ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
doufo361
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 5 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğukan Şimşek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğukan Şimşek

SON 4 MESAJI

Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ?
[QUOTE=Byskai]
Öncelikle teşekkür ederim walstad sistemi gereği torf kullanılmaz. Walstadın amacı elimizden geldiğince doğayı taklit etmek bu yüzden sistemde filtre arıtma suyu ısıtıcı gübre co2 vs vs yok. Torf dediğimiz şey ise çürümüş besinlerin oluşumudur yani rengi siyahtır ancak toprak değildir toprak milyonlarlaca yılda fosillerin parçalanması kayaçların aşınmasıyla oluşurken torf besin artıklarının kompost edilerek insan eliyle bir kaç ayda oluşmasıdır. Torfla ilgili bir tecrübemi aktarayım daha önce torfla kurulum yaptım 1. Aydan sonra aşırı fazla yeşil su ve yosun sorunu yaşadım walstada aykırı olarak ilaç kullandım ancak sorunlar bitmedi bitkiler çok iyi gelişim gösterirken ki (bence torfla kurulan sistem toprağa göre daha hızlı gelişim sağlıyor) buna rağmen ne zaman bitki budasam kötü bir koku oluşuyodu kokuyu tarif etmem gerekirse lağım kokusu en son evdeki kedime bile suç attım acaba odamda bi yere saksıya tuvaletini mi yaptı diye 😄 sonra anladım ki koku bitkilerden geliyomuş. Torf su dibinde havasız ortamda durdukça tıpkı kompost edilir gibi çürümeye devam ediyor kibarca besinlerin oksitlenmiş kalıntısına dönüşüyor en son sistemi bozdum. Bozmaz olaydım bütün oda kanazilasyon koktu. Koku geçsin diye akvaryumu bir gün boyunca yıkadım slikonlarına kadar işlemişti[/QUOTE]
Anladım teşekkür ederim. Bu metod benimde ilgimi çekiyordu torfla düşünüyordum iyi ki size denk geldim. Koku konusunda yoksa valideyle evde çatışma yaşayabilirdim. Toprağa az 1/4 oranında torf karıştırsak ne olur acaba? Toprağı aldığınız firmayı paylaşabilir misiniz?
Sıcaklık
Merhaba benzer sorun bendede oldu. Akşam dışarı 25 derece falan oluyor. Dün farkettim su 28 derece. Ankara'dayım evi ölçmedim ama dışarıdan sıcak olacağını sanmıyorum. Galiba kafa motoru ısı yapıyor benim bugün onu kontrol edeceğim. Odamda tavan pervanesi var dün onu açtım 1-2 derece düşer gibi oldu. Size tavsiyem eğer yapabiliyorsanız ortamın sıcaklığını düşürmeniz. Zaten akvaryuma fanınız var.
Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ?
Merhaba tankınız hayırlı olsun çok güzel olmuş. Walstadda sizi torf yerine bu toprağı kullanmaya iten şey ne oldu? Öğrenmek için soruyorum. İyi forumlar.
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar, ismim Doğukan, Ankara Etimesgut'ta yaşıyorum. Yaş 28. Çocukluk hobisi olarak bıraktığım hobiye geri dönme kararı aldım. İş yerinde iş arkadaşımın 20 cmlik bi akvaryuma 4 japon atmasıyla içimde bir şeyler kıpraştı ve neden yapmıyorum dedim. Çocukken akvaryumcuları gezerdim akvaryumum vardı fakat hiçbir şey satın alma şansımız yoktu tabi. O günler aklıma gelince hızlı bi giriş yaptım. Bitkili bi akvaryum kurdum bakalım hala canlı düşünüyorum cüce ciklet türleriyle, endler veya killifishler arasında kaldım. Herkese iyi günler. İyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.