ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
merutay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1086
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Saat 25 Dakika önce
Toplam Mesaj:
998 [0.66 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Tunbul
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

merutay

SON 10 MESAJI

Gnays Kayalı Tanktaapistogramma Borelli Türü Besle
Tek başına saf bir gnays kayanız olduğunu sanmıyorum. Kalsit barındırıyor olabilir. Bence başka bir akvaryumda dekor olarak kullanabilirsiniz. Apistogramma cüce cichlid için özellikle riskli geldi gözüme.
Akvaryumda Yaprak Biti?
Yeşil olmaları sebebiyle katledilmemeleri taraftarıyım.[EDIT]merutay,2026-04-30 20:24:10[/EDIT]
Monte Carlo Kuru Başlangıç Küf Sorunu
Küf sporları zarar verecek diye akvaryuma bakır attık ya şu mantarların suçu günahı ne diye düşünmedim değil [:lol:]. Nasıl bu kadar emin konuşuluyor anlamıyorum. 20 yıldır akvaryumum var ama karasal mantar sporu solungaça, yumurtaya ne yapar hiçbir fikrim yok. Yumurta mantarlanmasın diye hava taşıyla yumurtalara az takla attırmadım ama herhalde chatgpt kadar derin bilgi ve tecrübeye sahip değilim.
Isıtıcı Watt Farklılığı
Dikkat etmeniz gereken hususlar
1. Su hacminize fazla watt bir ısıtıcı almamanız gerekir. Isıtıcıların ömrünü en çok kısıtlayan faktör açılıp kapanma miktarları. Fazla watt kullanırsanız çabuk hedef sıcaklığa ulaşıp kapanacaktır.
2. Yedeğinizin olması. İllaki bozulacak ısıtıcı, her zaman da müsait olmayabiliriz ısıtıcı edinmek için, kargo bekleyecek haliniz de olmaz. Yedeğini hemen koşturmak gerekir.
3. Bazılarında hedef sıcaklığa ulaştığında yeşil ışık veren indikatör oluyor. Benim hoşuma gitmiştir hep.
Akvaryumda Yaprak Biti?
Ben de istiyorum. Niye öldürüyoruz ki?

İlginç konu için teşekkürler. Forumda fanusta beslenen japonlar, overstock yapılmış akvaryumda çıkan sorunlar gibi hep aynı konulardan bıkmıştım doğrusu.

Uğur böceği bulamazsanız atom bombası atmak da çözüm sağlayacaktır bu arada. [:)))]
Bu Hangi Tür
Benim tahminim hygrophila nana petite gold zattiri zort [:lol:]. Emersed serada toprak olarak ne kullandınız, ne kadar verim aldınız?
Balığımın Gözü Koptu
[QUOTE=Bettamtailung]
Şuan durumu iyi gibi canlandı biraz [/QUOTE]

Ölümden önceki son çırpınışlarıdır zavallının.
Akvaryum Kurmakta 2. Aşama Nedir
Seachem stability kullanıp başlarda sık %10 sıcaklığa dikkat edip su değişimi yaparsanız problem yaşamazsınız.
Yeni Kurulum 40x35x35 Low Tech
Su üstü bitkisi öneririm. Echinodorus için iyi bir taban yok. Mutsuzlaşırsa kapsül gübre öneririm bol miktarda.
İtalyadan Akvaryum Malzemesi Alınırmı
Ben Tayland'dan bir sürü chihiros ürün aldım. Kesinlikle fiyat farkı varsa alın derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.