ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RaciD
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2009 21:03
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2017 15:44
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Raci Demirci
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Raci Demirci

SON 10 MESAJI

Yoksa Siz Halâ Dip Mi Çekiyorsunuz?
Kum pipeti ile dip çekimi yapılması her zaman iyidir. Tabi bitkili akvaryumda dekoru bozmayacak şekilde yapılması kafidir. Bitkili yada bitkisiz her akvaryum için dipte hareketlilik sağlayacak şekilde bir iç filtre de kullanılırsa mükemmel olur. Filtrenin debisi bitkilerde meltem rüzgarı esintisi yapmalı. Fazlası zarar.
Discuslar Hassas Değildir...!
Diskus zordur yazıları yüzünden bu yıla kadar diskus bakmamıştım. Yok cama cam olacak, yok ph, osmos vs. Ancak yaklaşık 4 aydır diskus bakıyorum üstelik diskuslarım henüz yavrular ve yaklaşık aldıklarımdan beri 3 kat büyüdüler. Yanlarına zaman zaman uyumsuz balık koymam haricinde bir problem olmadı. Son olarak veliferalar bile diskusları hırpaladı. Akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldım.  Uyumlu sakin balıklarla çeşme suyuyla gayet kolay balıklar. Üretim konusu tamamen bunun dışındadır. Benim üretme amacım yok. Üretme amacı olmayanlar da diskus bakmaktan kesinlikle çekinmesin.
Taban bitkisi önerisi istiyorum.
Şu anda yapılmakta olan 130x45x60h ölçülerinde diskus tankı için tabana yayılacak, çok ışık ve bakım gerektirmeyecek, yukarı doğru uzama eğilimine girmeden tabana yayılabilecek bitki önerisi istiyorum. Çok kısa cüce saz türü bile olabilir.
boyama
Suya en az salınıp yapacak ve dökülmeyecek boya marka önerisi var mı? ayrıca almamız gereken toz derz renklendiricisi mi? Yoksa saten boyası dediğimiz ev duvarlarında kullanılan su bazlı boya mı?
diskus yanına balık tavsiyesi

Söylediğiniz türlerden güzel karma olacaktır. Lepistesten vazgeçerek yazdıklarınızı koyacağım. Canlı doğuran olarak sadece kılıçkuyruk koyacağım. o da bulabilirsem en büyük cinsinden olacak.

diskus yanına balık tavsiyesi
İçinde sadece bir miktar taban kumu ve köklere tutturulmuş çeşitli anubias bulunacak bir akvaryum hazırlayacağım. Akvaryumda hem diskuslar (karışık tür 8 adet düşünüyorum) hem canlıdoğuran (lepistes ve kılıç) hem neon tetralar olacak. Akvaryuma rainbow, ateşağız yada sajica eklemeyi düşünüyorum. Bunlardan hangisinde akvaryumdaki küçük balıklar daha az zarar görür? Amacım 400 lt lik akvaryumda sürü balıklarının haricinde bir kaç da büyük balık bulundurabilmek. RaciD2012-02-08 12:17:10
Kiraz karideslerini yemeyecek büyük balık?
Amaç kesinlikle discus üretmek değil. Tamamen görsellik. 8 adet yavru diskus alarak deneyeceğim. Büyüdüklerinde çok sorun olursa ya discusları ya karidesleri elden çıkarırım.
Kiraz karideslerini yemeyecek büyük balık?
İlk olarak Diskus ile denemeye karar verdim. Uzun süredir kiraz karidesi bakıyorum. Kütük ve java moss dizaynı ile sayısız karides oldu. Kum kesinlikle gerekli değil. Belki keskin olmayan bir sıra dere taşı çakılı kullanabilirim.
Karidesleri uzun süre demasoni ile birlikte bakmıştım ve çok az kayıp olmuştu. Asla büyük karideslere saldırdıklarını da görmedim. Sanırım diskusta da aynısı olur.
 
Karides ve lepisteslerin sayısının hızla çoğalmayacağı kesin ama Diskuslar neonları, lepistes yavrularını ne kadar yiyorsa sanırım karidesleri de o kadar yerler yani bir miktar kayıp olur ama tükenmezler.
Kiraz karideslerini yemeyecek büyük balık?
İlk alternatifim Diskus ama bakımı zorlayabilir diye başka balık tercih edebilirim. Melek de düşünüyorum ama sanırım Diskusa göre çok daha avcı olacağından uygun olmayacaktır. Aslında huzursuz şekilde saha sola vurma ve dekor bozma olayı olmasa pengasus koyacağım. Yanlış anlaşılmasın sadece tek bir büyük balık türü yeterli diskus, melek yada pengasus şu an için düşündüklerim.
Kiraz karideslerini yemeyecek büyük balık?
120x45x65h ölçülerinde bir akvaryum kuracağım. Zeminde kum olmayacak kütük, java moss ve anubias haricinde kiraz karidesleri, cüce vatoz, lepistes, neon tetra ve rasbora kesin olarak olacak.
Birde bu büyüklükteki akvaryuma en azından başta kiraz karidesler olmak üzere bu küçük balıkları çok fazla yemeyecek (bir kısım kayıp makuldür.) büyük ebatlı balık önerisi istiyorum.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.