ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ugur34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Aralık 2021 20:24
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
uğur toptaş
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1987
İl:
Izmir
Meslek:
Takım Lideri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/52254.jpg[/img]
SON 10 MESAJI
Yeni Kurulan Tankımda Yaşadıgım Bir Problem
Bakteri kültürü oluşmaya çalışıyor hepimizin ilk kurulumda yaşadığı durum akvaryuma hazır satılan bakteri kültürleri ekleyebilirsiniz birazda yem atıp beklemeniz gerekir su kendiliğinden berrak bir hal alacaktır.[:iyi:]
Bakteri kültürü oluşmaya çalışıyor hepimizin ilk kurulumda yaşadığı durum akvaryuma hazır satılan bakteri kültürleri ekleyebilirsiniz birazda yem atıp beklemeniz gerekir su kendiliğinden berrak bir hal alacaktır.[:iyi:]
Bitkili Taban İçin Kum
Litre hesabında normal akvaryumda hesapladığımız gibi kumu kaç cm yükseklikte yapmak istiyorsanız ona göre litreli almanız lazım örneğin lav taşını 4 cm yükseklik yapmak isterseniz 50*40*[K]4[/K] yaparsanız almanız gereken litreyi bulursunuz
Litre hesabında normal akvaryumda hesapladığımız gibi kumu kaç cm yükseklikte yapmak istiyorsanız ona göre litreli almanız lazım örneğin lav taşını 4 cm yükseklik yapmak isterseniz 50*40*[K]4[/K] yaparsanız almanız gereken litreyi bulursunuz
Cikletlerim Neden Çiftleşmiyor Sizce(video)
Yıllar önce sarı prenses ve beyaz prenses beslerken çiftleştirmeyi hızlandırmak için su sıcaklığını kademeli olarak 2-3 derece artırıp suyun tuz oranını da biraz artırdığımda deli gibi tüm dişiler yumurta topluyordu deneyebilirsiniz.
Yıllar önce sarı prenses ve beyaz prenses beslerken çiftleştirmeyi hızlandırmak için su sıcaklığını kademeli olarak 2-3 derece artırıp suyun tuz oranını da biraz artırdığımda deli gibi tüm dişiler yumurta topluyordu deneyebilirsiniz.
Akvaryum Malzemeleri
Hava motoru yeterli gelecektir filtreleme için pipo filtrelerden alırsanız hem suya oksijen vermiş hemde filtre etmiş olursunuz. Onun haricinde ısıtıcı yaz aylarında olmasa da 1-2 aya lazım olacaktır temin etmeniz faydalı olur.
Hava motoru yeterli gelecektir filtreleme için pipo filtrelerden alırsanız hem suya oksijen vermiş hemde filtre etmiş olursunuz. Onun haricinde ısıtıcı yaz aylarında olmasa da 1-2 aya lazım olacaktır temin etmeniz faydalı olur.
Lepistesler Bir Bir Formdan Düşüyor..
Geçmiş olsun öncelikle eğer su sıcaklığınız yüksekse düşürmeye çalışın.Geçen hafta benim balıklarda da aynı durum oldu.Bir tetramı kaybettim aynı şekilde suyun üstünde hava alamıyor gibi yavaş yavaş yüzüp bekliyordu. Suyu buz yaptığım su şişeleriyle biraz soğuttum sonra bir fan aldım şuan balıklarım gayet neşeliler.[EDIT]ugur34,2020-08-11 15:00:37[/EDIT]
Geçmiş olsun öncelikle eğer su sıcaklığınız yüksekse düşürmeye çalışın.Geçen hafta benim balıklarda da aynı durum oldu.Bir tetramı kaybettim aynı şekilde suyun üstünde hava alamıyor gibi yavaş yavaş yüzüp bekliyordu. Suyu buz yaptığım su şişeleriyle biraz soğuttum sonra bir fan aldım şuan balıklarım gayet neşeliler.[EDIT]ugur34,2020-08-11 15:00:37[/EDIT]
Akvaryum Dekorasyon Hkk.
Bu kadar işlemden sonra kullanabilirsiniz. İki hafta önce bende ekledim Datça'dan aldığım taşları dediğiniz gibi suda beklettim,kaynattım son olarak tuzlu suda bir gün bekletip iyice durulayıp akvaryuma koydum iki haftadır herhangi bir sorun yaşamadım
Bu kadar işlemden sonra kullanabilirsiniz. İki hafta önce bende ekledim Datça'dan aldığım taşları dediğiniz gibi suda beklettim,kaynattım son olarak tuzlu suda bir gün bekletip iyice durulayıp akvaryuma koydum iki haftadır herhangi bir sorun yaşamadım
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]
Verdiğim rakamlar oranlar matematiksel olarak kesin değerler değil. Esneme payları fazlasıyla var. Driver ve pcb lerin 6ve 9 katlarıyla geldiğini düşünürsek 24watt uygun güç seçimi olur. Sayet çok yukardan ışığı lensle aaşağıya indirmiyorsanız 1uv'yi tüm tanka eşit dağıtamazsınız. 2 adet kullanın. 5 derin kırmızı ve 2 royalblue ile dengeli bir ışık olur. 3 royalblueda konabilir ama bu durumda yosunlanmaya daha meyilli olur.
3watt beyazı 700ma driver ile kullanacaksanız gerçek gücü 2watt olacaktır. Buna göre hesap yapın. Birden fazla driver kullanmamak için 1w beyaz öneririm. Tabi gün simulasyonu yapma gibi bir niyetiniz yok ise. [/QUOTE]
Teşekkürler hocam o zaman tüm ledleri 1w olarak ayarlamak gerekiyor daha sağlıklı çalışması için şimdi aşağıdaki ledlere ek olarak sitede henüz 1 w 6500 beyaz yok oda eklenince tam olacak 50 CM 12 yuvalı 2 adet pcb üzerine dağıtıp kullanacağım. Birde bu sitede gördüm ve araştırdım. Power ledlerde direkt olarak şerit ledlerde kullandığımız adaptör ve power suplle cihazlarını kullanamıyoruz led driver kullanmamız gerekiyor bu sürücünün güç özellikleri nasıl hesaplanır normalde şerit led çok yaptım hem kendi evime hem arkadaşlarıma genelde daha sağlıklı olması için Metre başına 1.5 A kullanırım 10 metre şerite 15 A yerine 16,5 ve 20 A kullanırım, bir çok elektrikçi led yaparken metreye 0,5 A koyuyor 3 ay sonra tüm ledler bozuluyor. Bu power ledlerin güç hesaplamasını nasıl yapmalıyım 24 adet 1 W power led 24 W kullanr gibi geliyor ama size de danışmak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/52254/150620200022451.jpg[/IMG]
[QUOTE=darkaura]
Verdiğim rakamlar oranlar matematiksel olarak kesin değerler değil. Esneme payları fazlasıyla var. Driver ve pcb lerin 6ve 9 katlarıyla geldiğini düşünürsek 24watt uygun güç seçimi olur. Sayet çok yukardan ışığı lensle aaşağıya indirmiyorsanız 1uv'yi tüm tanka eşit dağıtamazsınız. 2 adet kullanın. 5 derin kırmızı ve 2 royalblue ile dengeli bir ışık olur. 3 royalblueda konabilir ama bu durumda yosunlanmaya daha meyilli olur.
3watt beyazı 700ma driver ile kullanacaksanız gerçek gücü 2watt olacaktır. Buna göre hesap yapın. Birden fazla driver kullanmamak için 1w beyaz öneririm. Tabi gün simulasyonu yapma gibi bir niyetiniz yok ise. [/QUOTE]
Teşekkürler hocam o zaman tüm ledleri 1w olarak ayarlamak gerekiyor daha sağlıklı çalışması için şimdi aşağıdaki ledlere ek olarak sitede henüz 1 w 6500 beyaz yok oda eklenince tam olacak 50 CM 12 yuvalı 2 adet pcb üzerine dağıtıp kullanacağım. Birde bu sitede gördüm ve araştırdım. Power ledlerde direkt olarak şerit ledlerde kullandığımız adaptör ve power suplle cihazlarını kullanamıyoruz led driver kullanmamız gerekiyor bu sürücünün güç özellikleri nasıl hesaplanır normalde şerit led çok yaptım hem kendi evime hem arkadaşlarıma genelde daha sağlıklı olması için Metre başına 1.5 A kullanırım 10 metre şerite 15 A yerine 16,5 ve 20 A kullanırım, bir çok elektrikçi led yaparken metreye 0,5 A koyuyor 3 ay sonra tüm ledler bozuluyor. Bu power ledlerin güç hesaplamasını nasıl yapmalıyım 24 adet 1 W power led 24 W kullanr gibi geliyor ama size de danışmak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/52254/150620200022451.jpg[/IMG]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[:?]Şimdi anlatılanlar eşiliğinde aşağıdaki gibi bir hesaplama yapatım
75 Litre akvaryum için 22,5 W led gücü gerekli.
[B]Belirtilen yüzdelere göre[/B]
14,5 W gücünde 7000 K Soğuk Beyaz Led
4,5 W Deep Red
2,25 W Royal Blue Mavi
1,1 W UV Mor
[B]22,35 W toplamda güç sağlayabiliriz doğrudur sanırım buna göre de ledlerin seçimini yapabiliriz [/B]
3 W soğuk beyazdan 5 tane
1 W deep Red ledden 5 tane
1 W royal blueden 3 tane
1 W UV mordanda 2 tane
[B]Şeklinde 80 cm boyunda bir armatür yapmak ve bunları dağıtmak kalıyor geriye gerçi biraz fazla w gücü elde ederiz doğru mudur?[/B][:?]
[:?]Şimdi anlatılanlar eşiliğinde aşağıdaki gibi bir hesaplama yapatım
75 Litre akvaryum için 22,5 W led gücü gerekli.
[B]Belirtilen yüzdelere göre[/B]
14,5 W gücünde 7000 K Soğuk Beyaz Led
4,5 W Deep Red
2,25 W Royal Blue Mavi
1,1 W UV Mor
[B]22,35 W toplamda güç sağlayabiliriz doğrudur sanırım buna göre de ledlerin seçimini yapabiliriz [/B]
3 W soğuk beyazdan 5 tane
1 W deep Red ledden 5 tane
1 W royal blueden 3 tane
1 W UV mordanda 2 tane
[B]Şeklinde 80 cm boyunda bir armatür yapmak ve bunları dağıtmak kalıyor geriye gerçi biraz fazla w gücü elde ederiz doğru mudur?[/B][:?]
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Mayalı sistemi kurdum gayet güzel çalışıyor ancak anlamadığım bir nokta var maya şeker ve su karışımına 1 ml gübre demişler ama hangisinden 1 ml nitrat mı? potasyum mu? demir mi? bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?[EDIT]ugur34,2020-05-31 21:21:09[/EDIT]
Mayalı sistemi kurdum gayet güzel çalışıyor ancak anlamadığım bir nokta var maya şeker ve su karışımına 1 ml gübre demişler ama hangisinden 1 ml nitrat mı? potasyum mu? demir mi? bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?[EDIT]ugur34,2020-05-31 21:21:09[/EDIT]
Bloat Tedavisi (Tarçın Kullanımı)
Arkadaşlar merhaba bu bloat belası benimde başımda sp yunus ve beyaz prenses akvaryumunda sp ler tamimiyle bitti 8 tane idiler şimdi diğerleri de suda anlamsızca hareket ediyorlar cloat tedavisinin 2. günündeyim ama bu balıklarda pek Ümit vermiyor clout yanında seachem stress guard ve azoo witamins de ekliyorum.Başka bir öneriniz var mı şu an bu balıklarda giderse uzun süre beslemek istemiyorum başka balık bunların hepsini yavruluktan kendim büyüttüm anne babalarını arkadaşlara dağıttım 3 yıldır kardeş gibiydiler
Arkadaşlar merhaba bu bloat belası benimde başımda sp yunus ve beyaz prenses akvaryumunda sp ler tamimiyle bitti 8 tane idiler şimdi diğerleri de suda anlamsızca hareket ediyorlar cloat tedavisinin 2. günündeyim ama bu balıklarda pek Ümit vermiyor clout yanında seachem stress guard ve azoo witamins de ekliyorum.Başka bir öneriniz var mı şu an bu balıklarda giderse uzun süre beslemek istemiyorum başka balık bunların hepsini yavruluktan kendim büyüttüm anne babalarını arkadaşlara dağıttım 3 yıldır kardeş gibiydiler

SON MESAJLAR
- Albino Prenses K0L0Ni, 21:26
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada rupee, 21:26
Akvaryum Tanıtımı - Bana Akıl Verin fishhyy, 21:15
Bitki Akvaryumları Genel - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin fishhyy, 20:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 19:53
Akvaryum Tanıtımı - Malavi'den Kaçış, Bitkili Akvaryum Başlangıcı İnci Kefali, 19:40
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Yapımı Resimli Anlatım Enes543404, 19:12
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Aydındaki Balıkçılar Akvaryum64, 19:02
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 65x35x25 Akvaryum İçin Tür Önerisi Ehtiyar, 18:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60*40*40 Hazır Akvaryuma Balık Önerisi modukon, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Yapıyorum Enes543404, 18:12
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi gurkanktkc, 18:11
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitki Önerisi Ömer Kaan, 17:23
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 17:14
Labirentliler - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 Savas37, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Vatoza Ne Olacak? Cyber_Scout, 17:02
Kedi Balıkları Forumu - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) emreemin, 16:05
Akvaryum Tanıtımı - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Cyber_Scout, 16:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Caridina Kurul Hk. SunkenShrimps, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Türü Oluşturma Günlüğü Amatör balıkçı, 15:41
Yeni Üye Forumu - Bitkisiz Akvaryuma Bitki Eklemek OgiStotch, 14:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 14:30
Akvaryum Tanıtımı - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 14:27
Akvaryum Tanıtımı - Balıklar Yagoyrdm, 13:48
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Betta Bakımı Hakkında Öneri Tavsiye ₩€€₩, 13:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Hava Motorsuz Yaşar Mı Akvarist1923, 12:25
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Filtre Uygun Bütçeli Oneri GhostKoi, 12:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Küplerinde Koku Sorunu Hakanyldr, 11:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 11:19
Akvaryum Tanıtımı - Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu? GhostKoi, 10:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı İLKER ŞEN, 10:28
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ciklet Balıklarım Vatozuma Zarar Veriyor K0L0Ni, 01:48
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Balık Önerisi koraykbl, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discus Yavrularım İçin Tenikur Uygulaması KaanE, 01:21
Discus - Albino Prenses Monster üreticis, 01:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Tüpünün Yerleşim Yeri Eminsalih, 01:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Eheim İç Filtre Eminsalih, 01:03
Filtreleme Seçenekleri - Balığımdaki Hastalığın Ne Olduğu Konusunda Bilgi Cyber_Scout, 23:55
Yeni Üye Forumu - G. Amerika Bitkileri Taban Önerisi sametyildiz, 23:52
Taban ve Gübreleme - Akvaryumum İçin Düşük Maliyetli Filtre Nasıl Yapab mhmt266, 23:47
Yeni Üye Forumu - L144 Yumurtaları. Cyber_Scout, 22:55
Kedi Balıkları Forumu - Walstad Deniyorum (başlangıç) ternapi, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kapağı Temini egemenc, 22:18
Yeni Üye Forumu - Hdpe Su Deposunda Balık Bakan Oldu mu Akvaryumhobiaraş, 22:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yapımı Türkiye Ve Asya Farkı HobiRehberi, 22:00
Yeni Üye Forumu - Tilki Kuyruğunu Dikmesem Olur Mu? Akvarist1923, 19:36
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistesim 1 Aydır Yem Yemiyor Akvarist1923, 18:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Mantis Ve Balıklar Hakkında Hatsunepuffer, 18:39
Labirentliler - Ramshornlarımı Uygunsuz Yakaladım :d Akvarist1923, 18:23
Omurgasızlar - Lepistes Doğumu dwooy, 17:47
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 21:27
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 21:27
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:19
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:19
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 20:55
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 20:55
- 2.67 Tüp Furcifer 20:11
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:11
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:11
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 20:08
- Mangrov Kökü blenny 20:08
- Kusursuz Anubiaslar/özel Türler 50 Liraya Serisi ballantines 19:40
- Red Dragon Flowerhorn Akrattin 19:40
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 19:29
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 19:08
- Aykılıç Çifti ali özer 19:07
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 18:53
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 18:53
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 18:39
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 18:39
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 18:39
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 18:39
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 18:39
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 18:39
- Tavşan Salyangoz Ve Amazon Hançeri _rammstein_ 18:10
- Hagen Fluval Flex Akvaryum 123 Litre Ve Sehpa Deathgrip 17:51
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 16:31
- Açıklamadaki Lepistes Türlerini Arıyorum ckfishroom 16:17
- Akvaryum Arıtma Ürünleri Sayfamız İndirimde... zafer3885 15:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:39
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 14:58
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 14:49
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 14:49
- Fluval 207 sametyildiz 14:03
- Apistogramma Hongsloı Red Satılık Taskinilsever 13:46
- Wild Betta-killifish-çeşitler Cyber_Scout 13:44
- Kuru Form Gübre Elementleri Cyber_Scout 13:44
- Foai Sibwesa Kolonisi Kemalk41 13:34
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 13:29
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:29
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 13:29
- 35*35*35 Samplı Akvaryum dark blue 13:18
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:09
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 13:09
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 12:10
- Amazon Hançerleri kerem1135 12:05
- Erkek Camgöz Kılıçkuyruk kerem1135 12:05
- Full Set Karides Akvaryumu gokhantiknaz 11:35
- Toplu Malzeme Test,yem,gübre,yaprak PilotBey 11:17
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 10:59
KULLANICILAR
- 118 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
FatihBezirgan,
Kubilgin,
gyazici,
karguden,
Ehtiyar,
OKIRATLI,
kopruluonur,
kadirik,
serdar131977,
Stablont,
Goldfish2000,
muzaffer_81,
gurkanktkc,
Umt61,
Azizdurdenn,
osmandbnl,
Koksal Gurkan,
aydnn,
Burak G.,
Tuncag,
BettaMarketi,
Denizinc,
Pinpark Murat,
hasankaraalioglu,
Enes543404,
seran06,
K0L0Ni,
kambortam,
sahinabi,
mrah,
dwooy,
egedin,
Straga,
rupee,
yaguara,
EKAR,
Janvaljan,
nyzcandan,
Gökhan1907,
dimbeleth,
sina cen,
egecinar,
Tata,
Samnastrp,
Faruk57,
MertSoyumert,
Özgür7,
noobsaibot,
onursusur,
uyutmadinbe,
Diplomi_paMi,
gozturk,
keser18,
Hoppala,
anil1912,
İsmail_0631,
MiSoSiKiaN,
Tuna2002,
Akvaryumhobiaraş,
kubilaykoparan,
H.polat,
UgurCoban,
YunusEmin210,
_rammstein_,
NotEvenBeginner,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.