ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
axu2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2008 21:39
Son Ziyaret:
17 Haziran 2011 10:37
Toplam Mesaj:
90 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bahadır aksu
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Meslek:
teknik işler
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum patlarmı?
Strafor ovalliği alır merak etmeyin, Birde cam oldukça elastik bir malzemedir kolay kolayda şekil değişimi olmaz. Şu an yük altında olduğu için size bombe yapmış gibi geliyor olabilir ama boşaltınca düzelecektir.
Akvaryum patlarmı?
Sehpanızın altına demir lamalar kaynattırırsanız tabiki daha da güvenli bir hale gelecektir. Üzerinede uygun boyda sunta ve ince bir strafor tabakası koyarsanız gönlünüz rahat kayaları doldurabilirsiniz. Aksi halde ne şeytanı gör ne salavat getir derler Göz%20Kirpmaaxu22008-11-17 22:20:07
SUMPA AKAN SU

 
Üç ihtimal üzerinde duruyorum;
1. Akvaryum üzerinden aşarak taşma kabına gelen kısımdaki havayı tam alamamış olabilirsiniz.
2. Te parçasına bağlı olan 5. dirsek alt seviyesi su seviyesi üzerindedir. Bu nedenle su taşamıyor olabilir.
3. Sump içinde kullandığınız pompa yeterli güçte değildir akvaryum su seviyesini yükseltemiyordur. Bu nedenlede taşma gerçekleşmiyordur.
yeni 40lt. bitkili kurulumu
Tankta güzelmiş, kedi de. Elinize sağlık ;) Erdal Hoca2008-11-01 21:06:49
Isıtıcı nasıl çalışır?
Sonra da akvaryumdaki termometreden sıcaklığı gözlemeniz gerekir şayet istediğiniz değerlerde ise müdahele etmezsiniz aksi taktirde bir ince ayar yapmanız lazım. Çünkü ısıtıcıların çoğunun üzerindeki ayar skalası kullanılan akvaryuma göre hafif uygunsuzluklar taşır.
Cam montajı?
[QUOTE=Y.YILMAZ]

[/QUOTE]

 
Yener bey, yanlış bildiğim bir şeyi sayenizde öğrendim teşekkürler. Şimdi iki alternatif arasında seçim yapmak gerektiğinde bunun hacimle ve cam kalınlığıyla bir bağı varmıdır? Birde aralarda ve kenarlarda kullanılması gereken silikon kalınlıkları hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Protez Kuyruk (video Eklendi)

Çok güzel görüntüler tekrar tebrik ediyorum. Dediğiniz gibi balık adapte olmuş görünüyor. Muhtemelen protez kuyruğunu bir yerlere sürttüğünde acıtıyordur ama onuda zamanla öğrenir diye düşünüyorum.

Ameliyat ipliği zamanla erimeyecekmi sonra ne yapmayı düşündünüz?
axu22008-10-22 13:49:44
Protez Kuyruk (video Eklendi)
Ağzım açık kaldı doğrusu... Umarım hayvan acı çekmiyordur. Umarım onun için zaten zor olan şartları dahada zor hale gelmemiştir. Kafama takılan noktalar. Filmin hayvanın kuyruğunu fazla sıkıp sıkmadığı, dikilen bu parçanın ne kadar vucüda aitmiş gibi hareket ettiği... Bunlar kafama takılanlar iyi haberlerinizi bekliyoruz. Cesaretiniz ve elbeceriniz için kutlarım. axu22008-10-21 18:59:06
makrakantalar lepistes yavruları için zaralımı
Büyük balık küçük balığı yer, beslesenizde özel yemlerde kullansanız bu onların doğasında var. Karışık canlı doğuran akvaryumunda 5 adet makrakantam var hiç yavru yediğine şahit olmadım ama kovaladıklarına çok şahit oldum. ;)
Isıtıcı şart mı?
Sizi çok iyi anlıyorum İlker bey, bazen olmazsa olmaz biçiminde ifade edilen koşulların bile altı boş çıkıyor canlı örneğini bizzat gördüğünüz içinde; acaba diyorsunuz. Bence böyle düşünmekte haklısınızda. Burada zannedersem arzu ettiğiniz bu konuda müsbet deneyimleri olmuş bir akvaryum severin açıklayıcı bilgi vermesi. Ama konunun denenmesi hepimizadına risk taşıdığından pekte bir tecrübe etmiş olan yok sanırım.
Bu konuda 2000 yılında başımdan geçen bir tecrübeyi aktarayım. 12 ay boyunca Ankara nın Ploatlı sında görev yaptım. Bilen bilir kışlarının ne kadar sert olduğunu. 100 lt akvaryumda tetra ve neon besliyordum. Bir kaç çeşitte bitki. Ev taşıma ihtiyacım hasıl olduğunda balıkları tanıdık bir akvaryumcuya geri verdim. akvaryum yarıya kadar su dolu ısıtıcısız, aydınlatmasız ve filitresiz kaldı. Taşınma işim 4 ay sonra gerçekleştiğinde hayretten donakaldım. 2 adet neon pırıl pırıl son derece sağlıklı bir biçimde yüzüyorlardı akvaryumda. O kışta kıyamette, buz gibi odada, yemlemesiz, ilgi ve alakasız bir biçimde kalmış olmalarına rağmen son derece canlı ve sağlıklıydılar. 20-25 derece arasında yaşayan bu canlıların su sıcaklıkları 10-15 derece civarındaydı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.