ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
suat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2008 21:42
Son Ziyaret:
26 Ekim 2013 00:53
Toplam Mesaj:
146 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Suat Bedir
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1977
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/52887.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Akvaryumda doğru ve akılcı kum kullanımı
Tuna bey ayni sistemle ayni sorunla bende karsilastim. Bitki gelisiminde sorun yok fakat asiri derecede yosun olusumu var ozellikle spot yosun. Akvaryum suyunu test etigimde fosfat orani cok yuksek cikiyor diger degerler uygun sevyede ben bunu torfa bagliyorum yakinda sistemi bozup bulabilirsem uygun bir yerden toprak alip munkun mertebe organik yuku az toprakla yeniden kurmayi dusunuyorum. Az miktar toprak, diatomit, fonda vivo, hagen seklinde yeniden deneyecegim. Bakalim nasil olacak.

Saygilar 
Overflow yaptım Çalışmıyor
Konu eski cozume kavustumu  bilmiyorum ama  t parcasinin hortum takili olan orta ucu sistem calismiyorken akvaryum su sevyesinin olmasini istediginiz yukseklikte olmali. Debi azliginin yada su akisinin olmamasinin sebebi  bana gore sistem icindeki havadir sistem icindeki havada enyuksek noktada birikir yani akvaryum caminin ustune gelen ters u noktasinda buraya bir delik acip hava hortumuyla yada direk bir cekvalf takarsaniz sistemin calisacagina inaniyorum.
Sizin sistemle ali beyin sistemi arasindaki fark sizin sistem akvaryumun her yukseklik sevyesinden su cekisi saglamasi.

Saygilar
suat2013-09-07 17:24:39
Akvaryum yapıyorum, hatam varsa söyler misiniz?
Akvaryum yapiminda iki yontem kullaniliyor taban camini araya alma veya taban caminin ustune yarlestirme hangisinin iyi olduguna kesin karar verilmis degil cesitli yorumlar  var bunun uzerine... Sizin yaptiginiz sekilde ki akvaryumlar icin ben onemli olan nokta yan camlarin taban camini gecmiyecek sekilde hatta 1 mm kisa olacak sekilde olmasi lazim aksi halde yukkun buyuk kismi yan camlara biner diye dusunuyorum.
Normalde bu olculerdeki (yuksekligi az olan) akvaryum icin kayit kusaga gerek olmaya bilir ama is garanti olsun babinda kayit kusak atabilirsiniz. Uste attiginiz parcalar gibi icten tabana ve tum yan camlara yapisacak sekilde parcalar yapistirabilirsiniz.
google  kayit kusak diye aratirisaniz cesitli ornekler gorebilirsiniz.

saygilar
Akvaryum yapıyorum, hatam varsa söyler misiniz?
Sanirim  alt  cam  yan camlarin  arasinda kaliyor. Hacim olarak  cok fazla degil ama altada kayit kusak atarsaniz  daha  saglam olur.

saygilar
25 LİTRE MARMARA İSTAVRİT AKVARYUMU
İstavritlerin 25 lt de bakılmasını bende doğru bulmuyorum. Bunun sebebi akvaryumun buyukluğunden ziyade balığın karkteristik özelliğinde dolayı doğru bulmuyorum.
İstavrit 25-30 cm kadar buyuyebilen göçer bir balıktır. Yani buyuk gurublar halınde buyuk alanları kateden sureklı hareket halındekı balıklardır. O akvaryuma istavrit yerine kayalıkları mesken tutan genellıkle pek yer değiştirmeyen balıkların konulması bence daha uygun olur. ( horozbinalar gibi)

Saygılar
Ev yapımı hava motoru
Kutu şeklinde  değilde  boru  şeklinde  ve uca  doğru daralan  bır  sistemin ortasına pervaneyı  koyarsanız belki  basabılır  havayı.(yalnız  borunun  baya bır uzun olması  lazım hava borusuna kadar ındırgeyebılmek ıçin)

saygılar 
Düzenli Olarak Kullandığınız Ürünler (Anket No.002)
8. Bitki Gübresi
14. Demir
15. Potasyum
Asma Dalı
Asma dallarından sorun cıkacağını sanmıyorum ama erik dalları sorun cıkarabılır. Erik ağaçları recıne salgılar bu yuzden sorun cıkarabılır.

Saygılar
Bitkilim güncel resimler 5. Sayfa.
Cem bey aynı sorun benımde basımın belası. Akvaryum suyunu test etdinizmi? Bendeki sorunun sebebi fosfat fazlalığı. Fosfatın fazlalığındada eksikliğindede bu sorun ortaya cıkıyor daha doğrusu nitratla fosfat arsındakı dengenın sapmasından ortaya cıkıyor. Bendeki fosfat fazlalığından kaynaklandığı için duzenlı su degişimiyle onune geçiyorum.

Saygılar
ethem hocaoğlu şikayet
[QUOTE=karsahini]Ethem Hocaoğlu arkadaşımızı şahsen tanırım ve kargolama da ne kadar hassas olduğunu bilirim. Bu tip bir suçlamayı doğru dürüst bir açıklama yapmadan yapmanız yakışıksız olmuş.

Ethem'le az önce telefonla görüştüm. Bu arkadaş aynı olayı forumda tanınan 2 arkadaşımıza daha yapmış. Balıkları kendi öldürüp başka bir poşete koyup fotoğraflarını çekmiş. Bu yapılan insanları haksız yere suçlamak ve zan altında bırakmaktan başka birşey değildir. Balıkları öldürebilirsin ama kendi hatanı başkasını suçlayarak kapatamazsın arkadaş !! [/QUOTE]

Murat beyi  tanımam Ethem Beyi de tanımam.
Murat beye şunu sormak isterim. Yukardaki ikinci paragraftaki iddia doğrumudur?
Eğer doğru değilse Ethem Bey lehine yazılan tüm yazılar benim için yok hükmündedir.
Çünkü kasıtlı olarak lehde yazı yazıldığını Murat Beye karşı kasıtlı olarak kampanya oluşturulmaya çalışıldığını düşüneceğim.
Eğer doğru ise Murat Beyin inandırıcılığı daha da zayıf bir konuma düşecektir.(Haklı veya haksız bilemem)

vuslat2011-10-25 13:42:48

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.