ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bendeniztayfun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3113
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
33 dakika önce
Toplam Mesaj:
2052 [3.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
413 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Turan
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Turan İnstagram ve youtube : bendeniztayfun Tekirdağ - Süleymanpaşa 60 lt bitkili G.amarika tetra tank 30 lt bitkili apito cacatuoes tank 40 lt bitkili apistogtamma nijssei tank 40 litre bitkili güney amerika tank 30 lt taeniacara

SON 10 MESAJI

Akvaryum Köşesinde Ufak Kırıklar
Cam yeterli kalınlıkta. Ciddi bir çatlakda görünmüyor sorun olmucaktır bence.
100 Lt Uygunmu
[QUOTE=İsmail_96965]Merhaba arkadaşlar 100 ltye 1 e 2 d yavru sarı prenses olurmu bide dış filtrem 1 adet var onuda kullanamam diğer akvaryuma takılı 100 lt ye 2 pipo yetermi sarı prenses için[/QUOTE]

Bu hacimde 1 e 5 d uyar ciklet tankında pipo filtre kötü bir dekordan fazlası olmaz. Ciklet beslicekseniz 100 lt de ufak bir dış filtre edinin. İyi hobiler.
Yeni Ph Metre İle 13 Gördüm
[QUOTE=Hobimus]Çok enteresan sorunun kaynağı ben direk akvaryumdan ölçtüğüm içinmiş, akvaryumdan ayrı kapla su alıp ölçtüm 8.3 çıktı [:((] ama akvaryumdan ölçerken 14 gösteriyor. İlk defa ölçtüm belki de öyle ya da böyle ölçülüyordur bilmiyorum ama akvaryum taban ve arka plan siyah ölçerken gayet karanlık oluyor oluyor su muhtemelen cihazı bu etkiliyor ya benim cihazdan kaynaklı bir durum bilmiyorum kafayı yiyecektim bilmiyorum başına böyle birşey gelen var mi [/QUOTE]

Kapta ölçmek yada tankta ölçmek ph ı değiştirmez . Ölçüm kitlerinizde sorun var. Suyun o ph da olmasının doğal şartlarda imkanı yok. Başka kitle ölçüm yapın.[EDIT]bendeniztayfun,2025-07-22 12:46:00[/EDIT]
45x45x45 Betta Akvaryumu
[QUOTE=Cyber_Scout]

Forumda bazı arkadaşlar hacim litre gibi konulara aşırı yaklaşımlar içerisindeler ve yeni başlayan kişileri en baştan soğutup uzaklaştırıyorlar.
Yiğidim sen kalbinin sesini dinle gönlüne göre karar ver. Çok teferruatta girmeye gerek yok. Beta mı al beta koy. 5 beta mı 5 tane koy akvaryumuna. Bazıları olimpik havuzda balık besliyor sanki....
[/QUOTE]

Merhaba hacim konusunda aşırı yaklaşımlar konusundan haklısınız ama bir çoğu doğru yaklaşımdır.

Yüzme alanı çok fazla tankalara ihtiyaç duymazlar birikinti balıklarıdır. fazlası strese sokabiliyor. Ayrıca çoğu satılan tercih edilen uzu kuyruklu betalar çok fazla yorulmaya gelmiyor maalesef.

Bettalar diğer betalarla yada balıklarla anlaşamazlar sayı fazla olursa en güçsüzünden başlayarak zorbalık ederler strese dayanıksızdırlar. zamanla hastalanıp ölücektirler en baskın kalıncaya kadar bu böyle devam eder.

Keşke kalbimizin sesine göre bu hobiyi yaşatabilsek bende boşta duran 60 lt tankda bir flowerhorn besleyebilsem . :))

[QUOTE=YigitKuzey]
Bence de haklısınız 4 yıldır bu hobideyim ve hep karma tank kurduğum için bana göre en güzel gözüken balıkların tankını bir türlü kuramamıştım ama bu sefer kuracağım.[/QUOTE]
Bazı insanlar kendileri tecrübe etmeden öğrenemiyor malesef. Size kolay gelsin ozaman
Melek Balığı Agresiflik
[QUOTE=Cyber_Scout]3 cm lik 3 adet yavru melek için 200 lt . Biraz fazla değilmi hocam ?

karantina tankına alınanın durumu 70lt. Akvaryumdan daha iyi değildir.
sorunları Akvaryumu büyüterek yada balıkları ayırarak çözemeyiz.
genel uygulama tüm balıklar tek seferde alınır hem hastalık hemde bölgecilik olmaması için.

[/QUOTE]

Merhaba en az 200 litre genel olarak sölüyorum 2 yetişkin melek için. yavru tankı olarak bir süre bakılcaksa tamam. ama 10-15 cm boylara ulaşabilen ve kendi türüne özellikle eşi hariç pek merhamet göstermeyen bir balık için alternatifler çok yok malesef. Ayrıca çok çabuk büyüyorlar oyüzden özellikle melek beslencekse buna göre bir hacim seçilmeli saklanma alanları bol olmalı ve sürekli gözlemlenmeliler.

Yazdığınız sürü balıkları için geçerli olabilir belki ama zaten en fazla ortalama bir tankda 2 tane olabilir :) kalabalık bir grup alıp eş seçenleri ayırmak gerekebilir yada akvaryum tankı büyütülebilir. bunlarla Çözemeyiz dediğiniz benim çözümüm şahsen.
Bunu Nasıl Çözerim
[QUOTE=Yiithn]
diğer balıklara yayılmıyor yani[/QUOTE]

Yok diğer balıklara yayılmazlar.
Bunu Nasıl Çözerim
[QUOTE=Yiithn]
yayılan bir hastalıkmı ?

bulaşıcı bir hastalıkmı ?[/QUOTE]

Gövdede yayılım gösterir. kafa kısımlardakiler en öldürücü olanlarıdır.
Aerobik Ve Anaerobik Mikroorganizmalar
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Benim demek istediğim gerçekten yeterli hacim(bu ansiklopedide belirtilenin çok üstünde) ve akvaryum balığı (küçük ve canlı yükü az olan) bir sistemde söyledikleriniz, o mekanizma kendi başına zaten yeterli ve hayati önemde. Filitreye ,hava motoruna vs ihtiyaç yok. Ama zaten hali hazırda yoğun bakım ünitesi gibi akvaryumların çoğu ve zaten su değişimi yapmadan kendini çeviremiyor bile iş böyle olunca nitrat zaten önem arz etmiyor. Söyledikleriniz doğru zaten. Uygulanabilirliği çok yok. Benim anlayışıma göre betadan büyük balıklar zaten akvaryuma uygun değil besliyoruz orası ayrı. [/QUOTE]

Aynen katılıyorum sadece burda uygulanabilirliği birçok mevcut tank için olmayabilir. biz bunu mevcut tanklar için filtreye bir alternatif olarak değilde yardımcı olarak belirtelim. ve her akvaryumda az yada çok bu mikroorganizmaların varlığını bilelim ( genel için belirtiyorum) . Ben bu mikroyararlıları bu yazıda faydalarından ve filtrasyona etkilerinden bahsettim. dediğim gibi genel olarak akvaryumlara dış filtrelere alternatif olarak belirtmedim.

Kurulan tankların çoğunda tek başına sistemi döndürmeye elbette yetmez. Fakat yetebilen tankları kurmak ve buna uygun zemin,bitki ve canlı yükünü seçerek başarılı olabiliriz. benim tercihim ve bir çok tankımda seçimim de bu yönde oldu.
Bunu Nasıl Çözerim
Merhaba bana tümör gibi göründü. ama emin değilim oyüzden bir tedavi öneremem. Eğer tümörse kurtulma şansı düşük.
bir ihtimal tedavi ile yayılımı durdurulabilir ömrü uzatılabilir ama dediğim gibi zor bir hastalık.

Yüzgeçlerde olsa iş daha kolay olurdu. ama gövdede oluşmuş. mevcut antiparazit ilaçların pek etkisi yok tavsiye edilirse çok umut bağlama. Umarım mantar falandır fotodan çok anlaşılmıyor. İyi hobiler[EDIT]bendeniztayfun,2025-07-20 14:08:49[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.