ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
suessydo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2011 16:50
Son Ziyaret:
21 Eylül 2013 15:50
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ALTUNDAL
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. ALTUNDAL

SON 7 MESAJI

9 YILDIR SUYU DEĞİŞTİRMİYOR
Dear Mr. Altundal

Thank you for contacting Big Bio.

We are sorry. We do not have any distributor in Turkiye yet.
Now, some companies are contacting us and we are tring to find one.

We will let you know when our products starts selling in Turkiye.

Thank you very much.

==============
Big Bio Co., Ltd

Masashi Hisano
e-mail: hisano@big-bio.com
Cell phone : 81(80)2705-0206


Çok yakında gelebileceğini zannetmiyorum.
suessydo2011-02-05 21:04:01
170lt Diskus + Melek + Neon
Teşekkür ederim. Akvaryum konusunda çok tecrübe edinmeden Diskus'a geçmek iyi bir fikir değilmiş. Benim için bir tecrübe oldu.  Hasta olan Diskusu tedaviye başlayamadan kaybettim. Kafasında küçük beyaz sivilce gibi birşeyler çıkmış ve ölmüş ne olduğunu tam anlayamadım. Diğer iki Diskusumda her hangi bir problem yok gibi görünüyor. Finleri açık, renkleri normal (birinin siyah şeritleri duruyor), yem yiyorlar. Birgün önce %50 su değişimi yapmıştım. Sadece reserve osmosis suyu kullandım. Artık fazla dokunmamayı düşünüyorum. Haftalık değişimler yapacağım. İki günde bir su değişimlerinin stres yaratabileceğini düşünüyorum. 
170lt Diskus + Melek + Neon
Fotoğraflar diskusların geldiği gün çekildi. (6 saatlik yolculuktan sonra) Diğer akvaryumda iki tane lepistesim yavru verince Cüce gurami, vatoz ve bir adet labioyu bu akvaryuma  eklemek zorunda kalmıştım. Aldığımda ya da akvaryuma eklediğimde iç parazite yakalandılar. Akvaryumu melek beslemek için almıştım, 3 tane yavru melek ve neonlar iki aydır bu akvaryumdaydı. Meleklerle bir arada bakılıp bakılmaması gerektiğini konusunda herkesin farklı fikirleri var. Diskusları ekledikten sonra Azoo anti parazit kullanmaya başladım.
Diskusların biri gayet sağlıklı, yem yiyor geziniyor hatta diğer iki diskusun yem yemelerine bile mani olmaya çalışıyor. 
Resimlerde en üstte olan görece olarak küçük diskus bir iki gün kendine gelemedi. Isıtıcının yanında yan yüzüyordu yeme düşmemişti. İçparazit şüpesiyle 3 gün, günde 2 kere flagy ile 3-5 dakika banyo yaptırdım. Kendine geldi. Finleri açık renk vermeye başladı. Yem verdiğimde yemek için mücadele etmesi gerekiyor (diğer diskus rahat vermiyor) ama az da olsa yem yiyor.
Üçüncü ekledikten birgün sonra kendine geldi, finleri açık rengi normaldi. (sadece siyah çizgileri duruyordu) Dün tekrar karardı. Emin olmamakla beraber onunda içparazite yakanlandığını sanıyorum. Tedavi için bir iki gün beklemeyi düşünüyorum.
Hergün en az iki saatimi onlara ayırıyorum. Hastalıktan dolayı günlük dip çekip 30-40 lt reserve osmos suyu ile değişim yapıp sonra 5ml azoo anti-endoparasites ekliyorum. Mercanı diğer akvaryuma taşıdım. Ph 6.2-6.4 arası, sıcaklığı birkaç gün 31-32 dereceye çıkarttım ama şuan 29 derecede, haftada bir 30lt dinlenmiş çeşme suyu ekliyorum.
Melek ve guramilerimi bir arkadaşıma hediye edeceğim için hala tanktalar ama en kısa sürede ayrılacaklar.
Piko Betta Akvaryumu
Tebrik ederim, çalışmalarınız çok güzel olmuş. Betta'nız için üzüldüm. Ben de iki hafta önce 2 yaşını biraz geçmiş olan bettamı kaybettim. 20lt akvaryumda tek başına güzel güzel yaşarken 170lt lik tanka aldım. (cüce gurami ve meleklerle birlikte) Belki stresten belki de ömrünü tamamladığından kaybettim. Bettayı aldığınız sitenin adresini özel mesaj atarsanız sevinirim, ayrıca bildiğiniz bitkiler için de bir site varsa kullanıp memnun kaldığınız onu da yazarsanız çok iyi olur.
Diskuslarım da Parazit mi var?
Fotoğraf:










Canlıdaki Belirtiler:  Pazar günü eklediğim 3 adet diskus önce karardı sonra düzeldi. 2.gün tekrar kararmışlardı. 3.gün biri düzeldi fakat 1cm2 kadar bir alanda belli belirsiz parlak jelimsi bir bölge belirdi. Diğerinin bütün vucudu öyle kaplandı. Kuyruğunda beyaz bir çizgi çıktı. Üçüncü de herhangi bir hastalık belirtisi yok ama renginde bir değişiklik olmadı.
Forumdan okuduğum kadarıyla iç ya da dış parazit olabileceğini sanıyorum. Flagyl ile tedavi etmeyi düşünüyorum. Emin olabilmek için tecrübeli arkadaşlardan fikir almak için yazdım.
Teşekkürler.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 170lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 adet yavru melek, 8 adet neon, leopar vatoz (geçici olarak 2 adet gurami, 4 adet lepistes, labio)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ph 6.4, 29 derece

Filitrasyon: minjiang dış filtre, 50 cm hava taşı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su olarak sadece osmos suyu kullanıyorum. Maden suyu ile aşılama yapıyorum. 3. gün biraz çay ekledim.

suessydo2011-01-04 21:15:46
170lt Diskus + Melek + Neon
Yorumlarınız için teşekkürler;
Üstteki siyah ince çakılı alınıp altta kalan silis kum kalacak.
Mercan Canlı Doğuran akvaryumumdan geldi. 1-2 hafta içinde 2 adet cüce gurami, 5 adet lepistes ve 1 adet vatozla beraber geri dönecekler.
170lt Diskus + Melek + Neon
Fotoğraf:

Boyut (cm):85x40x50h
Kapasite (litre):170lt
Canlılar: 3 diskus, 3 melek, 8 neon, 1 leopar vatoz

Malzemeler: Minjiang Dış Filtre, 300w ısıtıcı, 50cm hava taşı, 2 adet küçük mango, 3 adet bitki

Akvaryum Bakımı: Kurulum: %90 r/o suyu %10 çeşme suyu. Perşembe 20lt r/o su değişimi. Pazar 20lt r/o su değişimi, 2 adet maden suyu ve dip çekimi

Kullanılan Yemler: Tubifex worms, Sera diskus granulat, Sera temel yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.