ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Kese içinde büyüme gözlemleyemezsiniz keseden çıkış zamanına yakın ortada gördüğünüz beyazlık kese kenarına doğru kayar vaziyette görünür. Emiş borusunu kapatmışsanız bir sorun olmaz ama gözeneklerin kese içinde gördüğünüz beyaz kısımdan daha küçük olmasına dikkat etmelisiniz. Yaklaşık bir iki ay yavruları gözlemleme durumunuz olmayacaktır o nedenle boş keseleri gördüğünüzde filitrenin yutmuş olduğunu düşünmeyin.
Göle balık salmak doğru bir olay değildir eğer elinizde fazla balık varsa ve verecek kimseyi bulamıyorsanız öldürün. Balıkların bir çok parazit türünü taşıyabilme ihtimali var akvaryumdaki balığı göle saldığınızda bu parazitleride göle salmış olursunuz. Gölden alıp akvaryuma koduğunuz balığı bile tekrar göle salmak doğru bir şey değildir. Bir kaç balığın hayatını kurtardığınızı ya da çevrenizdeki gölleri daha elverişli renkli verimli hale getirdiğinizi düşünerek bu işi yapmak istiyorsanız yanılıyorsunuz. Göldeki ekosistemi bozup bir sürü canlıyı yok ediyorsunuz. Yaptığınızın hiç bir mantıklı ve iyi yönü yok. Göle balık ya da ormana hayvan salınması gerekiyorsa bu işin araştırmasını yapanlar var onlar gereken canlıyı salarlar. Eğer gerekiyorsa tabi. Yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi bir tane salyangoz bile büyük sorunlar oluşturabiliyor. Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera türleri dünyaya kuşlar ve akvaristler tarafından yayılmıştır. Şu anda bir çok ülkeye çok büyük maddi zarar veriyorlar ve bulaştıkları sulardan temizlenmeleri imkansız.
Dünyaya akvaristler tarafından yayılan salyangoz türleri şu anda bildiğim kadarı ile Malaysian Trumpet, Physa Accuta, Tarebia Granifera ve japon trapdoorlar. Bir kaç yıldır helanalar popüler olmaya başladı yakında onları yayıp bütün salyangoz türlerini yok etmemiz olası.

Japanese trapdoor'a benzemiyorlar. Suya salınma olayından kastım sizin köyden olabilir anlamında algılanmamalı. Su sizin bulunduğunuz yere nereden geliyorsa her hangi bir noktadan salınmış olabilir. Tabi bu daha önceki karışma ihtimali durumundaydı şimdiki olay farklı sanırım sizdeki yerli bir tür. Bence akvaryumdan ne kadar erken çıkarırsanız o kadar iyi edersiniz. Başka boş kum olmayan bir akvaryum ya da kavanoz gibi bir şey varsa bir kaç ay orada ne yediklerini nasıl davrandıklarını ve ne kadar çok ürediklerini kontrol edip iyice öğrendikten sonra akvaryuma almanız bitkileriniz açısından faydalı olur. Resimler net değil ama bitki ile beslenen türlere benziyorlar. Akvaryumunuzdan tamamen çıkarmanız zor olabilir. Örneğin MTS türlerinin kurutulmuş kumu bir ay bekletip daha sonra akvaryuma koyduktan sonra bile hayata döndükleri görülmüştür. Türkiyede bulunan su salyangozlarını araştırın sanırım salyangozunuzun türü yerli.
Limpetleri yapıştığı yerden söküp yeme ihtimali çok zor ihtimal. Benim akvaryumda da var ama hiç yediklerine rastlamadım. Kankurdu verebilirseniz gereğinden fazla mutlu olurlar. Hatta üremeyenleri hemen üremeye geçiyor.
Kabuğu şeffaf siyah altınsarısı noktalar görünen bir salyangoz ise Phydidae türü salyangozdur. Bu salyangozlar çok küçük ve sevimli görünürler. Çok fazla büyümezler genelde gördükleriniz erişkin olanlardır. Tek başına üreme kabiliyetleri vardır. Yumurtlayarak ürerler yumurtalarını genelde şeffaf bir kese içinde bitki yapraklarına yapıştırılar. Ben bir kesede 40a yakın yumurta saydım. Ortama göre yumurtalar bir iki hafta içinde açılır bir iki aya kadar erişkin boya gelirler ve üremeye devam ederler. bir tanesinden bir yıl içinde milyonlarca saylangoz sayısına ulaşmak mümkündür. Türkiyedeki sulara bulaşmamaları için akvaryum suyunuzu tuvalet ya da lavabo gibi yerlere dökmemeniz gerekiyor. Suyu başka sulara karışmayacak yerlere dökün. Ayrıca akvaryumdan çıkartığınız yaprak gibi katı atıkları güneşte iyice kurttuktan sonra çöpe atın. Bu salyangoz bir çok ülkeye akvaryumlar yüzünden girmiştir. Hemen hemen her ortama uyabilecek kadar dayanıklıdır. Doğada genelde pis sularda yaşarlar. Doğada bu salyangozun bol bulunduğu su kirli su anlamına geliyor. Temiz sularda yeterince yiyecek bulamadıklarından üreme hızları duruyor. Bitki çürüklerini yemeyi severler ama bulamazlarsa bitkileri yemeye başlarlar. Havayı su yüzeyine yaklaşıp solurlar ve tekrar dibe inerler. İyi yüzücüderler akvaryum yüzeyinde yüzdüklerini gözlemleyebilirsiniz. Katil salyangozları kankurdu ile besleyebilirsiniz.
Deniz salyangozu tatlı suda yaşamaz ama sizin anlattığınız salyangoz Nerite türü salyangozlar. Bunların bazı türleri tatlı su ve tuzlu su arasında yaşıyorlar. Bu türleri tatlı su akvaryumunda besleyebilirsiniz. Zebra nerite en çok bilinen türlerinden biridir. Ayrıca boynuzlu nerite gibi türleride var. Neritleri araştırırsanız sanırım hangisini istediğiniz bulacaksınız.
Yabani minare salyangozundan kastınız MTS ise onları yiyorlar. MTSlerin hemen hemen her türünü yerler ama genelde boylarından büyük salyangozlara iyice acıkmayana kadar dokunmuyorlar. Yani yemek seçimleri küçükten büyüğe doğru sıralamalı. Ayrıca başka bir yiyecek bulurlarsa hiç bir salyangozu yemeyi tercih etmezler. Örneğin kankurdu verdiğiniz zaman diğer bütün salyangozlarla mutlu mesut bir yaşam sürerler.
Kankurdu bulabilirseniz yanına bırakın hemen harekete geçecektir.
Hangi tür salyangoz olduğunu bulduktan sonra önlem almaya çalışsanız daha doğru olur. Her salyangoz bitki yemez çoğu zararlı değildir. Örneğin mtsler biyolojik filtre görevi bile görüyorlar. Kimyasallar genelde bakır içeriyorlar ve bakırı akvaryumdan temizlemek milyonlarca salyangozu temizlemekten daha zordur. Salyangoz yiyen balıklar başka bir çözüm yoludur ama akvaryumda yer kaplamaları diğer balıkların üzerinde salyangozlardan daha çok olumsuz etki yapar. Katil salyangozlar en doğal çözümdür ama bir anda bütün akvaryumu diğer salyangozlardan arındıracaklarını beklemeyin. İstmediğiniz salyangozlar bittiğinde bu salyangozların bakımına dikkat etmeniz gerekecek. Genel olarak kankurdu vermeniz en doğru yoldur. Ayrıca salyangoz sevmeyen biriyseniz sadece erkek katil salyangoz bulmanız gerekecek uygun ortamda bol bol ürüyorlar. Bir tanesinin ayda bir yumurta yaptığı gerkeç değildir. Bir tanesinin ayda 50 den fazla yumurta bıraktığını gözlemledim. Yumurtaların açılması iki hafta ile bir ay arasında değişiyor. Akvaryumdaki diğer canlılara zarar verdiklerini görmedim ama hiç uzun zaman aç bırakıp gözlemlemekte istmedim. Kankurdu verildiğinde başka bir şeyi yemeyi tercih etmiyorlar salyangozlar üzerlerinde geziniyor dokunmuyorlar. Kankurdunu kesince acıkıp tekrar salyangoz avlamaya başlıyorlar. Acıktıklarında eğer karides ve balıkları yakalayabilirlerse yiyeceklerinden eminim ama o kadar hızlı değiller.
SON MESAJLAR
- Forumdaki İnsanların Yeni Hobicileri Korkutması Paraksi, 23:04
Şikayet Var! - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu İlaç L144 Kere Verilir Mi Taha⚡, 22:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Sektöre Yeni Giriyorum Bilgilendir Misiniz Mesutoviç, 22:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Almam Gerekenler Cyber_Scout, 22:08
Yeni Üye Forumu - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları Ciklstsever, 22:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aksolotl Akvaryumu Sisli Su ekko, 21:52
Yeni Üye Forumu - Camci Faciası... KaanE, 21:33
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Oranda Japon Balığının Kuyruğunda Kızarma Cyber_Scout, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi akvryumbaliklazm, 21:12
Filtreleme Seçenekleri - Springtail, Yaykuyruk, Collembola (canlı Yem) ozlem033, 20:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığım Hareketsiz Ve Dipte Duruyor marvellaeps, 20:34
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 20:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Low Tech Cuba Iwagumi Akvaryumu Araborn, 20:05
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 19:28
Güney Amerikan Cichlidleri - Elimdeki Bitkilerle Yeni Bitkili Akvaryum ogurcay, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Keyhole Cichlid (c. Maronii) sinor, 18:27
Nadir Tür Gördüm - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 17:46
Canlı Doğuranlar - Bolivian Ram Balıklarım Batuhank06, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Apistogramma Kakadu Hakkında Soru Cyber_Scout, 17:16
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Kültüründeki Canlı darkaura, 17:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Akvaryumuna Salyangoz İnci Kefali, 16:57
Yeni Üye Forumu - Bu Bitkilerin Türü Nedir Cyber_Scout, 15:56
Bitki Akvaryumları Genel - Su Piresi Ve Yeşil Su İnci Kefali, 15:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gterror Ve Kalsiyum Karbonatlı Kum Çıkmazı GhostKoi, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeme İlaç Ekleme Kuru Ve Sıvı İlaç Cyber_Scout, 13:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıklarım Akvaryumdan Atlıyor? Cyber_Scout, 11:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklarım Hasta Mı? Cyber_Scout, 10:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum Kaangzkr, 08:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aydınlatma Önerisi Hidro Dinamik, 03:02
Malzemeler ve Yemler Forumu - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 02:01
Akvaryum Tanıtımı - Labirentli Akvaryumu PufferKingdom, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Kafasında Beyaz Delik Gibi Birşey Oluştu MerakliHobici, 23:42
Yeni Üye Forumu - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 23:41
Sazansıgiller - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda İnci Kefali, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 22:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Tavsiye Akvaryum Carcharodon, 22:24
Yeni Üye Forumu - 120 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerim Bir Şekilde Ölüyor T3kniker, 21:52
Yeni Üye Forumu - Seiryu Stone+buce+anubias Cyber_Scout, 21:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İlk Bitkili Tank İçin Taban Bitkisi Önerisi Cyber_Scout, 16:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Taşı Ilaydagoksel, 15:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kumu Cyber_Scout, 15:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Akvaryumu ogurcay, 13:43
Akvaryum Tanıtımı - Petshop Açıyorum - Hobihanem Hobihanem48, 13:29
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Tatil Yemi Cyber_Scout, 13:20
Yeni Üye Forumu - Yunus Akvaryumu Beyaz Benek caganyasa, 13:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Neon Tetra BETA.4, 12:21
Yeni Üye Forumu - Lepistesimi Yavruluğa Almalımıyım ? Cyber_Scout, 11:57
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 22:27
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 22:21
- Lepistes Otu (najas Guadalupensis) djally 22:21
- Bolbitis Türleri Arıyorum alierdemir87 22:18
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 21:22
- 1 Albino L144 Shortfin 5 Siyah Cüce Vatozlar gürkanbey 20:43
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 19:07
- 2.67 Tüp Furcifer 18:36
- Dennerle Akvaryum Furcifer 18:36
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 18:36
- Creaqua Nano Elit Furcifer 18:36
- Eheim Professionel 4+ egedin 18:20
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 18:20
- Power Led Armatür pichamsi 17:57
- Fluval Dijital Isıtıcı Bitki Ve Xxl Ağaç Kök dark blue 17:54
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 17:40
- Helena Katil Salyangozlar Başak u 16:45
- Muharrem Hasbi chucuk 16:43
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 16:25
- Eleocharis Vivipara eackgzz 16:25
- Malawi Erkekleri AlisBaba 16:07
- Half Black Gold AlisBaba 16:07
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 16:05
- Bitkili Akvaryum Malzemeleri Thunderbird 15:43
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 15:10
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:10
- Hazır Kurulu Akvaryum BywenzeL 15:06
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 15:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:05
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:05
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 14:46
- Akvaryum 30*30 metsi 14:46
- Özel Moss Türleri. smithiseek 14:16
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 14:11
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:10
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 13:55
- Sümbül, Şemsiye ternapi 13:47
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 13:25
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 13:25
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 13:03
- Co2 Tüplü Set Arıyorum yyiImaz 12:35
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 12:29
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 12:29
- Eheim 2213 blenny 12:29
- L144 Safkan Damızlık Altı,ya /4 Cm V Üzeri Ankara Kibele 12:29
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 11:43
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 11:41
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 11:41
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:41
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:41
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.