ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaRCoPhiLiuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3034
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2005 00:04
Son Ziyaret:
2 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4662 [0.69 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
19 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Sülün
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Tekirdag
Meslek:
C.İ.T.E.M.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman, Yönetici Eskisi, Tebdil-i Kıyafet Moderatör..

SON 10 MESAJI

125 Lt Bitkili Kurulumu
En makbülü hobiciden temin lakin internet üzerinden atakanpetshop gayet başarılı bitki konusunda. Üzüldüm ve kızdım doğrusu yaşadığınıza..
Dış Filtre Kullananlardan Öneri İsteği
Öncelikle az yemleme ve düzenli su değişimi yapın. Bu hobinin en önemli iki nüansı bunlar. Dış filtreye gelince, sessizlikte Eheim, Fluval, JBL, Tetra gibi kaliteli markaların akvaryum litrenizi saatte 4-5 kez çevirecek modelini temin edebilirsiniz. Ekonominizi bilmiyorum lakin bu markalara ulaşamazsanız çin malı dış filtre de kullanabilirsiniz lakin ses hususunda bir tık seslidirler.
Bitki Kumu Tavsiye
Dediklerim aynen geçerli. Zemini benim dediğim gibi yapın. Cuba bitkisi zeminden çok ışık ister ve sıvı gübre/co2 ister. Dediğim zeminler ve T5 floresanlar ile mükemmel bitkili tanklar kurdum vakti zamanında. Yazdığım tavsiyeler size uygundur. Işık için [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp[/URL] okuyun. O kadar para gömmeye gerek yok, cidden yok.
Bitki Kumu Tavsiye
Merhabalar, ekonomik durumunuzu bilmiyorum lakin ülkemizin genel ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak size en ekonomik ve fiyat/performans zeminini tavsiye edebilirim.

-Dere kumu. Nötrdür. Suyu tamponlamaz. En alt 1-2cm ince üstü 3-4cm orta irilikte dere kumu. Totalde minimum 5-8cm zemin oluşturun. Misket gübre/tablet gübre ile zemini kuvvetlendirin.
-Şayet dere kumu renk olarak sizi tatmin etmezse, vitasandın bitki kumları fiyat/performansta idealdir. Renk seçenekleri mevcut.Yine bu kumlar misket/tablet/kapsül gübre ile kuvvetlendirilmeli.
-En önemli hususlardan biri ışıktır. Işık hususunda forumumuzda müthiş bir konu var. Zorluk seviyesini yüksek tuttuğunuz için bu hususta ekonomik bir çözüm öneremem. Basit bitkilerde modül ledler beyaz/daylight ikilisi ile gayet güzel büyütülürler.
-Co2 hususunda stabilite arz edeceğinden mayalı sistemden ziyade tüplü sistem kullanın derim.

Keyifli hobiler,
Aydınlatma Seçimi Nasıl Olmalı
Anladım. O zaman size ben iki seçenek sunayım, her ikisi de işinizi çok güzel görecektir.

1- Modül led. Bir sıra 20 adet 6500k yada 10000k beyaz.
Bir sıra 20 adet 4000k daylight(gün ışığı)
Modülleri beyaz-daylight olarak yan yana iki şerit şeklinde dizmeniz kafi.

2- Floresan. T5 floresan daha güçlü ışık için ideal. Dezavantajı ısı ve enerji tüketimi.
Bir adet 6500k yada 10000k,
Bir adet grolüx yada daylight.

Benim tercihim tüketim ve ısı göz önünde tutularak modül led olacaktır. Örnek bir link bırakıyorum; [URL]https://www.n11.com/urun/mercekli-modul-led-15w-plastik-adaptor-5-10-20-30-40-adet-22278422?magaza=amberled[/URL]
Aydınlatma Seçimi Nasıl Olmalı
Tank kurulumunuz, beslemek isteyeceğiniz türler hakkında da bilgi vermeniz gerekir. Nitekim bazı balıklar loş, bazı balıklar koyu zemin, bazı balıklar bitkili tank, bazı balıklar ışıktan etkilenmezler. İdeal ve her yola gelebilecek ışık seçimi, beyazdır. 10k-6,5k beyaz led (modül led) ve yanınada daylight(4k) modül led uygundur. Basit bitkiler ve ideal başlangıç. Floresan düşünüyorsanız, T5 floresan, daylight ve beyaz ikilisi kafi.
Sadece Bitki Olan Akvaryumun Sararması
Su sararması demek, suya salınım yapan kök, yaprak v.b. malzemeler, yetersiz filtre, ışıklandırma, ilaçlama, gübreleme, zemin ve fazla yemleme nedeni ile olur. Görünen sorun zemin. Akvaryumu bozmadan bunu düzeltmenin imkanı yok maalesef.
Kılıç Ve Lepistes 30l Akvaryumda Birlikte Yaşar Mı
Kılıç kuyruklar en agresif canlı doğuranlardan biridir. Çok iyi sıçrayıcı, agresif ve avcılardır. Ama pek tabi bu hepsinde görülecek diye bir şey yok. Kılıç balığı aynı moli ve velifera gibi hacim isteyen canlı doğuran türlerindendir. Ben olsam kılıç yerine platy değerlendiririm. Hem uysaldırlar.
Lepistes Balığımın Nesi Var
Zaman. Yani o tarz ürünleri kullanmayalı çok zaman oldu. Seachem markasının ürünlerine göz atabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.