ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kgursoy02
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2009 23:41
Son Ziyaret:
30 Ocak 2021 16:09
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kabil gürsoy
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Adiyaman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kabil GÜRSOY

SON 10 MESAJI

10 litre akvaryuma filtre ?
Benimde 12 litre gibi plastik şeffaf kaptan ( 1 milyoncudan almıştım 5,5 tl ye) yavru tankım var.
onun için çok aradım ve minyatür diyebileceğim bir filitre buldum.Büyük olan iç filitrelerin küçültülmüşü.Dipteki ağır yemleri çekemiyor ama suyun bulanıklığını filan alıyor.Şelale filitre en ygun olanı bence ama ben burda bulamadım.
Zaten yavru akvaryumlarında 2-3 günde bir su değişimi yapılması balıkların gelişmesinde etkili diye biliyorum.O yüzden filitre olmasada olur kanaatindeyim.Bende 70 civarı yavru var diye filitre aldım.Eskiden o da yoktu 2 günde bir suyu değişiyordum % 70 oranında filan.Temiz kalıyordu böylece.Suyu değiştirirkende bir miktarını akvaryum suyundan aşılıyordum.Amacım balığın akvaryum suyuna alışması ve oradaki bakterilerin az da olsa yavruların tankına geçmesi idi.
Lepistesimin sırtında beyaz çukur oluştu (resimli)
[QUOTE=Öğretmen Ali]Akvaryumunuzun genel durumu pek iyi değil içerisinde muhtemelen dışarıdan toplama 2 kaya görüyorum(bu kayalar akvaryumculardada satılıyor)Kum biraz ince(bitki için)aydınlatma yetersiz gibi,arkadaki kağıt fon akvaryumu iyice karartıp boğmuş(ayna kestirmenizi öneririm ışık 2 kat artacaktır)Sineklik görsel açıdan kötü duruyor araya cam kestirip camın ortasını kestirir buraya silikonla sineklik yapıştırırsanız çok daha iyi duracaktır.Umarım önerilerimi yanlış anlamazsınız küçük değişikliklerle büyük farklar yaratılabilir.
Gelelim balığa sırt bölgesi bakteriler tarafından yenilmiş küçük bir enfeksiyon müdahale edilemediği için çok ciddi bir hal almış.Akvaryumunuzu ilaçlamaktansa bir bardağa akvaryum suyu alın içine 1tatlı kaşığı kayatuzu koyun ve dezenfekte ilacı balığı 1-2 dakika banyo yaptırın.Bu işlem çok sık yapılırsa mukoza zarına zarar verir bilginize.Haftada 1-2 kez kısmi su değişikliği öneriyorum.
[/QUOTE]
 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Neden önerilerinizi yanlış anlayayım.Eleştirileri ciddiye almazsak yaşantılarımızdaki yanlışlıkları nasıl düzeltiriz.Cam içerisine sineklik fikri hoşuma gitti.İlk önce onu yapacağım. Arka fonu düz siyah almıştım.Ama çok boğucu olmuştu.Daha da karanlıktı.Ayna balıkları ürkütürmü diye düşünüyorum.Büyük kayalar 2 yıldır akvaryumda.Onlar altın madeni damarı.İlk sahibi MTA da çalışıyordu da.Hatta içerisinde birde işlenmemiş zümrüt taşı var.Kendi kumu ince diye dere kumu toplayıp zemin üzerine serdim.Alttaki kum hariç dere kumunun bazı yerlerde kalınlığı 3 cm. Yakın resimlerini de koyayım ama ince olduğunu düşünmüyorum.Balığı hemen dediğiniz işlemlerden geçiriyorum.Teşekkür ederim.
Lepistesimin sırtında beyaz çukur oluştu (resimli)
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Bayram dönüşü bir anda gördüm.Balıkta bir durgunluk yok.Yem yemesi yüzmesi normal.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 55 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 12 lepistes, 2 çöpçü, 2 vatoz, yeni aldığım bitkilerden gelen yeni gördüğüm 1 minik salyangoz. Bitki olarak da 10-12 kök elodea 2-3 kök gül var.ama güller akvaryuma girince çürüdü. dipte 2 küçük kök kaldı.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 24-26 derece arası.yaz diye ısıtıcıyı çıkarmıştım.oda sıcaklığı diyelim.

Filitrasyon: iç filitre,

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Şu an için ilaç kullanmadım.Elimde Deep Fix in br sarı bir mavi ilacı var.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 20 gün önce bitki ekledim.Yaz boyu evde olmadığım için komşuma emanetti akvaryum.Her gelişimde 1 - 2 tanesi ölmüş oluyordu.Ama sanırım açlıktan filandır.Toplu ölüm olmadı.Su değişimi tatilde olduğumdan dolayı 10-12 günde bir %30-35 dolayında.
 
Genel görünüm.2 Tane dişiyi hamileler diye sineklikleayırdığım  bitkilerin oraya aldım.

kgursoy022009-09-22 13:31:11
Malatyadan Strafor arka fon
[QUOTE=rooyland]ben straforda 5 cm kalınlıkta olanı kullandım..
100 cm boy-45cm en
öğrenciliği bırakalı uzun zaman oldu hacim hesaplaması yapamayacam artık kusura bakmazsın...thmşn yürütmek gerekirse 20 lt'lik yer kaplıyordur.
[/QUOTE]
 
22,5 ltre
15 cm boyu aşmayan ve kırmızı bitki tavsiyesi
15 cm yi geçince budarsın hocam.gül en ideali bence
Otomatik yemleme için tavsiye
[QUOTE=mmoner]
 Warmtone kullanıyorum(son sıradaki), iyi bir pil takarsan sorunsuz çalışıyor. Biraz büyük, akvaryum üstünde açıklık gerekiyor (kapak varsa  sürekli açık kalmak durumunda). Yemleri biraz fazla saçıyor, ama ayarlayabilirsin. Saat aralıkları yarım saatte bir, günde 6 kez yemleyebilirsin.

 Kullanımı kolay, önce saatini kolundakine göre ayarlıyorsun, sonra yem atılmasını istediğin saate aparatları sıkıştırıyorsun. Üzeindeki ek düğme ile sende yemleme yapabiliyorsun. Hem yapıştırmalı hem sıkıştırmalı montajı mevcut.
[/QUOTE]
haznesindeki yem ne kadar süre gidiyor.günde 2 kere versek 1 ay yetermi
Otomatik yemleme için tavsiye
Bulunduğum yerde malesef satılmıyor.mecburen netten alacağım.bu iş için bütçem 35 lira.
Tam%20boyutlu%20görmek%20için%20lütfen%20resme%20tıklayınız...
ATMAN OTOMATİK BALIK YEMLEME AFT-01
makinesini bir sitede buldum.tavsiye edermisiniz.kullanan varmı acaba.kaç gün idare eder beni ve düzgün yemleme yapabiliyormu acaba.
bundan başka önerebileceğiniz bir makina varmı acaba.
yada aşağıdakileden önerebilecekleriniz varmı?



Tam%20boyutlu%20görmek%20için%20lütfen%20resme%20tıklayınız...

Tam%20boyutlu%20görmek%20için%20lütfen%20resme%20tıklayınız...

Tam%20boyutlu%20görmek%20için%20lütfen%20resme%20tıklayınız...
Lepistes türleri
Dünyada ki türler değilde Türkiye de bunlardan hangilerini bulabiliriz.
Otomatik yemleme makinaları (Resimli)
[QUOTE=FauFau]Sera benzeri makineler iyi bir pil ile 2 ay yemleme yapabiliyor.Yemin ne kadar yeteceği sizin günde kaç kere yemleme yapacağınız ve yem miktarına göre değişir.Ben günde 3 kere en az şekli ile 1 aydan fazla yemleme yapabildim.Ancak şu anda makine bozuldu.Tatilden önce yenisini alacağım.Atmanın günde 2 kere yemleme makinesini tercih edeceğim gibi görünüyor.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
 
peki sağlıklı yemleme yapıyormu.zannedersem şu resun markanın kine benzeyen makineden bahsediyorsun.arkadaş ilk mesajda memnun kalmadığını yazmış.inşallah atman daha iyidir.araştırdınızmı acaba.
Otomatik yemleme makinaları (Resimli)
mesajların hepsini okudum ama kimse kaç gün yemleme yapıldığından bahsetmemiş.
bu makinaların haznelerine kaç günlük yem konulabildiği hakkında bilgi verebilirmisiniz.
1 ay giden makina varmı.
şu sera benzeri olanlar kaç gün idare ediyorlar acaba.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.