lepistes5994,
darkaura,
Hoppala,
KaanE,
kambortam,
urzais,
Neothauma,
Goldfish2000,
Mahir06,
ka2n,
falconx,
Kuduoglu,
barskels,
Dedoktif,
gokce06,
simsela,
HaydarGul,
Brdk64,
ArifhbsAquatics,
berensglam,
prodvizhen_eypn,
BirkanKaya,
SerdarAkyol,
MCY4,
Muhammedsglm,
Maiestas,
anıl dmr,
Çelik1907,
lojistisyen,
Erdem4364,
OnurBeyy,
LedZeppelin,
mehmethakan,
MustafaŞ,
Öğretmen Ali,
koraykbl,
BilalM.,
SpaceCoder,
tolubeyy,
ADANA0101,
tailgunV2,
Izon,
Faruk0609,
HarunYILDIRIM,
mightymurat,
Guramilks,
faysalhzmtci,
Medupa,
stalker,
MrtGn,
okanaykurt,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

