ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oknkpln
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
10 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OKAN KAPLAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

OKAN KAPLAN

SON 9 MESAJI

Yeşil Sakal Yolsunu
[QUOTE=CoryCory]Sabah 07 dimi doğru anlıyorum. O saatte bitkiler açılmış oluyorlar ise sorun yok ışıma sürenizi doğaya uygun tutarsanız çok faydasını görürsünüz ayrıca dimlediyseniz 8 saate kadar verebilirsiniz. Ben tüm aydınlatmalarımda simülasyon kullanıyorum. 11:30 da hafif açılmaya başlıyor 2 saat içerisinde tam seviyeye geliyor akşam yine 2 saat içinde azala azala 21:00 de kapanıyor. Yani tam güç ışığım sadece 5 saat aktif kalanında dimli şekilde ışık alıyorlar. Gübreyi çok düşürürseniz bu sefer farklı sorunlar ortaya çıkabilir tankı aç bırakmak iyi bir method fakat besin savaşı başlarsa bu sefer yorgun düşen bitkiler daha çok yosun yapar. Size yukarıda hesabını söylemiştim 2ml verin. Eğer fısfıs şişesini aldıysanız apt3 ün, 2 fıs yapacaksınız günlük(her fıs 1ml). 7. Gün ise %50 su değişimi. Tank tamamen oturup artık heryer bitki olduğunda ise bu su değişimi sürenizi uzatabilirsiniz. Ben 3 haftada yada ayda 1 yapıyorum mesela. Bu katkı ve su değişimi olayınızıda düzeltmeniz gerekiyor çeşme suyunu bence hiç kullanmayın en azından sorunlar geçene kadar, alt tarafı 1 kova su değiştireceksiniz taş çatlasın 30 dk lık iş sizi yoracağını sanmıyorum.[:iyi:][/QUOTE]

Çok iyi anladım teşekkürler.
Sabah 7 doğrudur açılma saati ışığın.
Bu durumda CO2 peki yine bir saat önce kapanırken de yine bir saat önce kuralını tekrarlıyor muyuz yoksa orada ışığın tamamen açıldığı süreyi mi baz alıyoruz?
Yeşil Sakal Yolsunu
[QUOTE=CoryCory]Bence ışığı, gübresi, zamanlama periyodu ile alakalı sorunu var co2 sinde sorun olduğunu düşünmüyorum çünki açık yeşil olsada koyu yeşil olsada bitkiler fotosentez yapacak co2 yi buluyordur maviye dönük olsa ozaman endişe edilebilirdi. Attığı fotografta bitkileri çoktan uyku pozisyonuna geçmiş, verdiği gübre fazla aydınlatmasıda anormal güçlü o tank için çok alçak bir noktadan ciddi aydınlatma uyguluyor. Max ayarda red seçmiş. Ayrıca soruma cevap alamadım tankın fotoperiyodu ne zaman başlıyor tank gündüz uyanıyor siz akşam 6 saat ışık veriyorsanız o ışığın büyük bölümü sadece alg besliyor. Çünki fotografta rotalalar tamamen uyku modundalar. Ayrıca su kimyasındada sorun olabilir çünki türkiyede sular çok kireçli ve üstüne remineralizer ekliyor bence o iş tam çorbadır şu anda. Bence önce yukarıda yazdığım gibi sistemi tamamen nötr hale getirip ilerlemek gerekiyor hazır elinde remineral ve ro su varken bunu yapmamak büyük hata olur. Sistemdeki hatalı girdi sayısı azaldıkça sorun tespitimizde kolay hale gelir. [/QUOTE]

Işık ve co2 periyodu 07:00 co2 başlıyor yarım saat aydınlanma modu ile 08:00 ışık aktif oluyor. Kapanma ise 13:00 co2 , 14:00 ışık kapanıyor. Ben şimdilik gübreyi 1 ml e düşürüp ışık seviyesini de 50-30-30 olacak şekilde düşürdüm tavsiyeniz doğrultusunda da ışığı biraz yükseğe 15cm yüksekliğe aldım. Bu şekilde bir süre gözlemlemeyi düşünüyorum. Ek tavsiyelere kesinlikle açığım çok teşekkür ederim ilginize. [:)]
Yeşil Sakal Yolsunu
[QUOTE=CoryCory]Kaç saat aydınlatma veriyorsunuz, Bitkiler çoktan kapanmış, APT3 2.5 ml girmeniz gerekiyor siz 3 ml giriyorsunuz kaldıki tankın yarısı boş yani 2ml fazla fazla yeterli. Işığınızda aşırı güçlü bu tank için açılış ve kapanışları dimlemenizi öneririm. En fazla 80 litre su alıyordur bu tank okadar bile olmayabilir hesabınızı ona göre yapın. Sadece ro su kullanırsanız eğer su değişimini haftalık %50 yapın her 40 litre suya 2 gr apt sky kullanmanız gerekiyor. Musluk suyunu ancak remineralizer ürününüz yoksa kullanmanız gerekiyor ikisini birlikte kullanmayın. Eğer ışığı dimlemeyi bilmiyorsanız onada yardım ederim.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim yarımlarınız için 6 saat açık aydınlatma. Dimleme için yardımcı olursanız çok sevinirim.

[QUOTE=TayfunSylkn]Co2 dengesizliğine benziyor, indikatör rengi tam olarak nedir, yakın bir görsel yükler misiniz?[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274885/050520260915241.jpg[/IMG]

Çok teşekkürler cevap için.
Yeşil Sakal Yolsunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274885/040520262041581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274885/040520262041591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274885/040520262042001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274885/040520262042021.jpg[/IMG]
Tankın fotoğrafları ve ışık için kullandığım ayarı paylaştım. Ayrıcı APT3 günlük 3ml veriyorum ışığım altı saat açık.CO2 bir saat önce başlayıp bir saat önce kapanıyor co2 ölçer ideal renkte. Başka öğrenmek istediğiniz bir bilgi var ise lütfen sorun çok teşekkür ederim...
Yeşil Sakal Yolsunu
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için acemi olduğum doğrudur bu arada sizinle birlikte öğrenmeye çalışıyorum :) RO su kullanıyorum çünkü yaşadığım bölgede çeşme suyu çok kalitesiz minerallendirmek için ise yine APT'nin Sky minarelini kullanıyorum fakat her %30 su değişiminde değil TDS ölçer ile belli bir seviyede 125 bandında tutmaya çalışıyorum ne kadar doğru olur onu da bilmiyorum tabi internetten araştırdığım kadarıyla yanlışsa lütfen söyleyin memnun olurum. Teşekkürler tekrar.
Yeşil Sakal Yolsunu
Teşekkürler cevap için aslında Çarşamba ve Cumartesi olacak şekilde %30 su değişimi yapıyorum fakat başka bir tavsiyeniz var ise uygulayabilirim.
Yeşil Sakal Yolsunu
Merhabalar,

76 günlük CO₂ destekli bir tankım var. Ekipmanlarım: Chihiros WRGB II aydınlatma, Oase 250 Thermo 2 filtre ve tank ölçülerim 60x40x40 cm. Gübre olarak APT3 kullanıyorum ve haftada iki kez %30 su değişimi yapıyorum. Su değerlerim GH 4, KH 0 ve TDS yaklaşık 125 ppm.

Kurulumun ilk dönemlerinde her şey gayet iyi gidiyordu; ancak son iki haftadır tüm bitkilerimin üzerini yeşil sakal yosunu kaplamaya başladı. Bu sorunu çözmek için Nixa Solve kullanmaya başladım fakat herhangi bir fayda göremedim.

Bu konuda deneyimlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.[EDIT]oknkpln,2026-05-03 22:00:11[/EDIT]
Chihiros Wrgb 60 Bağlantı Sorunu
Hepinize çok teşekkür ederim sanırım ben kaydedip çıkmıyor muşum uygulamayı silip aydınlatmanın enerjisini kesip tekrar yükledim ve bu sefer kaydedince oldu. Amatörlük işte :)
Chihiros Wrgb 60 Bağlantı Sorunu
Merhaba herkese Chihiros WRGB 60 kullanıyorum fakat bağlantı sorunu yaşıyorum her güne belli periyotlar halinde kurmuş olmama rağmen kendisi açılıp kapanmıyor. Bilgisi olan yardımcı olabilecek biri var ise çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.