ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erhantyana
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2011 15:52
Son Ziyaret:
18 Haziran 2021 08:42
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan SALMAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Bil.Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan SALMAN

SON 10 MESAJI

Dış filitre hakkında
hocam dediğiniz ürünü aldım  ama sanırım ben bu cihazdan bişe anlamadım kurulumu yaptım akvaryuma yerleştirdim çalıştırdım ama su çekmiyo :( anlamadım gitti nerde hata yapıyorum bilmiyorum. msn den ekledim sizi kusura bakmazsanız bi kaç sorum olacak şimdiden teşekkür ederim allah razı olsn.
Dış filitre hakkında
Arkadaşlar merhaba

100x50x60 boyutlarında akvaryumum var. dış filitre için uygun bir model ve marka önermeniz mümkünmüdür. 100 tl yi geçsin istemiyorum fazla ahım şahım bi şey almak istemiyorum 
ilginize şimdiden teşekkür ederim
saygılarımla
Bakım İçin Bilgi İstiyorum (Resim Eklendi)
Arkadaşlar merhaba
 
kusura bakmayın ama bir konu için tekrar rahatsız ediyorum sizleri.. aşağıda resmini ekledim. astronotumun dışkısını tanıyorum kesinlikle dışkı değil ama dün gece sarı ve yeşil tonları karışımında fasulye büyüklüğünde dışı zar gibi bir dışkı çıktı balık bir müddet sonra yere indi sabit kaldı izledim o sıra yere bıraktıktan sonra kalktı hareketli balık saf saf durmaya çalıştı. umursamadım yattım sabah kalktım yoktu. aklıma yumurta olacağı geldi çünkü balığın karnı diğerine göre çok şiş resimde de gözüküyor yumurta olabilirmi  acaba ?
 
 
Astronot yavrulama resimleri...
Merhabalar Fatih Bey, ve arkadaşlar
 
benim astronot da dün çok esrarengiz bir durum gördüm. Dışkısı her zamankinden çok farklı sarı ve yeşil karışımı gibi büyük bir fasulye tanesi kadar bir şey çıkartıyordu. resmini çektim ekliyorum acaba yumurtlama safhası mı oluyor anlam veremedim. siz tercübelisiniz dir bilginiz varsa paylaşırsanız çok memmun olurum.

saygılar 
Bakım İçin Bilgi İstiyorum (Resim Eklendi)
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. walla ben ilk deneyimimi bu balıkta aldım inanının bundan başka da balık beslemem ömrüm boyunca çünkü çok zevkli bir tür her türlü zevki veriyor.. en iyi özeni gösteriyorum onlara. tekrardan saoğlun bilgileriniz için.
 
saygılarımla
 
Bakım İçin Bilgi İstiyorum (Resim Eklendi)
Arkadaşlar hepinizden allah razı olsun.. Resimleri ekledim açık renkli olan balığımda kuyruk kısmına yakın bir beyazlık var.. şimdi özür dileyerek bire şey daha diyeceğim şimdi bir arkadaşımız aynı akvaryumcunun dediğini dedi. kaya tuzu bu balıkalrama yaramaz onlar tatlı suyu sever hiç gerek yok dedi. ama diğer arkadaşlar kullanın diyorsunuz Sikkin
şimdi ben bu balıkları aldığımda bir acemilik yaptım bu balıkları 80 lt akvaryumda 6 ay beklettikten sonra 150 lt sonra 300 sonrada 400 lt aldım yani zavallımlar her akvaryum değişiminde büyüdükçe akvaryum çıldırdılar yere göğe sığamadılar Göz%20Kirpma şimdi çok şükür durumları çok iyi ve sadece boy atmaları yeni başladı. ama dediğiniz gibi sanırım benim balıktaki beyaz benek deil çünkü bir arkadaşımız nokta nokta çok olur ondan dedi ama genede sizin tercübeniz çok fazla resimlerden inşallah anlaşılır arkadaşlar.
 
Allah razı olsun sağolun hepiniz.
 


Bu arada arakdaşımızın biri iç filtreyi sormuş iç filitrem Atman f104 modeli 400 lt için yeterli uygun dediler bunu aldım.
Bakım İçin Bilgi İstiyorum (Resim Eklendi)
adana da hangi akvaryumcuya gittiysem kaya tuzundan bahsettiğimde astronotlar için gerek yok bir faydası olmaz dedi. astronotları ilk aldığımdaki akvaryumum 150 lt idi sonra 200 lt yaptım sonra da 400 lt koydum. yeni 400 lt akvaryumda iki aydır duruyor sadece. resimlerini çekip ekleyeceğim ben yine de. ama anladığım kadarı ile herhangi bir vitamin vs tarzı şeylere gerek yok diyorsunuz değilmi :)
Bakım İçin Bilgi İstiyorum (Resim Eklendi)
Arkadaşlar merhaba

hayatımda ilk defa bir akvaryumda balık besleme işine 1 sene önce aldığım astronotlar ile başladım. bu zamana kadar bir sorun çıkmadı hep siteden takip ettim sizin dedikleriniz ve anlattıklarınızı okuyarak onlara bakım yapmaya gayret gösterdim. balıklarım da bana sağolsunlar verilebilecek en güzel zevki bu zamana kadar verdiler.

şimdi sizlerden yardım istediğim konu şu şekilde. bir senedir gerekli su değişimlerini yapıyorum. şebeke suyu kullanarak ve aldığım ilaç la değişimi gerçekleştiriyorum. bu bir senedir böyle. balıklar için ph vitamin vs. tarzı şeyler gerekli mi akvaryumda bitki vs tarzı şeyler yok.sade bi akvaryum.       iki gün önce balığımın kuyruğunda beyaz kireçlenmiş gibi sanki beyazlık oluştu. akvaryumcuya bunu anlattım bana deep marka bakteriyel hastalıklar için bir şişe içerisinde ilaç + gene deep marka vitamin ilacı verdi. bunlar yeter li mi yada astronotlara vitamin ph vs iyi gelecek bir sistem varmı ne yapmam lazım.  yani kardeşim şu ilacı al kullan yada kardeşim şu şekilde bir sistem var diye bir yardımcı olabilirmisiniz. kusura bakmayın bu konuda yeniyiz ama zevkinden de vaz geçemiyoruz acemiliğimizi atmaya çalışıyoruz. 
balıklarım astronot iki adet 400 Lt akvaryum balıklarımın boyu şu anda 10 cm kadar uyumları harika her türlü yem veriyorum (tavuk eti + tavuk cigeri + karides+ kuru yem + balık eti) değişik günlerde bu çeşitlerle besliyorum. Sakin yanlış anlaşılma olmasın balıklar şu anda iyi gibi ama dediğim gibi beyaz leke gibi bir şeyler oluşmaya başladı kuyruklarında acaba bir vitamin gibi şeyler mi eksik diye düşünüyorum :((

Gerçekten teşekkür ederim böyle bir paylaşımlara imkan verdiğiniz için emeğinize sağlık hayırlı akşamlar.



erhantyana2011-01-22 08:12:46
astronotlarımın videosu
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xgksr6_video0050_animals[/VID]
ASTRONOTLARIN ÇİFT TUTMASI HAKKINDA
  Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu pazar akvaryumumu 300 lt üzeri yaptım. En kısa zaman da resmini de ekleyeceğim.. 
Hayırlı günler dilerim.
Erhan SALMAN
Amazônia2011-01-10 12:02:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.