ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adem5454
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 13 Dakika önce
Toplam Mesaj:
105 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
36 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem Onur Tunç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adem Onur Tunç

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryumda Beşinci Japon Balığı
[QUOTE=GhostKoi]
Elbette, beraberinde çubukla falan Nitrat-nitrit ölçümü de yaparsanız su değişimi miktar ve sıklığını ona göre ayarlayabilirsiniz. [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Son olarak teleskop balıklarında nelere dikkat etmek gerekir?
[QUOTE=GhostKoi]

Merhaba, 200 litreye pekala 5. japon eklenebilir. Fakaaaat şu sorunlar var:

1)- Biyolojik filtreleme uygun ve yeterli olmalıdır. Bu da net 800-1000 l/s debi ihtiyacı demektir. Konularınızdan tetra ex 600 kullanmakta olduğunuz anlaşılıyor. Bu alt sınırdır. Filtreleme konusunda zorlanırsınız.

2)- Sağlıklı bir balık alındığında sazangillerde bakteri çakışması pek rastlanan bir olay değildir, dolayısıyla yeni balık eklemek sorun yaratmayacaktır.

3)- Teleskoplar narin ve özen gösterilmesi gereken canlılardır. Mevcut bir tanka 5. balık olarak eklenmesi adaptasyon sorunu yaratabilir.

4)- Ne eklerseniz ekleyin, diğer balıklarınızla aynı boylarda olmasına dikkat etmelisiniz. Yeni balık ilk başta dışlanabilir, zararsız da olsa ona vurmaya, kovalamaya, sıkıştırmaya kalkışabilirler. Bu da stres yaratır. Gerektiğinde ayırmaya da hazır olmalısınız.

Benim 200 l tankımda 5 balık var. 2 sini önceden eklemiştim yaklaşık 10 cm şu an. Sonradan eklediğim 3 tanesi ise 6 cm. Ufaklar başından beri daha yavaş gelişiyor. Yem konusunda büyükler her zaman ufaklara sıkıntı yaratıyorlar o yüzden yemleri ufalayıp da atıyorum. Hepsi yiyebilsin diye. Filtrem de tetra ex 1000.[/QUOTE]

Haftada iki sefer su değişimi yapıyorum yüzde 20 oranında, bu ilk maddedeki dezavantajı dengeler mi acaba?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Oturmuş bir akvaryum sistemine yeni canlı eklemek hastalık taşıma riski demektir.
Zorunluluk değil ise yeni balık-canlı eklememenizi tavsiye ederim ..[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Haklısınız eklemesem daha iyi olur. İnsan bildiği halde kendisine engel olamayıp sürekli kurcalamak istiyor. Akvaryumu da bu ay başında yeni kurmuştum.
Herkese selam. 200 litre akvaryumda 4 adet japon balığı besliyorum. Bu balıklar common goldfish değil, kırma oranda ve fantail balıklar. Beşinci ve son olarak bir adet teleskop japon eklemek istiyorum, teleskop bulamazsam yine fantail bir japon ekleyeceğim. . Eğer canlı yükü ağır gelecekse almayacağım ancak tecrübeli arkadaşlar onaylarsa bir tane eklemek istiyorum.[EDIT]adem5454,2026-02-27 05:31:28[/EDIT]
Anubias Cenneti (mütevazı) (204 Litre Goldfish)
[QUOTE=Goldfish2000]

Son gelen Java fernleri Woof Akvaryum'dan [URL]https://ty.gl/q5h2om7v433q1[/URL] , kalan tüm bitkileri Atakan Petshop'tan [URL]https://atakanpetshop.com/[/URL] aldım.

Atakan Petshop'ta 100 ₺ civarına aldığınız anubiaslar oldukça küçük oluyorlar. Etli, büyük bir bitki almak istiyorsanız, 300-400 ₺ verip Anubias Butterfly ve Anubias Broad Leaf XL ya da XXL öneririm. Stoklar bitmişse 1-2 hafta içinde tekrar koyarlar.

Woof Akvaryum'u ise yeni keşfettim. Java fernler aynı fiyat skalasında Atakan Petshop'takinin neredeyse iki katı büyüklüğünde gönderildi. Yanında bir de bitkilerle ilgili sorulan sorulara cevap verilen broşür göndermişler.

Daha bitki eklemeyi düşünmüyorum japon akvaryumuma, balıkların yüzecekleri alandan çalmamak adına. Bir tek beta akvaryumuma japonlar didiklemeden daha rahat boylansınlar diye koyduğum bucephalandralar var, büyüdüklerinden sonra onları koyucam sadece.

Bu arada çok bitki koyduysam da her yerde aralarına balıkların geçebilecekleri aralıklar bıraktım hepsini bir orman gibi sık koymak yerine. Bağladığım dekorları da küçük tutmaya çalıştım.

Not: Küçük alıp büyük hale getirdiğim neredeyse tüm anubiasları başka bir akvaryumda boylandırdım, sonra japon akvaryumuma koydum, japonlar yeni çıkan yaprakları didikleyebiliyor yoksa. Büyüdükten sonra yeni çıkmamış koyu yeşil yaprakları yiyemiyorlar. Başka akvaryumunuz yoksa, zaten büyük olan anubiaslardan almanızı öneririm. [/QUOTE]

Arka planda yoğun bitkilendirme balıklar için dezavantaj olur mu?
[QUOTE=Goldfish2000]

Görmedim hocam. Ama bitkinin ışıkta biraz yandığını farkettim o yüzden gölge bir yere koydum. Akvaryumun en çok ışık alan yerine koymuştum orayı beğenmedi sanırım. Sanırım bir anubias dayanıklılığı yok java fernlerde, ilk kez bakıyorum.

Yeni java fernler de geldi, çok formdalar

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/110220261402041.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/110220261402221.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bitkileri nereden aldınız?
[QUOTE=Goldfish2000]

Teşekkürler. Java fern ve bucephalandra da ekleyebilirsiniz onlara da dokunamıyor japonlar[:P][/QUOTE]

Söylediğiniz diğer bitkiyi ilk defa duydum baya güzel görünüyor.
Maşallahi hem balıklar hem akvaryum çok güzel. Ben de anubias ekledim, balıklar rahatsız etmiyor bitkiyi. Bitkili japon akvaryumu göze çok hoş geliyor.
Japon Akvaryumunda İç Filtre
[QUOTE=GhostKoi]Merhaba, benim düşüncem, 200 litrede rahatsız etmez. Savrulurlarsa, yüzerken yorulup bir kenara itilirlerse daha düşük kapasiteli bir filtreyle değiştirebilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkürler. Pek bi savrulma gözlemlemedim. Akvaryumun sınırlı bir kısmında akıntı olsun diye özellikle kenara yasladım.
Japon Akvaryumunda İç Filtre
Herkese merhaba. 200 litrelik akvaryumda tetra ex600 dış filtre kullanıyorum. Saatte 400 litre çeviren bir iç filtre ile destekledim. Hem mekanik filtre yapması hem de hava hortumu takınca yüzeyi dalgalandırması sebebi ile. Sizce bu faydalı olur mu, yoksa balıklar rahatsız mı olur? 4 adet japon var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233934/050220262347201.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.