ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmetfiratozkaya
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1601
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2021 02:44
Son Ziyaret:
2 Saat 7 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1446 [0.87 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
365 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Fırat Özkaya
Doğum Tarihi:
29 Şubat 1984
Yaş:
41
İl:
Konya
Meslek:
Ticaret gemilerinde Uzakyol Baş Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

--Ahmet Fırat Özkaya-- 🔸Forum kurallarına göz atmak için [url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_kurallari_k12733.asp]buraya[/url] tıklayınız! 🔹Forum içi bildirimleriniz için HATA butonunu kullanınız!

SON 10 MESAJI

Aerobik Ve Anaerobik Mikroorganizmalar
Benim demek istediğim gerçekten yeterli hacim(bu ansiklopedide belirtilenin çok üstünde) ve akvaryum balığı (küçük ve canlı yükü az olan) bir sistemde söyledikleriniz, o mekanizma kendi başına zaten yeterli ve hayati önemde. Filitreye ,hava motoruna vs ihtiyaç yok. Ama zaten hali hazırda yoğun bakım ünitesi gibi akvaryumların çoğu ve zaten su değişimi yapmadan kendini çeviremiyor bile iş böyle olunca nitrat zaten önem arz etmiyor. Söyledikleriniz doğru zaten. Uygulanabilirliği çok yok. Benim anlayışıma göre betadan büyük balıklar zaten akvaryuma uygun değil besliyoruz orası ayrı. [EDIT]ahmetfiratozkaya,2025-07-20 14:48:24[/EDIT]
Aerobik Ve Anaerobik Mikroorganizmalar
Merhaba,
Ben denitrifikasyonun bizim için çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Nedenine gelirsek, çoğumuz akvaryumlarımızda önemli ölçüde canlı yükü oluşturacak balıklar besliyoruz. Bu canlı yükünü de ancak dış filtrelerle veya sumplarla destekleyerek sistemimizi ayakta tutabiliyoruz.

Hal böyleyken, nasıl ki kumdaki nitrifikasyon bize yetmeyip dış filtrelere yöneliyorsak, yine kumdaki oksijensiz alanlar da bize yeterli gelmeyecektir. Örneğin, 100 litrelik bitkili bir akvaryumda, bir grup neon tetra ya da cory grubunu 10'u geçmeyecek şekilde beslesek, sizin de söylediğiniz gibi uygun bir taban yapsak, zaten filtreye bile ihtiyaç kalmaz. Oluşan amonyağı bitkiler ve kumdaki nitrifikasyon süreci halleder; ortaya çıkan az miktardaki nitratı da denitrifikasyon giderir diyebiliriz.

Fakat aynı akvaryuma iki adet goldfish koyup nitratın oksijensiz alanlarda yok olmasını beklemek, hüsrana sebep olacaktır. Sonuç olarak, hobinin en mükemmel şeklini yazmışsınız; teoride çok romantik, fakat pratikte, beslediğimiz balıkları düşününce uygulaması oldukça zor görünüyor.

Ancak yüz litrelik, bitkili bir betta akvaryumu kursak ve tabanı da sizin anlattığınız gibi ya da Walstad metodu ile hazırlasak, su değerlerini gerçekten mükemmel şekilde gözlemleyebilirdik.[EDIT]ahmetfiratozkaya,2025-07-20 11:09:18[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
Müsadenizle konu sahibinin affına sığınarak konuyu yoruma kapatıyorum. Maalesef tartışmayı yapamadığımız gibi bu sataşmaların ne konu sahibine nede okuyanlara zerre katkısı olmadığını düşünüyorum.
Balıklarım Ölüyor...
Sayın Üyeler,

Forum ortamımızın sağlıklı ve yapıcı bir şekilde ilerleyebilmesi adına küçük bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Lütfen verimli bir tartışmayı kişiselleştirerek amacından saptırmamaya özen gösterelim. Her üyenin farklı konularda bilgi sahibi olması ve görüşünü paylaşması doğaldır; bu görüşler elbette tartışmaya da açıktır. Ancak bir düşünceyi mutlak doğru gibi sunmak ve bunu yaparken karşı tarafa küçümseyici bir tutumla yaklaşmak, forum kurallarımızla bağdaşmamaktadır.

Hepimizin ortak amacı, bilgi ve deneyimlerimizi saygı çerçevesinde paylaşmak ve birlikte öğrenmektir. Bu nedenle, fikir alışverişlerini nazik, açık ve yapıcı bir dille sürdürmemiz büyük önem taşımaktadır.

Anlayışınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz.

Forum Yönetimi
Kaplumbağa Yem İçeriği
Merhaba , paketleme hatasına benziyor aldığınız yere iade edin kullanmayın.
Japon Balığım Ölüyor
Amonyaktan zehirlenmiş geçmiş olsun. 35 litre japon balığı için çok uygun değil heleki sıfır bir akvaryuma. Bir şekilde bakteri döngüsünü oturtup öyle japon balığı alın.
3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe
Çok güzel olmuş Tayfun eline sağlık.
Co2 Tüp Üzerindeki Tarih
Oradaki tarih test edilmesi gereken tarihi yazıyor. Dolum yapılacağı zaman oradaki vatandaş test eder yeni tarih damgalar. Bu çelik tüpler çok uzun ömürlüdür ancak dışı pas tutarsa mukavemeti düşer ev içerisinde de paslanacağını düşünmüyorum , içinde zaten co2 olduğunu ve içerisinde oksijen bulunmadığı düşünürsek içi de paslanmaz. Hareketli bir parçada değil metal yorgunluğu olsun .Yani ömürlük denilebilir.
Yan Sumpta Su Giriş Ve Çıkış Yerleri Nasıl Olmalı
Merhaba, giriş tabandan 10cm yukarıda ve çıkış tavandan 8cm aşşağıda olursa iyi olur. Tabana 8cm kum konulduğunu ve deprem vs gibi olaylarda su taşmasına karşın su seviyesini 8cm tavandan aşşağıda tuttuğunuzu düşünerek bu rakamları verdim. [EDIT]ahmetfiratozkaya,2025-06-14 08:37:30[/EDIT]
Tropheuslarda Neden Sürekli F0
İnsanlar pahalı ve zor ve nadir olanı ister ve sever. F0 ların bakımı daha hassas ve zor olmalı ve de daha pahalı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.