ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
harpet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
49 [3.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
48 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Y. POLAT
Doğum Tarihi:
09 Şubat 2007
İl:
Elazig
Meslek:
Türkçe Öğretmenliği Bölümü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Genç bir "akvarist" -yine yeniden akvaryum- [img]https://www.resim.link//serve_image.php?img=uploads%2F696aaeb784aec_1000023714.png[/img] Lisan ayniyle insan.

SON 10 MESAJI

👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=Dwolvin]Herkese merhaba. Hayatımda ilk defa balık bakacağım ve akvaryum alacağım. Umarım güzel bir hobi olur. Herkese iyi günler dilerim.[/QUOTE]

Merhabalar, sizede iyi günler dileriz [:)]
Uygun koşulları sağlayacanızdan ve araştırma yaparak hareket edeceğinizden şüphem yok [:iyi:]
Sağlıklı balıklar dilerim, hobiye hoşgeldiniz [:cool:]
Karideslerde Üreme Hakkında
Merhabalar. Fotoğrafta herhangi bir yumurta benzeri oluşum görünmüyor, karidesleriniz normal görünümde. O sarı lekeler dediğiniz sanırım üst kısımda bulunan lekeler, onlar karidesin kendi renkleridir üreme organları ile alakaları yoktur.

İlk fotoğrafta görünen karideslerden nispeten ufak olan erkek bir karides, iri olansa dişi bir karides olabilir.

Beklemekte fayda var, karidesler yeni ortamlarına alıştıktan kısa bir süre sonra yumurta gözlemleyebilirsiniz. Şayet bu oluşum hiçbir karideste yoksa o zaman dişi/erkek karides eklemek gerekir. Yumurtaları bulunan karides görünümlerini aşağıya ekliyorum...

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273142/270120260420031.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273142/270120260420121.jpg[/IMG]

Görseller bana ait değildir. Bu şekilde alt (karın) bölgelerinde doldururlar ve bi süre sonra yumurtaları hareket ettirdiklerini, çevirdiklerini görürsünüz.
Saygılarımla. Sağlıklı karidesler[:nazar:][EDIT]harpet,2026-01-27 04:26:50[/EDIT]
Betta Balığımın Garip Davranışları Ve Kuyruğu?
Merhabalar, geçmiş olsun. Ben büyük bir sorun göremedim. Belki de aldığınız balık çok yorgundu... Alırken petshopcuya ne kadardır orda olduğunu sorun. Zira bardaklarda uzun süre kalan balıklarda böyle sorunlarla karşılaşıyoruz. Nispeten yeni gelmiş, fazla beklememiş ve iyi durumlarda balıkları seçmek isabet olacak. Tabi biraz şans işi... Birde akvaryuma canlıyı eklerken uygun eklemeye dikkat etmek gerekiyor orada bir sorun yaşanmış olabilir. Yeni bir bettayla devam edebilirsiniz, sağlıklı balıklar dilerim... [:nazar:]
Lepistes Kuyruk Solması
Fotoğraf ve akvaryum koşulları hakkında bilgi gereklidir.

45 litre akvaryum, 25 litre su mu [:?]
Su Değişimi
Su değişmek çok zor bir şey değil.

Üstte; akvaryum kullanılmadı, şimdi beş saattir iç filtre çalışıyor demişsiniz. Şimdi de iki motor sürekli çalıştı demişsiniz...

Böylesi basit bir olay için hayatı riske atmamalı [:cik:]
Ceyhun's
[QUOTE=ceyh]Anlatmican yani, e saygı duyarım [:)]

E ben anlatayım, bakırköydeki ev kentsel dönüşüme giriyor. benim sağ el avucumda bir kist var, röntgen ve mr ondan, önümüzdeki perşembe ameliyat olacak, 2 hafta sağ el kaput, anlayacağınız arızalı malım [:(][/QUOTE]

Çok geçmiş olsun, en içten sağlık dileklerimi iletiyorum hocam.
Genele Hitap Etmeden Paylaşmak İstediklerim..
[QUOTE=Cyber_Scout]Bu gece Balıkesir de 5.2 şiddetinde gerçekleşen deprem için öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum.
Ben Avcılar/İstanbul'dayım .
7.kattayım.
Akvaryumlarda sallantı sonucu oluşan su izi;
23.02.26 5.2 Balıkesir 2cm.
10 Ağustosta 6.2 3.5 cm.
23 Nisan Silivri 7cm. (Yarı dolu tanktan ölçtüm)

Tekrar geçmiş olsun..
[/QUOTE]
Güzel bir bilgi olmuş, bende elimdeki bilgileri paylaşmak isterim...
20 Ocak 2020 Elazığ Depremi 6.8 - Ölçüm yapmadım ancak su taşması gözlemlenmesede sınıra yaklaşmıştı.
06 Şubat 2023 Pazarcık 7.7 - Beş cmlik fark kapanarak su taşması oluştu, oluşan panik ve atlamalar sonucu üç kayıp verdik.
06 Şubat 2023 Elbistan 7.6 - Dört cmlik su izi gözlendi, bir dişi lepistesin yavrularını kaybettik.

Saygılar diliyor geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Ceyhun's
[8)]Selamlar, iyi akşamlar gençler ve hep genç kalanlar[:3]
30cm Küp Betta Akvaryumu (yenilikler)
Maşallah çok güzel bir tank olmuş hocam bu..[:3]
Bende yakında 30cm küp betta akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Harika fikirler edindim Taci'nin sayesinde... :)
Bizde bir maşallahımızı diyelim[:nazar:][EDIT]harpet,2026-01-22 02:16:07[/EDIT]
Akvaryum Günlüğü
[:O] Desenize Anka kuşu gibi küllerinden doğmuş, Anka Karidesi [:)))]
Hayır, güzel olmuş eski hali çok kalabalık ve dağınıkmış. Ama yeni bir kök dekorasyonu, daha bol ve ayrık değilde bir arada bitkilendirme (moss tavsiye ederim) olsa daha güzel olacak gibi. Ayrıca karides türünü değiştiniz sanırım, farklı renkler görüyorum.
Birde küçük pipo filtrelerin süngerleri oluyor, onlardan bir tane kıyıya köşeye ekleyebilirsiniz, bende de şelale filtre vardı bende öyle yapıyordum. Çok seviyorlar....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.