ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
yigidoumit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
20 dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [0.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ümit yiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ümit yiğit
SON 10 MESAJI
Dinlenmiş Su Konusunu Bir Daha Açalım. :)
[QUOTE=enginkara][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241694/110120242118321.jpg[/IMG]
Dün en sonunda vakit bulup buradaki bir su arıtmacıdan gidip 2 block karbon 1 sediment olarak sistemi aldım. Uçlarınada 2 şer adet hortumuma uygun aparat aldım yapı marketten ve dün ilk kez kullandım. Gerçekten büyük rahatlıkmış. Hortumu aparatla akvaryumun üstüne sabitleyip suyu yavaş yavaş gönderiyorum. Böylelikle derecede de fazla bir oynama olmuyor. Zaten ısıtıcı 21 dereceye sabitliyor hemen. Toplam 1300 filtre 120 tl de diğer aparatlara verdim ama değdi. Forum amacına ulaşmış oldu diyebiliriz. Teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara. [:)][:iyi:][/QUOTE]
İyi günler bu sistemden memnun musunuz acaba tavisye eder misiniz
[QUOTE=enginkara][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241694/110120242118321.jpg[/IMG]
Dün en sonunda vakit bulup buradaki bir su arıtmacıdan gidip 2 block karbon 1 sediment olarak sistemi aldım. Uçlarınada 2 şer adet hortumuma uygun aparat aldım yapı marketten ve dün ilk kez kullandım. Gerçekten büyük rahatlıkmış. Hortumu aparatla akvaryumun üstüne sabitleyip suyu yavaş yavaş gönderiyorum. Böylelikle derecede de fazla bir oynama olmuyor. Zaten ısıtıcı 21 dereceye sabitliyor hemen. Toplam 1300 filtre 120 tl de diğer aparatlara verdim ama değdi. Forum amacına ulaşmış oldu diyebiliriz. Teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara. [:)][:iyi:][/QUOTE]
İyi günler bu sistemden memnun musunuz acaba tavisye eder misiniz
İlk Kurulum Herkese Tşkler
Ölçüler: 80x40x40
Canlı Türleri: HENÜZ NET DEĞİL FİKİRLERİNİZ DOĞRULRUSUNDA NETLEŞTİRECEĞİM . Vatoz çöpçü karides salyangoz - Kardinal Tetra, Kırmızı Burun Tetra - bir çifte Apistogramma kakadu
Bitki Türleri: Low-tech
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: fluval 307 AquaLed META Plant PRO Full Spectrum Serisi
Tasarım ve Dekorasyon: doğal siyah kum kuvars kum lav kırığı Substrate toprak drafon stone kök dal
Arkadaşlar öncelikle herkese ÇOK teşekkürler forumdaki arkadaşların tercümelerinden ve bilgilerinden çok yararlandım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274276/150320262204221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274276/150320262204231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274276/150320262204241.jpg[/IMG]
Öncelikle dragon taşı temizlemekle başladım temizledikçe içinden çamur misali toprak aktı. en sonunda tazyikli su ile her tarafını temizledim aynı şekilde lav kırığını da bu işlemler benim çok yorucu idi temizlenmeyi biraz abarttım.
Low tech bitkili kurulum yapmayı planladığım için siyah kum tercih ettim tabi bide soil toprak biraz pahalı idi. siyah kuma da bitki ekme konusunda biraz zorlandım toprak nemli olduğu halde.
Dragon stone ve siyah kum iyi bir tercih olmadı bence
Yükseltiği lav kırığı ile yapıp üzerine 4 litreye yakın Substrate toprak umarım yeterli miktardır. Ön taraflarda katmanlı görüntü olmasın diye biraz uğraştım. o tarafa da kapsül gübre koydum.
Kurulum yaptık sonra yarıya kadar su koyup 3 gün kadar bekledim. Suyu boşaltıp bitki ekimi yaptım.
Musluk suyu ile akvaryumu doldurduğum için Sera Aquatan Su Düzenleyici kullandım. Sonrasında 15 saat kadar bekledim. tabi su sıcaklığı 24 dereceye gelene kadar malum bakteriler sıcağı sever. Sonrasında sera bio nitrivec bakteri kültürü kullandım. bundan dolayı fotolardan da belli oluyor su biraz bulanık. Tank oturana kadar su değişimlerinde eklediğim miktara uygun bakteri kültürü kullanmaya devam etmeyi planlıyorum. AKSİ BİR GÖRÜŞÜNÜZ YOKSA. Sonrasında sadece filtre temizliğinde ve gerekli durumlarda kullanmayı düşünüyorum.
dış filtrenin 3 üncü sepetinde içinde çıkan amanyok önceğici taşı çıkartıp Seachem Purigen kullandım. üstüne için çıkan Fosfat Giderici pad. üstüne de Sera Crystal Clear Su koydum. orta sepete seramik malzeme yanına Seachem Matrix ekledim.
Şu an gübre takviyesi kullanmıyorum. DOĞRU MU YAPIYORUM EMİN DEĞİLİM. 10 gün sonrasında Seachem Flourish Excel yada Tropica Carbon Nutrition ile birlikte Creaqua Plant Nutrient Grow Low Tech Bitki Gübresi kullanacağım.
ışık kullanımı da 4 saati geçmiyorum.
ph değeri 8 yakın ve tds 500 bu canımı çok sıktı ama yeni kurulum ve bakteri kültürü yeni eklediği için bu değerlerdedir umarım.
asıl teknik ve zor süreç şimdi başlıyor galiba umarım becerebilirim ama sizlerin de yardımı ile başaracağıma inanıyorum.
her türlü önerinize VE görüşlerinize açığım.
herkese tekrar çok teşekkürler
[EDIT]yigidoumit,2026-03-15 22:45:28[/EDIT]
Ölçüler: 80x40x40
Canlı Türleri: HENÜZ NET DEĞİL FİKİRLERİNİZ DOĞRULRUSUNDA NETLEŞTİRECEĞİM . Vatoz çöpçü karides salyangoz - Kardinal Tetra, Kırmızı Burun Tetra - bir çifte Apistogramma kakadu
Bitki Türleri: Low-tech
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: fluval 307 AquaLed META Plant PRO Full Spectrum Serisi
Tasarım ve Dekorasyon: doğal siyah kum kuvars kum lav kırığı Substrate toprak drafon stone kök dal
Arkadaşlar öncelikle herkese ÇOK teşekkürler forumdaki arkadaşların tercümelerinden ve bilgilerinden çok yararlandım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274276/150320262204221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274276/150320262204231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274276/150320262204241.jpg[/IMG]
Öncelikle dragon taşı temizlemekle başladım temizledikçe içinden çamur misali toprak aktı. en sonunda tazyikli su ile her tarafını temizledim aynı şekilde lav kırığını da bu işlemler benim çok yorucu idi temizlenmeyi biraz abarttım.
Low tech bitkili kurulum yapmayı planladığım için siyah kum tercih ettim tabi bide soil toprak biraz pahalı idi. siyah kuma da bitki ekme konusunda biraz zorlandım toprak nemli olduğu halde.
Dragon stone ve siyah kum iyi bir tercih olmadı bence
Yükseltiği lav kırığı ile yapıp üzerine 4 litreye yakın Substrate toprak umarım yeterli miktardır. Ön taraflarda katmanlı görüntü olmasın diye biraz uğraştım. o tarafa da kapsül gübre koydum.
Kurulum yaptık sonra yarıya kadar su koyup 3 gün kadar bekledim. Suyu boşaltıp bitki ekimi yaptım.
Musluk suyu ile akvaryumu doldurduğum için Sera Aquatan Su Düzenleyici kullandım. Sonrasında 15 saat kadar bekledim. tabi su sıcaklığı 24 dereceye gelene kadar malum bakteriler sıcağı sever. Sonrasında sera bio nitrivec bakteri kültürü kullandım. bundan dolayı fotolardan da belli oluyor su biraz bulanık. Tank oturana kadar su değişimlerinde eklediğim miktara uygun bakteri kültürü kullanmaya devam etmeyi planlıyorum. AKSİ BİR GÖRÜŞÜNÜZ YOKSA. Sonrasında sadece filtre temizliğinde ve gerekli durumlarda kullanmayı düşünüyorum.
dış filtrenin 3 üncü sepetinde içinde çıkan amanyok önceğici taşı çıkartıp Seachem Purigen kullandım. üstüne için çıkan Fosfat Giderici pad. üstüne de Sera Crystal Clear Su koydum. orta sepete seramik malzeme yanına Seachem Matrix ekledim.
Şu an gübre takviyesi kullanmıyorum. DOĞRU MU YAPIYORUM EMİN DEĞİLİM. 10 gün sonrasında Seachem Flourish Excel yada Tropica Carbon Nutrition ile birlikte Creaqua Plant Nutrient Grow Low Tech Bitki Gübresi kullanacağım.
ışık kullanımı da 4 saati geçmiyorum.
ph değeri 8 yakın ve tds 500 bu canımı çok sıktı ama yeni kurulum ve bakteri kültürü yeni eklediği için bu değerlerdedir umarım.
asıl teknik ve zor süreç şimdi başlıyor galiba umarım becerebilirim ama sizlerin de yardımı ile başaracağıma inanıyorum.
her türlü önerinize VE görüşlerinize açığım.
herkese tekrar çok teşekkürler
[EDIT]yigidoumit,2026-03-15 22:45:28[/EDIT]
Dsm Monte Carlolarım Eriyor
[QUOTE=melih547][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257015/150320261320441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257015/150320261320461.jpg[/IMG]
1 şubat- 7 mart arası dry start metodu ile monte carloları yetiştirdim 1 hafta önce suyu ekledim ilk eklemede içme suyu su değişiminde ro su kullandım fakat yapraklar beyazlaşmaya başladı tropica aktif toprak kullanıyorum co2 24 saat açık ısıtıcı 24 derecede tropica specialized nutrition kullandım su değişiminden sonra 1 ml olacak şekilde yanlış yaptığım bir şey mi var ne yapmam gerek şimdiden
cevaplarınız için teşekkür ederim [/QUOTE]
Gazı hemen ışık periyoduna bağlayın. Gece $CO_2$ vermeyin bence.
Işık süresini günlük 6 saat ile sınırlayın. Adaptasyon sürecinde bitki fazla ışığı işleyemez.
Bide forumda bir yerde okumuştum aktif toprak kullanıyorsunuz Bitkiler yeni yaprak çıkarana kadar (yaklaşık 1-2 hafta) sıvı gübre vermeyi bırakın.
[QUOTE=melih547][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257015/150320261320441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257015/150320261320461.jpg[/IMG]
1 şubat- 7 mart arası dry start metodu ile monte carloları yetiştirdim 1 hafta önce suyu ekledim ilk eklemede içme suyu su değişiminde ro su kullandım fakat yapraklar beyazlaşmaya başladı tropica aktif toprak kullanıyorum co2 24 saat açık ısıtıcı 24 derecede tropica specialized nutrition kullandım su değişiminden sonra 1 ml olacak şekilde yanlış yaptığım bir şey mi var ne yapmam gerek şimdiden
cevaplarınız için teşekkür ederim [/QUOTE]
Gazı hemen ışık periyoduna bağlayın. Gece $CO_2$ vermeyin bence.
Işık süresini günlük 6 saat ile sınırlayın. Adaptasyon sürecinde bitki fazla ışığı işleyemez.
Bide forumda bir yerde okumuştum aktif toprak kullanıyorsunuz Bitkiler yeni yaprak çıkarana kadar (yaklaşık 1-2 hafta) sıvı gübre vermeyi bırakın.
60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım
[QUOTE=emresycn]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200954/130320261217311.jpg[/IMG]
Bu kadar basit ama etkili bir sistem. En altta 2cm boşluk var pisliklerin birikmesi için. En üstte de 1 cm boşluk var, süngerin çıkışı tıkamaması için.[/QUOTE]
Çok akıllıca Eheim Ecco Pro 200'nün için 2 sepet bence biraz azdı. Böylece mekanik filtrasyon çok güzel halletmişsiniz
Peki Eheim Ecco Pro 200'ün debisinde azalma oluyor mu
[QUOTE=emresycn]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200954/130320261217311.jpg[/IMG]
Bu kadar basit ama etkili bir sistem. En altta 2cm boşluk var pisliklerin birikmesi için. En üstte de 1 cm boşluk var, süngerin çıkışı tıkamaması için.[/QUOTE]
Çok akıllıca Eheim Ecco Pro 200'nün için 2 sepet bence biraz azdı. Böylece mekanik filtrasyon çok güzel halletmişsiniz
Peki Eheim Ecco Pro 200'ün debisinde azalma oluyor mu
Akvaryum Yeni Kurulum
[QUOTE=lordhaggar]Arkadaşlar yeni su ekledikten sonra bakteri kültürü ekleyip 7 gün bekletip canlıları eklemek istiyorum sizce su ekleyince ilk olarak su düzenleyiciye gerek var mı[/QUOTE]
Evet, musluk suyu kullanıyorsanız bakteri kültürü eklemeden önce mutlaka su düzenleyici (anti-klor) kullanmalısınız. Klor ve kloramin, ekleyeceğiniz yararlı bakteri kültürünü ve daha sonra canlıları öldürür. Bakteri kültürü eklemek 1 gün beklemek faydalı olur, azot döngüsünü başlatmak için ve 7 günlük bekleme süresi, su düzenleyici ile desteklendiğinde daha güvenli bir ortam sağlar.
[QUOTE=lordhaggar]Arkadaşlar yeni su ekledikten sonra bakteri kültürü ekleyip 7 gün bekletip canlıları eklemek istiyorum sizce su ekleyince ilk olarak su düzenleyiciye gerek var mı[/QUOTE]
Evet, musluk suyu kullanıyorsanız bakteri kültürü eklemeden önce mutlaka su düzenleyici (anti-klor) kullanmalısınız. Klor ve kloramin, ekleyeceğiniz yararlı bakteri kültürünü ve daha sonra canlıları öldürür. Bakteri kültürü eklemek 1 gün beklemek faydalı olur, azot döngüsünü başlatmak için ve 7 günlük bekleme süresi, su düzenleyici ile desteklendiğinde daha güvenli bir ortam sağlar.
Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30
Çok güzel olmuş [:nazar:]
Çok güzel olmuş [:nazar:]
60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş Pre-Filter sistemi bağlantılarını tam çözemedim biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş Pre-Filter sistemi bağlantılarını tam çözemedim biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz
Yeni Akvaryum İçin Tavsiye
[QUOTE=Samklicko]
Bitki işine hiç girmek istemiyorum zaten şimdilik. Belki ileride tavsiyeleriniz üzerine bir başlangıç yapabilirim[/QUOTE]
https://youtu.be/-thOMcAwVus?si=7u_ylqkdh4U2Zh6c
[QUOTE=Samklicko]
Bitki işine hiç girmek istemiyorum zaten şimdilik. Belki ileride tavsiyeleriniz üzerine bir başlangıç yapabilirim[/QUOTE]
https://youtu.be/-thOMcAwVus?si=7u_ylqkdh4U2Zh6c
Yusufcuk Larvasından Kurtulma!
Yabancı bir sitede
Eğer akvaryumda sadece karides yoksa veya karidesleri geçici olarak ayırabiliyorsanız, bu larvaları yiyebilecek balıklar eklenebilir.
Cüce Cikletler (Ramirezi vb.) veya büyük Guramiler bu larvaları canlı yem olarak görür.
Yabancı bir sitede
Eğer akvaryumda sadece karides yoksa veya karidesleri geçici olarak ayırabiliyorsanız, bu larvaları yiyebilecek balıklar eklenebilir.
Cüce Cikletler (Ramirezi vb.) veya büyük Guramiler bu larvaları canlı yem olarak görür.
Yeni Akvaryum İçin Tavsiye
Kolay Bitkiler
Anubias türleri (minik veya oldukça büyük varyeteler bulunabilir)
Microsorum türleri (Java fern ismiyle bilinen türler)
Moss türleri (özellikle Taxiphyllum ve Vesicularia familyaları genellikle kolay türlerdir)
Cryptocoryne türleri (Çok farklı boylarda ve renklerde varyeteleri mevcut)
Vallisneria türleri (Saz denilen türler. Yerini severse bırakın çoğalsın)
Bacopa türleri (Sizi yormazlar, üzmezler)
Hygrophila türleri (Limon, tütün gibi isimler verilir. Familyanın hemen hemen tüm türleri hem çok kolay sınıftadır hem de deneyim kazanmak için oldukça öğreticidir.)
Bucephalandra türleri (Farklı boylarda ve renklerde birçok farklı tür mevcut.)
Ludwigia türleri (Gül diye anılan aile. Kolay sınıfta oldukça fazla tür mevcut)
aktif toprak kullanmayacaksınız Kökten beslenen bitkiler için kumun altında muhakkak substrat veya Lab Formula Terra Fertilizer kullanın.
Kolay Bitkiler
Anubias türleri (minik veya oldukça büyük varyeteler bulunabilir)
Microsorum türleri (Java fern ismiyle bilinen türler)
Moss türleri (özellikle Taxiphyllum ve Vesicularia familyaları genellikle kolay türlerdir)
Cryptocoryne türleri (Çok farklı boylarda ve renklerde varyeteleri mevcut)
Vallisneria türleri (Saz denilen türler. Yerini severse bırakın çoğalsın)
Bacopa türleri (Sizi yormazlar, üzmezler)
Hygrophila türleri (Limon, tütün gibi isimler verilir. Familyanın hemen hemen tüm türleri hem çok kolay sınıftadır hem de deneyim kazanmak için oldukça öğreticidir.)
Bucephalandra türleri (Farklı boylarda ve renklerde birçok farklı tür mevcut.)
Ludwigia türleri (Gül diye anılan aile. Kolay sınıfta oldukça fazla tür mevcut)
aktif toprak kullanmayacaksınız Kökten beslenen bitkiler için kumun altında muhakkak substrat veya Lab Formula Terra Fertilizer kullanın.
SON MESAJLAR
- Akvaryuma Balık Eklemek koraykbl, 00:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 75 Litre Tür Tavsiyesi JuqLax, 00:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Edirne Turkuaz Akvaryum ziyasenkaya, 23:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Dinlenmiş Su Konusunu Bir Daha Açalım. :) yigidoumit, 23:09
Yeni Üye Forumu - Dsm Monte Carlolarım Eriyor Akrattin, 23:01
Bitki Akvaryumları Genel - 10 Litre Akvaryumda Beta İle Birlikte Ne Yaşar Acemihobici33, 23:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyunun Tds Değeri bor31, 22:54
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Tavsiyesi ziyasenkaya, 22:44
Canlı Doğuranlar - Akvaryumdaki Beyaz Pamuksu Yapılar Teymn, 22:42
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Kurulum Herkese Tşkler yigidoumit, 22:39
Akvaryum Tanıtımı - Bu Balığın Cinsi Nedir Onrunl19, 21:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Birlikte Yaşayacak Balık Önerisi SaRCoPhiLiuS, 20:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ucuz Armatür Önerisi MG, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Bir Başlangıç Umut.Dertsiz, 18:55
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu Acemihobici33, 18:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Neon Tetra Ve Bitkili Akvaryum Acemihobici33, 18:50
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin pianoƒish, 18:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides burayadali, 17:55
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum | [35x35x35] -gurami - Tetra - Goby burayadali, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - 160x60x60 Akvaryumum Ehtiyar, 17:18
Akvaryum Tanıtımı - Xlpro 230 Mini Dış Filtre 210l/s burayadali, 17:15
Filtreleme Seçenekleri - Sudaki Yeşillik Neden Olur Zaid, 17:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Önerisi burayadali, 17:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Natteri Mi, Pacu Mu? BerkBey, 15:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - En Sevdiğiniz Akvaryum Canlısı Cyber_Scout, 13:33
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 13:31
Akvaryum Tanıtımı - Neo Co2 Mayalı Sistem Cyber_Scout, 13:14
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Flowerhorn Yem Yeme fourn, 12:32
Yeni Üye Forumu - Meşe Yaprağında Benekler Cyber_Scout, 11:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Akvaryumu Mithat Emre Pehl, 11:05
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığına Kurutulmuş Yem Önerisi merttercn, 10:35
Labirentliler - En Küçük Cory: Hastatuslarım İnci Kefali, 09:22
Kedi Balıkları Tanıtımı - 31w Powerled / Gün Simülasyonlu Armatür - Dıy Kaangzkr, 02:56
Aydınlatma - Parlak Kılıçkuyruk Fatih_hakankaan, 01:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 00:40
Akvaryum Tanıtımı - Sump Sistemi Hakkında Atankofnature, 23:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ph Metre Ve Tds Metre Önerisi ArifhbsAquatics, 23:16
Akvaryum Bilimi - 40/60 Litre Canlıdoğuran Akvaryumu Bitki Önerisi MG, 22:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - In Vitro Bitki Ekimi Akrattin, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Tabanı Tam Oturmuyor kaantzll, 22:03
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karides Akvaryumu - İdeal Sump Dizilimi Akrattin, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Dağıtıcı Microp, 19:46
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Japon Balığı Yumurtası Dölleme Cyber_Scout, 19:29
Hastalıklar ve İlaçlar - 40/60 Litre Akvaryum Lepistes Mi Cüce Cichlid Mi Umutoty, 19:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra İle Yaşayacak Tür ugurbaran, 18:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Scarlet Badis Ve Pea Puffer Aynı Akvaryumda ? Cyber_Scout, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Dişi Mi Erkek Mi? ozhantektas, 18:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bakteri Kültürü Kullanmak Cyber_Scout, 17:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Bakteri Kültürünü Nasıl Oluşturacağım? Cyber_Scout, 17:37
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Kiraz Ve Şeffaf Karides Karışık inspector 00:28
- Eş Discus Yavru Alınmış inspector 00:28
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 00:15
- Akvaryum 30*30 metsi 00:15
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 00:02
- 120 Cm Akvaryum Arıyorum CNDRAqua 23:21
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 22:41
- Kök Arıyorum LionelMehmet10 22:13
- Betta Sahiplendirme LionelMehmet10 22:13
- Afra Coube AlisBaba 22:09
- Electric Blue Acara AlisBaba 22:09
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 21:52
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 21:29
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 21:29
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 21:27
- 25x25x25 Cm Full Ultra Clear 6 Mm Rodajlı Akvaryum Thunderbird 21:26
- Ada Solar (green) Aporetti 21:06
- Satılık Eheim 2260 2217 Filtreler UĞURBABÜR 20:43
- 1 Metrelik Set Akvaryumlar Ve Co2 Tüp kadir0606 20:35
- 1 Metrelik Set Akvaryumlar Ve Co2 Tüp kadir0606 20:35
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 20:14
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 20:14
- Anubias. Yeni İthalat. Whatsapptan Yazabilirsiniz propecia 20:14
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 19:43
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 18:32
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 18:27
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 18:27
- Özel Moss Türleri. smithiseek 18:06
- Black Molly Balıkları. smithiseek 18:06
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:19
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 16:19
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 16:08
- Odessa Barb rasporasrc 15:48
- Tam Damızlık Boy Melekler (çiftlerde Mevcut) _rammstein_ 15:33
- Demasoni Yavru 3cm tarikyksl 15:08
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 14:52
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 14:11
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 14:11
- Afrika Cichlidleri devito 13:42
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 13:35
- Su Piresi & Infusoria Amati340 13:35
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:35
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:35
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 13:35
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:18
- 2 Çift Geophagus Red Head Tapajos oguzozt 13:05
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 12:57
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 12:57
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 12:49
- Tayvan Bee M510 12:40
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
İsmaill,
ffatihh,
nikon_,
GhostKoi,
plague666,
Dako,
mutama,
sandman309,
TSMONSTER,
osmang,
isakaynak,
eackgzz,
darkaura,
EfeCaptain,
DeliDumrul10,
Hoppala,
inspector,
MiSoSiKiaN,
Koksal Gurkan,
Carambula,
Thunderbird,
Emre karabas,
osmandbnl,
BRHNSNMZ,
gulec_44,
sina cen,
-RBG-,
Tatar10,
xfear,
Haci dağ,
Goldfish2000,
Maverickse,
ruhunazenin,
Mitralyöz34,
yusufflower,
EmrullahBoslu,
Oquanus,
abstract07,
Ugur79,
Umutoty,
oguzhanYeniBalik,
sefercnd,
lechenie_cdEl,
pianoƒish,
Sadel,
Akrattin,
syerli,
Erhan5459,
mmemati,
R0h1rr1m,
erqut,
bor31,
emrahyilmaz82,
Turnacı,
Kaan Demirci,
koraykbl,
gürkanbey,
Shell-Dwellers,
Joec,
metsi,
LeventYorganci,
Aporetti,
djally,
BaldGuy,
MrBdk,
FurkanTezcan,
sapanca_16,
MertSoyumert,
Acemihobici33,
ozannn,
Hidro Dinamik,
şansal,
mbcr06,
Sinan.,
yigidoumit,
ÖĞRÜNÇ,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.