ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BARKA52
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2011 16:38
Son Ziyaret:
22 Nisan 2020 21:38
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış KABAL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ordu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış KABAL 68 lt. bitkili akvaryum
neon tetra , black tetra , fantom tetra, cae , freneteus , zebra danio , red nose tetra , sterbai çöpçü, amano karides , kiraz karides , balta balığı (marble)

SON 10 MESAJI

30x30x30 Bitkili Low Tech Wild Betta Akvaryumu
Merhaba öncelikle güzel bir tank olacak öyle görünüyor bende de betta splendes turu erkek var ben TETRA BETTA GRANULES yem ile kaz ciğeri dönüşümlü olarak veriyorum ara sıra canlı sivrisinek ve meyve sineği yakalayabilirsem veriyorum 😁 canlı yem oturduğum ilde malesef bulunmuyor dondurulmuş kan kurdu alternatifi var ama ben denemedim günde 2 sefer yemliyorum haftada 1 gün yem vermiyorum. Sizinki wild tür olduğu için kuru yem yer mi bilmiyorum . Konunuzu takip ediceğim bitki olarak anubias java moss su marulu kullandım kök olarak da yatı koku kullandım cattabba yapragi suyu yumsatarak mineral kazandirdigi ve betta icin gerekli minerali ve katkiyi sagladigi soyleniyor suyu hafif sarartip ph i dusuryor diyorlar ben kullanmadim ama katkı olarak betta bonny kulanıyorum ayni mineralleri icerdigine inaniyorum kullandiktan sonra baya bettam mutlu gözüküyor ve kuyruk kismiyor😉 özellikle yatı koku kullandıktan sonra yuva yapımında acayip bir artış gördüm fakat yatı kötü beyazımsı bir mukus salgıladigi ve görünümü bozduğu için zaten fanusta baktigim için koku çıkarmak zorunda kaldım çok kötü bir koku salgılamıştı kök. çakıl olarak ince elenmiş dere kumu kullandım. Bir defa beyaz benek yaşadık ve atlattık 😁 şu anda sağlık olarak ıyi durumda su olarak damacana ve köy suyu kullandım ikisinde de şu ana kadar hiçbir sakınca yaşamadım aldığım akvaryumcuda şehir suyunda yaşıyormuş wild olanlar hangi ph ı ister dikkat etmek lazım diye düşünüyorum ithalse o ülkenin su değeri ile bizim su değerimiz farklıdır. Bir de sorum olucak size nerden temin ettiniz wild betta ları ve kaça mal oldu bilgi verebilir misiniz resmi varsa forumdan paylaşır misiniz?[EDIT]BARKA52,2019-09-14 18:58:30[/EDIT]
Akvaryum yapıştırma derece hk.
 Akvaryumdaki ısıtıcımın termostatını 24 C derceye ayarladım ve jbl marka civalı cam termometreyi akvaryumuma yerleştirdim. Civalı cam termometre 24 C derece gösterirken akvaryumun dışındaki stiker derece malesef  28 C derece gösteriyordu. Bence civalı cam termometreler doğru ölçüm yapıyor stiker dereceler sizi yanıltabilir arkadaşlar. Saygılar.
ORDUDAN BİTKİLİ
  Güncel resimlerden bazıları




Ordu'lu Akvaristler?
Hoş geldiniz Taner Bey ; Giresun da yakın komşu şehrimiz... Hepimiz sonuçta karadenizliyiz. Bu  gibi organizasyonlarda sizi de görmek isteriz tabi ki. BARKA522011-11-11 16:29:50
ADA Galleries 2011 Video
  Arkadaşlar Takashi Amano ustanın ADA galeri 2011 videosu linktedir keyifli seyirler.
ADA Galleries 2011 Video
Harika dizaynlar... Üstad konuşturmuş gene sanatını...

Ordu'lu Akvaristler?
 Tüm yeni katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Cenk arkadaşımı da böyle bir başlık açtığı için kutlarım. Ordu da akvuarist vardı fakat birbirimizden haberimiz yoktu ve iletişim kuramıyorduk. Bu başlık çok yararlı oldu. Fikir alışverişi yapabilir ve ilerde organizasyonlar veya buluşmalar düzenleyebiliriz. Kurban bayramınız mübarek olsun. 
Bitkili akvaryumum son hali Limonları arkaya aldım video sayfa 3 te
  Şimdi daha çok ferah ve derinlik kazanmış akvaryumunuz . Tebrikler. Bol hobili günler dilerim.

Taştan Bitkiliye Geçdim..
   
    Bitkili akvaryumlarda koyu renkli kumları kullanmak gerektiği çoğu makalede ve yazıda belirtilmiş. Koyu renkli kum hem balığı strese sokmuyor hemde hagen gibi özel üretim siyah ince tanecikli kumlar demir içeriyor. Silis kum suyun sertliğini arttırır diye düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim. Bu konuda daha çok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Silis kum daha çok ciklet türü beslenen akvaryumlarda kullanılıyor.
Taştan Bitkiliye Geçdim..
      Bu linkteki benim akvaryumum belki sana bir fikir verebilir.
       neonlar hakkında ilk kurduğumda neon ve lepistesler bir aradaydı ama şimdi tetra türleri var. Kırmızı burunlar da oldukça dayanıklı aldığım gibi neşeliler   :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.