ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pınarrr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2011 22:35
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 21:04
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
pınar ersan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

pınar ersan

SON 10 MESAJI

tür tavsiyesi
Akvaryumumu aldım. İçini güzelce yıkadıktan sonra yine iyice temizlediğim beyaz kuartz kumla doldurdum. İçini suyla doldurup kapak açık şekilde 2-3 gün çalıştırmayı düşünüyorum. Sonra da 2 tane yavru japon almayı düşünüyorum. Akvaryumcu japonlar için ısıtıcı gerekmediğini söyledi. Amazon bitkisinin uygun olduğunu ama mevsimin uygun olmadığını söyledi. Hiç bitki koymasam olmaz mı? Ben sadelikten hoşlanırım ama acaba japonlar da öyle mi düşünürler:) Başka yapmam gereken bir şey var mı şu aşamada? Herhangi bir ilaç kullanmam gerekir mi? Bir de yem olarak ne önerirsiniz?
tür tavsiyesi
Karideslere karşı çok soğuğum. 2 japon olabilir diyorsanız öyle karar verecek gibiyim. Bir de bu boyutlarda bir akvaryuma japonlar için ne tür bir bitki koymalıyım? Ya da hiç bitki koymasam olmaz mı?
tür tavsiyesi
Daha büyük akvaryum geçmeyi düşünmüyorum. O yüzden yavrulayan bir balık türü seçemem. Beta da iyi fikir ama daha önce fanusta bakmıştım ve çok çabuk ölmüştü. Beta için akvaryum koşullarını da bilmiyorum araştırmak gerek tabi. Ama turuncu turuncu japonlara çok heves ediyorum:)
tür tavsiyesi
Aslında kolay üremeyecek bi tür olsa daha iyi olur sanırım çünkü yavruladıkları takdirde yavruları koyacak bir yerim olmayacak. Bildiğim kadarıyla lepistesler sık ürüyorlar. Japonlar o kadar sık üremiyorlar?? Neonlar hakkında da fikrim yok?? Japonları daha mı çok istiyorum ne:)
tür tavsiyesi
2-3 tane japon balığı besleyemez miyim acaba? Veya lepistes??
tür tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba
Şu an yerleştirmek istediğim yer gereği 50x28x22 boyutlarında bir akvaryum almayı planlıyorum.
Ancak tür hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Bu boyutta bir akvaryumda hangi türden kaç tane besleyebilirim acaba?
ilk akvaryumum:önerilerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemem. Ben tabi ki akvaryumumu beğeniye sunmadım, eksiklerimi öğrenmek için deneyimli arkadaşların yorumlarını öğrenmem gerekti. Benim üzüldüğüm nokta teşvik olmaması. Yani derste sözlüye kaldıran hocanın "Otur, sıfır!" demesi gibi oldu biraz. Tüm söylenenleri kafamda birleştirip inşallah en doğru olanı yapıcam ve daha çooook yardıma ihtiyacım olacak. Çok teşekkür ederim.
ilk akvaryumum:önerilerinizi bekliyorum.
Onur bey teşekkür ederim. Sizce daha kaya eklemem gerekiyor mu? Bir de kaya tuzunu ne kadar eklemeliyim haftada 1 %30 su değişimi yapacağımı düşünürsek?
ilk akvaryumum:önerilerinizi bekliyorum.
Neredeyse ben bu işe nereden kalkıştım demek üzereyken son gelen teşvik edici mesajlar içimi biraz olsun rahatlattı.
 
Hakikaten ben yanlışlarımı düzeltmek için bir konu açtım ama beni suçlamaktan kendini alamayan arkadaşlar oldu. Ben bu işin nasıl olması gerektiğini bilsem zaten kimseye sormazdım ki. Bunu yapma şunu yap demek varken neden beni hayvan katili gibi itham ettiniz anlamadım.
 
Son olarak bana yazılan yorumların içinde de ne kadar çelişkili ifadeler olduğuna bakarsınız(özellikle yem çeşidi konusu)yorum yazanlar içinde de çok da tecrübeli olmayıp da yıldırma taraftarı olanlar olduğunu üzülerek düşünüyorum.
 
Ne olursa olsun ben bu işi bir şekilde öğrenip çok daha güzel tanklar oluşturucam.
 
Yapıcı olan eleştirilere teşekkür ederim.
ilk akvaryumum:önerilerinizi bekliyorum.
Tansel bey arka fonun duruşundan ben de çok memnun değilim. Acaba şu an akvaryum doluyken de içine yapıştırma olanağım var mıdır? Nasıl yapılır?
 
Onur bey szin de yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Kaya tuzu önermişsiniz. Kaya tuzuyla tam olarak ne yapmalıyım ayrıntılı açıklar mısınız? Bir de yorumlarda genelde sera flora önerildiği için bugün onun siparişini vermiştim internetten. O yeterli olmaz mı dersiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.