ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
geven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ekim 2008 13:31
Son Ziyaret:
01 Şubat 2013 16:08
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Aslan
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

90 litre tankta 3 Trachemys scripta elegans

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa akvaryumu nasıl olmalı?
[QUOTE=MissSevda]SImdi benim anlamadigim birsey var.

Dibine kum veya tas falan kullanmayin diyorsunuz, temizlemesi zor diyorsunuz. Peki o zaman neden kaplumbaga aliyorsunuz madem temizlemesi zor. Koyarsin kumu akvaryuma birkaç gün dibe çökmesini beklersin her hafta yada 2 haftada bir dip çekimi yaparsin her ay filtre temizlersiniz her 2 haftada bir suyunu yarisina kadar bosaltip su eklersin bukadar. Yani nedir bu temizlikten kaçma olayi hiç anlamis degilim.
[/QUOTE]
 
Ben de mümkün olduğunca zemine taş koyulmaması taraftarıyım. Sizin gibi tek kaplumbağa besleyenler için çok sorun yaratacağını sanmıyorum ama 3 tane kaplumbağa besleyen biri olarak şunu söyleyeyim:
 
Her haftasonu iç filtremi dakikalarca temizliyorum.
Her haftasonu suyu %50 değiştiriyorum.
Dip çekimi aparatım var aynı gün dip çekimi de yapıyorum. (Suyun yarısını bu şekilde alıyorum)
 
Peki bu işlemler akvaryumu mu temizlemeye yardımcı oluyor mu? Ne yazık ki hayır. Kaplumbağalar akvaryumun her köşesini, her nesnesini kurcalamaya çalışan, oynayan yaratıklar. Zemindeki çakıl taşlarını eşit şekilde yayıyorum ama bir gün sonra baktığımda taşların belli bölgelere yığılmış olduğunu görüyorum. Yani silikonla falan yapıştırmadıysanız zemin malzemelerini kafalarına göre dizayn ediyorlar. Taş öbekleri yoğunlaştıkça da pislik barındırma oranı o kadar artıyor. İstersem üç günde bir dip çekimi yapayım, o taşların arasında, altında, orasında burasında muhakkak yapışmış pilsikler kalıyor. 90 litre akvaryumum var, komple temizlikte çok zorlanıyorum. Anca iki ayda bir. Bu durumda zeminde az taş bulundurmanın neresi kötü? Ne kadar çok taş varsa pisliğin ufalanma ve sağ sola yapışma oranı o kadar artıyor çünkü. Ben de bu haftasonu zemindeki tüm o ufak taşları çıkartıp daha iri ve daha az taş koyucam. Umarım anlatabilmişimdir.
geven2009-03-06 01:10:29
Bu akvaryuma nasıl bir kuru alan yapmalıyım

Suni çim kullanabilirsiniz ya da silikonla taş, kum vs. yapıştırabilirsiniz.

murad2009-03-05 11:42:14
Işıklandırma

Öncelikle paludaryumunuz mu var, yoksa kaplumbağa beslediğiniz klasik bir akvaryumunuz mu? Resim koyarsanız iyi olur.

Kastettiğiniz ışıklandırma kaplumbağanın kuru alanda kuruması içinse normal bir spot lamba yeterli olacaktır. Yok ben kaplumbağanın UV ihtiyacı için amacıyla aldım diyorsanız da muhtemelen yanlış birşey almışsınız. Bu aldığınız lamba tam olarak ne için, onu anlamadım? Çünkü akvaryum tankları için gerekli olan iki lamba vardır: Biri klasik spot, diğeri UV. Sizinki ise suya sokulabilen cinsten, sanırım dekor amaçlı.
 
Dediğim gibi, paludaryumunuzun resmini koyarsanız daha iyi olur.
Spot lamba tavsiyem
Peki UV lambasını yaktığımızda ısıtma amacıyla kulandığımız kuru alan lambasını kapatmalı mıyız? İkisinin aynı anda yanmasının bir mahsuru olur mu? Ben genelde ikisini aynı anda açıyorum. Yalnız UV'yi gördüklerinde sudan çıkmıyorlar çünkü.
 
Bir de floresan tipi UV lambalar ışığı çok yayıyor, ışığı kuru alana odaklayamıyorsun, tüm akvaryuma yayılıyor. Türkiye'de spot tipi UVB lamba bulmak mümkün mü? (Ben bulamamıştım)
gaga taşı?
Bu gaga taşını ben de denedim attım suya neredeyse bir ay durdu üzerine çıkıp sörf yaptılar yediklerini hiç görmedim. Umarım sizinkiler sever.
Kaplumbağalarım ve Yeni Tankları (resimli)
Kütüğü taşlarla destekledim, cama dayalı zaten, yıkılması imkansız. Küçük taşlar konusunda haklısın, özellikle dip çekiminde epey uğraştırıyor. Pislikler hep aralarına kaçıyor. İlerleyen günlerde iri ve yassı taşlardan bulursam onları koyucam..
 
Sevda Hanım derece eski tanklarında da vardı. Henüz iliştiklerini görmedim ona. :)
 
Bu arada o resimdeki paludaryumlar benim için hayal. İnanılmaz vakit ve tabi tecrübe gerektiriyor. Kaldı ki Huleyn'e katılıyorum. Kaplumbağa beslemek için epey uygunsuz.
geven2009-02-17 23:31:34
Kaplumbağalarım ve Yeni Tankları (resimli)

Herkese selamlar..

Yaklaşık bir yıl önce bebek olarak aldığım iki adet kaplumbağama bir üçüncüsü eklenince (Ben almadım, bir arkadaşım mecburiyetten verdi)onlara geçen ay 90 litrelik yeni bir tank aldım. İkisi bir yaşında, üçüncüsü daha ufak. Büyükten küçüğe isimleri Eden, Geven ve Şopar Dil%20Çikarma..
 
Haftasonları dip çekimi yapıyorum, filtreyi temizliyorum ve suyun yarısını değiştiriyorum. Şimdilik fazla pisletmişe benzemiyorlar. Yalnız son on gündür suyun üzerinde çok ince bir yağ tabakası görüyorum. Yağlı birşey de vermiyorum, bu sizce neyden oluşuyor olabilir? Kütüğü yeni aldım ve kaynatmadan koydum. O yapıyor olabilir mi? Yoksa suyun pis olduğunu mu gösterir?
 
Resimlerini ekliyorum...
 
 
 
 
 
geven2009-02-17 00:17:44
kaplumbağamın derdi nedir?
Kapta bakılan kaplumbağalara "Neden hastalandılar?" ya da "Neden mutlu değiller?" sorularını sormak kusura bakma ama oldukça ironik. En kısa sürede tam donanımlı bir tanka geçmezseniz kaplumbağalarınızı maalesef kaybedeceksiniz. Seçim size kalmış.
eksikleri zamanla tamamlasak?
Ben sera raffy p ve sera raffy ı kullanıyorum yem olarak. Biri klasik stick yem, biri gammarus. Aslında saydığın yemlerin hepsi kaliteli, ama en az iki çeşit yem kullanmanı öneririm. geven2009-02-04 13:51:00
Bu akvaryuma nasıl bir kuru alan yapmalıyım
Tabi elli çeşit taş var. Ben pütürsüz, keskin çıkıntıları olmayan doğal bir taş öbeği kullanıyorum henüz sakatlanan, yaralanan olmadı. Üstelik bu taş öbekleriyle girinti ve çıkıntılar da yapılabiliyor. Kaplumbağalar yalnız kalacakları bu tip kuytu yerleri çok seviyorlar. Benimkiler ışığı kapattığımda sürekli taşların altında uyuyorlar mesela.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.