ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hakaya0107
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Saat 19 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [0.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Haluk KAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80x40x40 Low Tech

SON 4 MESAJI

Işık Seçimi
Çok teşekkür ederim.
Bu hobiye girdiğimden beri hepinizi ayrı ayrı taktir ettiğimi bilin isterim. gerçekten bu işin bu kadar teknik ve zahmetli bir iş olduğunu girince öğrendim.
İnşallah bu kadar uğraştıktan sonra güzel bişey çıkarabilirim bende ortaya :)
Işık Seçimi
Tabanda tropicana soil üzerine yine tropicana powder soil var.

Ekipmanları hi tech, low tech diye seçmedim. mevcudun en kalitelisi olsun diye uğraştım açıkçası. Am gün gelir high tech de yapmak istersem bu ekipmanları kullanırım belki diye düşündüm.
High tech isteğine gelince monte carlo halısı bazı kaynaklarda hızlı olmaz ama low techde de yapılabilir dendiği için yapabilir miyim diye aslında sizlere sormak istedim.

[QUOTE=yyiImaz]Merhaba, hayırlı olsun. Low istediğinizi belirtmişsiniz ama tankın gittiği yol hight tech bir kuruluma doğru yol almış. Tabanda monte carlo istemeniz ve suyu arıtma suyu kullanmanız şartlarınızı low techten çıkarır. Co2 tüp sistemi dahil ettiğinizde üst seviye tank olur bu.

Bütün bunların dışında, hangi canlıları besleyeceğinizi belirleyin, ona göre kurulum yapın derim. [/QUOTE]

High Tech olması için ben co2 tüpü olması gerekiyor gibi düşündüm her zaman açıkçası.

Canlıdan kastınız bitkiler ise henüz bir karar veremedim. Ama balıklar ise black line tetra, blue electric ramirezi düşünüyorum. Eğer uyum sağlarsada bir adet beta olacak aralarında.
Işık Seçimi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284115/060720262027591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284115/060720262028051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284115/060720262028111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284115/060720262028171.jpg[/IMG]

Arkadaşlar merhaba,
Ben bu hobi de çok yeniyim. Çok acemi olmama rağmen sanırım başımdan büyük bir işe giriştim:) inşallah sonu iyi olur diyelim.
Sizden bazı konularda destek rica edeceğim.
Öncelikle low tech bi akvaryum yapmaya çalışıyorum ama monte carlo halısı yapmaya çalışıyorum. Bu beyhude bir çaba mıdır?
Yoksa kuru başlangıç ile mümkün müdür bu?
Eğer monte carlo halısı ile hiç uğraşma derseniz öneriniz nedir?
İkinci sorum oase 200 bir filtre aldım. Kimisi filtre malzemesi farklı markalar öneriyor. Kimisi filtre içinden çıkanları kullan diyor. Bu konuda da yardım lazım.
Son olarak su konusu? Bir arkadaş musluk suyu kullan ama su düzenleyici kullan diyor. Bir başkası musluk suyu çok sert arıt ama ona mineral takviyesi yap diyor.[:D]
Olaylar çok karışık anlayacağınız.
Son olarak ışığım daha doğrusu almayı planladığım ışık chihiros wrgb II .
Bu arada hardscobe kurulum kısmen tamamladım. Yorumunuz, fikriniz varsa okumaktan mutluluk duyarım.

Bu konularda değerli fikirlerinizi beklerim.
Çok teşekkürler şimdiden.[EDIT]hakaya0107,2026-07-06 20:41:22[/EDIT]
80x40x40 Akvaryum Oase Biomaster 200
Merhaba Arkadaşlar,
80X40X40 cm bir tank ve Oase Biomaster 200 Termo filtre aldım. Tankın hacmi 128 litre, içindeki taş kaya kum 80-90 litre su olur diye düşünüyorum. 20 kardinal tetra 2 çifte blue ramzie koymayı düşünüyorum. Low tech olacak ve hedefim bol bitkili bir tank yapabilmek. Sonuçta ben filtrede çok güvenli tarafta kaldığımı düşünüyordum ama bugün bir akvaryumcu en az Oase Biomaster 350 almalısın dedi. Çok ezbere söylenmiş gibi geldi bana ama sonuçta tecrübeye olan saygımdan size de danışmak istedim. 200'ü iade etmeli miyim sizce?
Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.