ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmiirKaan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 39 Dakika önce
Toplam Mesaj:
110 [0.42 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
90 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emirhan Yüzügüldük
Doğum Tarihi:
23 Eylül 2004
İl:
Ankara
Meslek:
Lisans öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emirhan Yüzügüldük

SON 10 MESAJI

Belirlenmeyen Ölüm Sebepleri
[QUOTE=Kemal eyilik]Merhaba akvaryumda bilemediğim bir durum var aniden balıklarım ölüyor haftada bir %30 su değişimi bakteri kültürü atıyorum tankımda bitkilerde mevcut balıklar karanlık yere kaçıyor suyun dibinde daha sonra suyun üstünde asılı kalıp bigün sonra ölüuor yada suyun dibinde yan yan durup daha sonra ölüyor ve 1 balığımdada rengi solmaya başlamıştı daha sonra kuyruk kısmında ve gövdesinde grilik gördüğümde onu ayırdım ve 2 gün sonra oda vefat etti tankım 30 litre şuan 2 dişi lepistes ve 1 erkrk lepistesim kaldı nerdeyse bu hastalık yüzünden 20 ye yakın balık kaybettim ve ne yaptıysam sorunu çözemedim durduramadım[/QUOTE]

Akvaryumunun fotoğrafı, filtrasyonu, toplam canlı yükü gibi bilgileride verirsen daha iyi olabilir. Hangi canlılar varmış ve filtren nasılmış bilmiyorum ama 30 litreye 20 balık fazla muhtemelen.
80x40x40 Nature Aquarium Tetra
[QUOTE=EthernalFlow]Merhaba. Görüşleriniz için teşekkür ederim. Monte carloyu düşündükçe vcatfish ve çöpçü grubunun tamamen kafamdan çıkardım. Tankın tam oturumu ile birlikte ben de caridina grubundan crystal blcak eklemeyi planlıyorum. Otocarlerin yanında caridina grubu yosun yiyiciye yardım edebilir mi?[/QUOTE]

Yardım edecektir. Boynuzlu neritede ekleyeceğini söylemişsin bence otocat, boynuzlu nerite, caridina gayet güzel bir yosun yiyici ekibi olacaktır. Bende de bundan farklı olarak sadece caridina yerine neocaridina var herhangi bir yosun problemim yok gayet memnunum.
Bitki Önerisi
[QUOTE=Khatrom]

Birkaç bitki baktım dediğiniz gibi Limnophila Sessiliflora ve zeytin düşünüyorum sizc zeytin ideal mi?[/QUOTE]

Zeytinde çok kolay bitki fakat biraz kökten beslenme isteyebilir. Zemine misket gübre ekleyerek gayet rahat bir şekilde ekebilirsiniz. Benimde zeminim besleyici değil lav kırığı+hagen var kök gübre kullanıyorum low tech kökten beslenen bitkileri yetiştirebiliyorum.
Bitki Önerisi
[QUOTE=Khatrom]Merhabalar akvaryuma ilk defa bitki ekeceğim aradığım özellikler;
Kumum besleyici değil yapraklarından beslenmesi lazım
Sıcağı tolerans göstermesi lazım
Basit olmalı
CO2 istememeli

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Anubias, java fern, tilki kuyruğu olabilir. Su mercimeği, salvinia natans gibi su üstü bitkileri olabilir. Elodea ve sessiflorada olabilir bunlar toprağa ekiliyor ama besini sudan alırlar. Bence olabilecek kolay bitkiler bunlar.
Sobo Sf550 Ve Sf350 Filtrasyon Önemli Soru :)
[QUOTE=Shortbuff]

Teşekkür ederim, debide falan bir sıkıntı yok değil mi? Bende sepetlere matrix ve seachem kullanacağım, sera crystal clearı da süngerlerin üstüne koymayı düşünüyordum ancak pervaneye değecek diye bir korku oluştu, sorun olmuyor mu?[/QUOTE]

Bende kullanmaya başlayalı 3 hafta oluyor. Şuana kadar bir sorun yaşamadım.
Sobo Sf550 Ve Sf350 Filtrasyon Önemli Soru :)
[QUOTE=Shortbuff]Merhabalar tekrar forumdaşlar, sobo sf550 filtre kullanan var mı? Kullananlar dikkat etmiştir muhakkak biyolojik filtreler çıkış kısmında, bunların giriş kısmında olması gerekmiyor mu? Bu bir sakınca mı? Sepetler ile filtrelerin yerlerini değiştirmek mümkün mü? Yoksa nasıl geldiyse öyle mi kullanılmalı? Aklımda deli sorular, şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.[/QUOTE]

Ben geldiği gibi kullanıyorum. Sepetlere seachem matrix koydum en üst çıkış yerine yani süngerlerin üstünede sera crystal clear koydum 2 tane.
Sunsun 603b Ve Sobo Sf-550f Karşılaştırma
[QUOTE=userhamit]84 litrelik, bitkili bir lepistes akvaryumu kuracağım. İkisi arasında kaldım, yardımınıza ihtiyacım var.

Sunsun 603b modelini çok fazla seveni gördüm, nefret edeninide.
Yardım aldığım iki yapay zeka modelide birbiriyle kavga etmeye başlayınca kendimi burada buldum.
Başka filtre modelleride önerebilirsiniz.

Teşekkür ederim[/QUOTE]

Bende bu ikisi arasında kalmıştım kararımı sf 550f den yana kullandım. Şuana kadar gayet memnunum.
Sessiz Motor Önerisi
[QUOTE=Can78]

Maalesef bütçem sınırlı bulabildiğim en ucuz dış filtre 2500 Tl. Sumplu pipo yeter diye düşünmüştüm[/QUOTE]

Anladım. Ben hiç sumplı pipo filtre kullanmadım ve yeterli olmaz diye düşündüm. Yinede kullanan ve daha tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlar.
Sessiz Motor Önerisi
[QUOTE=Can78]112 Litre tank pipo kullanmayı düşünüyorum onun için sessiz bir motor önerisi bekliyorum ama çok da pahalı birşey olmasın sessiz bir motorun piyasası ne kadar bilmediğim için bir bütçe yazmıyorum.

Elimde sunsun hj 752 de var iç filtre zamanında alıp kullanmamıştım depoda duruyor hemen test de edemiyorum o yüzden. Aşırı bir ses yapmaz derseniz onu da kullanabilirim şelale aparatlı 600L/H[/QUOTE]

Sessiz motor bilmiyorum ama 112 litre bir tanka tek başına pipo filtre yetersiz kalacaktır diye düşünüyorum. Belki dediğin iç filtrenin yanına bir pipo fitre kurtarır ama eğer bütcen varsa bu hacime en uygunu dış filtre olacaktır.
Görseldeki Japonlar İçin 100 Litre Yeterli Midir
100 litre 2 oranda ve diğer 2 tür japon için yeterli olmaz diye düşünüyorum. Balıkların sağlıklı büyümesi ve su değerlerinin çabuk bozulmaması için bi 150 litre falan olmalı bence. Ayrıca aşırı bir bilgim yok ama japon akvaryumlarında bitki çok olmuyor diye biliyorum. Anubias, java fern gibi falan kalın yapraklı bitkiler olabiliyor sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.