ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bendeniztayfun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2893
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
13 dakika önce
Toplam Mesaj:
1958 [3.85 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
481 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Turan
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Turan İnstagram ve youtube : bendeniztayfun Tekirdağ - Süleymanpaşa 60 lt bitkili G.amarika tetra tank 30 lt bitkili apitogramma kakadu tank 40 lt bitkili apistogtamma nijssei tank 40 litre bitkili güney amerika tank 30 lt taeniacara

SON 10 MESAJI

Akvaryumun Yüzeyinde Oluşan Jölemsi Şey
Merhaba bazen fazla yemlemede sirkülasyonu yavaş tanklarımızda görünen bir duruma benziyor ama sizinkisi biraz farklı gibi resimden anldığım kadarı ile muhtemelen tahminim yati kökünden kaynaklanan bir organik atık ve sonrasında oluşan biyofilm tabakası olabilir. bu tabaka içinde mantar, alg ve bakteriler mevcut olabilir. Mantarlaşma ve alg ağırlıklı olduklarında kurtulma metodları değişiyor bu konuda eleştiri almış ama taktir görmemiş ufak bir yazım var linkde paylaşıcam. Genel olarak öncelikle mekanik olarak temizlik yapın fazla yemleme yapmadığınızdan emin olduktan sonra bu jölemsi tablanın Su altında en çok kümelendiği organik dekoru çıkartırsanız sorun çözülücektir. yada kökü iyice kaynatıp temizleyip ekleyebilirsiniz ikisinide yapamam derseniz vatozlar su altında bu tür biyofilmleri tüketir yoksa ekleyebilirsiniz. Böylelikle su üstünde sporlanıp kümelenemezler. Bu tarz su küfleri funguslar oturmamış su olan tanklarda daha rahat gelişim gösterir zararsız gibi görünsede yararlı bakterilerinde besinlerini tüketerek mekanik önlemler yoksa kötü görüntü oluşturup genel olarak suyu bozarlar. Ayrıntılı bilgi vermeye çalıştım. Umarım düzelir İyi hobiler
Javafernler Neden Kararıyor
[QUOTE=Talha60][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249054/140620251346131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249054/140620251346171.jpg[/IMG]

Diğer tüm bitkilerim sağlıklıylen javafernler
Neden bu kadar çok kararıyor aslında alt kısmından hep yavru veriyor ama büyük dallar nerdeyse simsiyah oldu çözüm bulamazsam akvaryumdan çıkaracağım çok kötü bi görüntü oluyor

?

?

Eyw çok sağolun[/QUOTE]

Merhaba bakımı kolay bitkiler içinde bilinenin aksine java fern olmamalı çünkü nekadar yavruda verse gübre eksikliğinde kararıyorlar. Bence tamamen besinleri sudan karşıldığı için de olabilir. Sıvı gübre takviyesi istiyor. İyi hobiler
200x50x50 Tatlısu Akvaryumum
Öncelikle güzel bir kurulum olmuş tank güzel görünüyor tek gözümü tırmalayan ısıtıcının konumlandırması muhtemelen sirkülasyon oluşan yere koymak istediniz malum hacimde yüksek ama kamufle edilirse daha doğal durucaktır. Ayrıca şuan için co2 tank iyice oturana kadar verilmese daha sağlıklı olucaktır. Aydınlatma zayıf kalırsa aydınlatmayı değiştirene kadar süreyi arttırırsanız sorun olmayacaktır. Banbularıda hatırladığım kadarı ile toprağa gömerseniz çürüyebilir yanlış hatırlıyorsam arkadaşlarım düzeltsin. İyi hobiler dilerim.
3 Dişili Betta Akvaryumu
Merhaba beta gölgesine dahi tahammül etmez. Baskın dişi diğerlerinin ölümüne sebep olur. tek dişi bırakın yada tür değiştirin betaları birden fazla beslemeyin. Besleyenlerde ölmüyor diye betaların iyi yaşadığını düşünmesinler gelecekleri parlak olmuyacaktır.

Devasa tanklarda biatoplarda durum değişebilir ama 350 lt aldında kimse tek bakılması gereken türleri birden fazla bakmasınki sorun yaşamasınlar.
Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması
Merhaba sadece bitki kumu almanız yeterli kum tane kalınlığını besliceğiniz türe göre belirleyebilirsiniz orta boylar idealdır. Rengi koyu tercih etmenizde fayda var.

Bilinen markaların paketi yada poşeti açılmayan kumlarından tercih ediniz. İyi hobiler

Orjinel hagen kum piyasa yok artık orjinel dedikleride bazalt kumdur. Bazalt kumda basit ve orta zorlukta bitkiler için fazlasıyla yeterli olan ideal bir kumdur.

Orjinel hagen kumdan ikisinide kullanan biri olarak bazalt kumun hagenden eksiği yok fazlası vardır.

Aktif kum ve lav taşı arkadaş için tavsiye etmem gereksiz masraf olucaktır. İyi hobiler
Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz?
[QUOTE=KaanE]

Video da var [:)]

Umarım bir sürpriz olmaz. Gerçi erkek olsa bile içlerinde üremeden önce eş tutup bölge sahipleneceği için fark ederim. [/QUOTE]

Belirgin bir erkek göremedim erkek gibi davranan dişiler dediğim gibi olabilen bir durum eğer içlerinden erkek varsa dediğin gibi yakın zamanda kendini gösterir ama pek sanmam erkek çıkacağını .
Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz?
Fotolar çok net değil kesin birşey diyemem ama düşüncemi söylersem dişi gibi hepsi. Erkek gibi davranış sergilemesi olabilir. Erkek olmayınca dominat dişi bu tür hareketler gösterebilir. Erkeklerin yüzgeçleri daha büyük dik oluyor bu boyutlarda dişilerden kendini ayırt ederdi.
Mosslar Üzerindeki Yapıştırıcı Lekeleri
[QUOTE=NightWist]Mossları yapıştırdım kabuğa. Christmas moss kulanıyorum. Zamanla bu lekeler kaybolur mu ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/150620250005311.jpg[/IMG][/QUOTE]

Kaybolmaz ama zamanla üzeri yosun tutar kararır göze batmaz.
Havuç Yaşar Mı?
[QUOTE=ArjenB]
Güzelce yıkadım kendim yiyecektim filizlendiğini farkedince suya koyayım dedim. Sorun olmaz değil mi?[/QUOTE]

İyi düşünelim iyi olsun ;)
Havuç Yaşar Mı?
Valla tecrübe etmedim yaşar mı bilmem ama umarım bu sebzeyi iyi dezenfekte etmişsinizdir. Aksi durumda copedod nematod ve birçok mikro kurt türleri tankınıza bulaşabilir.

Konuyu okuyan tüm arkadaşların bu konuya dikkat etmesi için yazıyorum. İyi hobiler …

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.