ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmet12345
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2025 02:21
Toplam Mesaj:
18 [1.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet yılmaz

SON 10 MESAJI

Lav Kırığı Hagende Bitki Gelişir Mi
[QUOTE=Cyber_Scout]

380lt de mayalı yapmıştım. Co2 yi nasıl çözdürdüğünüz suya karıştırabildiğiniz önemli.
zaten suyun belli bir co2 tutma kapasitesi var aşarsanız sorun çok olur.[/QUOTE]

Sağolun hocam siz nasıl yapmıştınız ya da okumamı önerdiğiniz konu var mı
[QUOTE=Orhan76]200 litre akvaryumda CO2 kullanımı ciddi bir maliyet işidir, umarım bunu da hesaba katmışsınızdır.[/QUOTE]
Evet hocam mayalı yeter mi düzgünce kurarsam yoksa tüp şart mı illaki
[QUOTE=CoryCory]

Hemde nasıl diyorum. Tüm aquatic yada yarım aquatic bitkiler suyun içinde yaprak, gövde ve kökleriyle besin çekebiliyorlar toprakta hiç bir şey olmasına gerek yok. Sonuca katkısı %1 bile olmayan aktif topraklar para tuzağından başka bir şey değiller. Gereklilikler listesinde son sırada yer alıyorlar hatta bence yararlarından çok zararları var. Yukarıda yazılan toz gübre methodu oldukça iyi bir method olarak kullanılabilir. Yada tank kurulduktan 2 ay sonra veya tatile çıkacaksam belli bölgelerde osmocote kapsül methodu kullanıyorum bende. [/QUOTE]
Merhabalar hocam o zaman lav kırığı üsüne hageni kapsülle desteklersem zemin bitkileri ve zor bitkileri büyütebilir miyim
[QUOTE=Aguamentist]

Forum ilanları, ilan siteler, whatsapp ve facebook gruplarından araştırabilirsiniz. Ömrü bitmiş aktif toprak için özellikle şu marka diyemem.
Hepsi aynı işi görüyor sonuç olarak.
Petshoplarda bulamazsınız.

İmkanınız varsa direkt olarak aktif toprak kullanmak daha mantıklı tabi..

Wallstad deneyimim olmadığı için birşey diyemem ama forumda ilgili başlıklar mevcut. Youtube'da da var.
[/QUOTE]
Siz nerden aldınız hocam
[QUOTE=Aguamentist]

Hocam ben de onu demek istedim zaten :)
Hagen yerine ömrü bitmiş aktif toprak daha verimlidir.
Ömrü bitmiş denmesinin sebebi pH'a etki etmediğinden.. Yoksa bitkiler için besleyici bir materyaldir.

Videoyu 4:40 civarına sararsanız orada anlatıyorum..
[VID]https://youtu.be/GEI_fZDXJSU?si=QQKU4zK2ga4QZdXy[/VID]
[/QUOTE]

Merhabalar baktım videonuza sadece ömrü bitmiş aktif toprağın markası veya nasıl temin edeceğimi söyleyebikir misiniz

[QUOTE=İnci Kefali]

Hagen ve lav kırığı da özellikle besin sağlayacak topraklar değiller. Co2 kuracaksanız biraz daha kaliteli bir zemin hazırlayın. Çok basit bir zemin bu. Kum ve soil olabilir, komple soil olabilir. Toprak olabilir vs.[/QUOTE]
Merhabalr kum ve soil nasıl oluyor ya da walstad metodu gibi zemini topraktan yapmayı düşünüyorum lakin co2 ve filtre yine olucak
Walstad Metoduyla İlgili Sorular
[QUOTE=İnci Kefali]Tabanı da high tech yapın o zaman [:)] walstadın mantığı desteksiz çalışma yapmaktır. Sizinki o mantıktan uzaklaşıyor [/QUOTE]
Olabilir hocam ama aktif toprak bütçemi aşıyor ondan dolayı tabanı walstad gibi yapsam olur mı diye sordum

[QUOTE=Orhan76]

Olur ama adı walstad olmaz, hightech olur [:)][/QUOTE]

Sağolum hocam o zaman zemini topraktan yapsam walstad metodu gibi zor bitkilerde büyür değil [EDIT]Ahmet12345,2025-07-23 15:19:04[/EDIT]
[QUOTE=urzais]Yetişir bende bazalt var lav kırığı üstü.
Sıkıntısız yetişiyor güzelce kök de veriyor.
[/QUOTE]
Hangi bitkiler var acaba

[QUOTE=Aguamentist]

Bahsettiğiniz kombinasyon ile zor bitkilerde verim alamazsınız maalesef ama size şunu tavsiye edebilirim:
*2 cm lav kırığı + üzerine öğütülmüş misket gübre karışımı,
*Onun üzerine de ömrü bitmiş aktif toprak (zemin yüksekliği 5-7 cm olacak toplam)
*İlerleyen süreçlerde de sıvı gübre takviyesi..

[/QUOTE]

Ömrü bitmiş aktif toprak besin sağlamazki hocam onun yerine lav kırığı üstüne kapsül gübre onunda üstüne hagen koysam

[QUOTE=Aguamentist]

Bahsettiğiniz kombinasyon ile zor bitkilerde verim alamazsınız maalesef ama size şunu tavsiye edebilirim:
*2 cm lav kırığı + üzerine öğütülmüş misket gübre karışımı,
*Onun üzerine de ömrü bitmiş aktif toprak (zemin yüksekliği 5-7 cm olacak toplam)
*İlerleyen süreçlerde de sıvı gübre takviyesi..

[/QUOTE]

Ömrü bitmiş aktif toprak besin sağlamazki hocam onun yerine lav kırığı üstüne kapsül gübre onunda üstüne hagen koysam
Walstad Metoduyla İlgili Sorular
Merhaba arkadaşlar bu walstad metoduna ilgi sarmış bulunmaktayım lakin aklımda birkaç soru var bu sistemde co2 ve filtre kullanmıyormuşuz.Bu sistemde zor bitkiler büyümüyormul gördüğüm kadarıyla filtre ve co2 eklesek sadece tabanı walstada uygun yapsak olur mu[:?]
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım 200 litre tankımda bitkili akvaryum yapmayı düşünüyorum Co2 olucak bu yüzden zor bitkilerde bakmak istiyorum sizlere sorum en altta 2-3cm lav kırığı onun üstüne 5-6cm hagen kum olsa zemin bitkileri ve zor bitkileri büyütebilir miyim
Emreemin Güvenilir Midir
[QUOTE=Murat27]

Merhaba,

Geçtiğimiz ay @emreemin hocamdan alışveriş yaptım, hiçbir problem yok gayet güvenilir bir satıcı.
İçinize kuşku düşmesin [/QUOTE]

Sağolun wpden iletişime geçeyim değil mi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.