ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
raufzafer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Haziran 2011 14:28
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2021 21:34
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rauf Zafer ARSLANPAY
Doğum Tarihi:
31 Ağustos 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
SERBEST
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ölü balıkla

Yorum yazarken herhangi bir beklenti içinde değilim.Fikirlerimi özgürce paylaşabileceğim bir platform olarak gördüğüm akvaryum.com'a sizi zevkle takip eden ve benim gibi düşünen insanlar da var demek çarpıtma değil olsa olsa iyi niyetli bir uyarıdır.

Ölü balıkla
Arkadaşlar hayatını kaybeden canlıların fotoğraflarını lütfen pervasızca paylaşmayalım "hayvan sevgisi" kedi-köpek-balık sevip beslemekten daha fazla içeriği bulunan komplike bir konudur.
Sizin için doğal ve masum görülen bir fotoğrafın konuyu özümsemiş kişilerin iç dünyasında fırtınalar kopartabileceğini göz önüne buldurmanızı rica ederim.
Paylaşılan fotoğraftaki canlının bir balık değil de bir insan olduğunu düşünerek empati yapmanız durumunda demek istediğim kolayca anlaşılacaktır.
 
Biraz daha özen lütfen.
100x50x60(h) Bitkili
Japonların bitkilere karşı pek de naif davranmadıklarını düşünürsek canlı ve bitki kombinasyonu konusunda tekrar düşünmenizi tavsiye edebilirim.
Hemianthus micranthemoides'larım gelişmiyor!
[QUOTE=yılmaz sağ] [QUOTE=BuRAK] [QUOTE=yılmaz sağ] [QUOTE=BuRAK]Bu akvaryumda nasıl olurda olmaz anlam veremiyorum kıytırık akvaryumlarda bile çoğaltılan bir bitki. :S

Tankınızın resmini yüklermisiniz ?[/QUOTE]

Kıytırık akvaryumlar hakkında biraz bilgi alsak sorun olurmu ?
[/QUOTE]
Mesela benim kankanın arkadaşında varmış bir tank anlatıyor 200 lt 2 tane florasan varmış su değişimi yapmıyormuş.Gübre kullanmıyor kendi haline bırakmış.
[/QUOTE]

  Aynı bitkiden bahsedildiğinden eminmisin ?
Hemianthus micranthemoides yetersiz ışık altında özlliklede karbondioksit yok ise köklerden çürümeye ve kopmaya başlar. Kısa bir süre sonra yüzeer ve çürür bitkiye döner.
[/QUOTE]
Burak kardeşin bahsettiği kıytırık !!! tanktan bir tanede benim vardı.Yetersiz sayılabilecek ışık ve CO2 olmadan,siyah kuvartz kum üzerinde sadece tablet gübre takviyesi ile yakaladığım büyüme hızı şimdiye kadar ulaştığım en üst noktaydı.Yeni bir kuruluma maddi temel oluşturması için tankımı elden çıkardım almaya gelen arkadaşımız  inanın çok şaşırdı.Özetle bazı bitkiler kitapta CO2 ve Işık olmadan gelişemez yazsa da uygun ortamı bulduklarında coşabiliyorlar.Dolayısıyla kesin yargı içeren yorumunuza katılamayacağım.
Bitki ve sıcaklık
Isıya ihtiyacı olmayan,başka bir deyişle ısıtıcıya ihtiyaç olmadan yaşatabileceğimiz bitkiler hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
13 Kasım Bitkili Akvaryum Semineri
1- Refet Ali Yalçın
2- Onur Demirbala
3- Onur SANAL
4- Ümit KOÇ
5- Mehmet YILDIZ
6- Serkan DOSTEL
7- Turgay Zeren
8- Köksal Gürkan
9-Ümit TUNÇ 
10-Muhittin Akkadıoğlu
11-Kerem Erbaşı
12-Musa Orhan
13-
14- Rauf Zafer Arslanpay
BEHZAT Ç. ,Hobimiz Ve ANKARA
Merhaba arkadaşlar;
 
Behzat Ç. isimli diziyi seyreden arkadaşların Ankara'nın akvaryum hobisi hakkında ne kadar ilerlemiş oldukları konusunda dikkatlerini çekmek için bu konuyu açtım.İzlemeyen hobicilerin de çeşit çeşit harika akvaryumların nasıl olurda dizinin çekimlerinin yapıldığı neredeyse her kapalı mekanda bulunduklarını görmeleri için seyretmeye davet ederim. Ayrıca bu sahnelere mutlaka ya balıklarını besleyen bir oyuncu ya da tankı hayranlıkla izleyen bir oyuncu da mutlaka konumlandırılıyor.
 
Ya dizi ekibinden senarist-yapımı-yönetmen sıkı bir akvarist ya da Ankara hobide aşmış durumda her yerde muhteşem tanklar var :)
 
Emniyette-adliyede-otellerde-AVM'lerde vs...
 
Her bölümde muazzam tankları iç çekerek izliyorum.Ve dizinin hobimize katkı sağlayabileceği fikrini site Yönetici kardeşlerimizin dikkatlerine sunuyorum.
 
Ankara'lı akvarist arkadaşlar şu işe bir el atın :) 
raufzafer2011-11-04 15:30:26
Bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum..
Taban bitkisi olarak Parvula ya da Cuba deneyebilirsiniz.
Bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum..
[QUOTE=demir675] Öncelikle Hemianthus Micranthemoides bu bitki co2 ve yüksek bir aydınlatma ister. Ben size zemini anlatayım. Tabana 1paket dazs oil ve 2kg lav kırığı koymanı öneririm. Üst katmanada Hagen kum koyarsan yeterli olur. Java moss'u bir kaya yada kütüğe bağlarsan çok fazla birşey istemeden yaşar. Misina,siyah veya yeşil iple bağlayabilirsin.  [/QUOTE]
Olgun bey H.Micra'yı düşük destekli bir tankta hiç CO2 takviyesi olmadan yetiştirebiliyorum,hem de tankın en iyi ve hızlı gelişim gösteren bitkisi diyebilirim.Ancak h.Micra kesinlikle (daha önce bende öyle düşünüyordum) taban bitkisi değil. 
tetra dış motor fiyatı iyimi sizce
Dip fiyatı bulmuşsunuz :)
Yalnız koyduğunuz fotoğrafta dikkat ederseniz sol üst köşede kırmızı içerisinde "NEW" ibaresi olan seriden almanızı tavsiye ederim.Zira yeni üretim serilerinde varolan bazı arazların giderildiği forum içerisinde konuşılan bir konudur. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.