ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DoğanT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
85
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2011 03:09
Son Ziyaret:
26 Mart 2024 23:00
Toplam Mesaj:
190 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
doğan temizkan
Doğum Tarihi:
17 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/116429.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Discuslar Çiftleşti
Eklemeler çıkarmalar derken çiftleşme olayını da birkaç denemeden sonra güzellikle hallettik.Mesele yavruları büyütmek.Onları büyütecek ne zamanım ne isteğim var.Ne olacak bilemiyorum ama 45.sn sonraki yavru değiş tokuşlarına bayılıyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/116429/281020171649511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/116429/281020171650431.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=QxmvFhnw7p8[/VID]
[EDIT]DoğanT,2017-10-28 16:54:25[/EDIT]
Dış Filtre
Tetra var bende,her temizlik sonrasında conta problemi yaşadım.Lifetech,Vanaları çalışmıyor ve gürültülü bana göre.sessiz biryerde kullanacaksanız rahatsız eder.Fluval jbl de kullandım hiçbirine kötü diyemem ama favorim fluval.Filtrelerde kronik bir problem yoksa maddi duruma göre değerlendirme yapın,Refet bey in dediği gibi önemli olan filtrenin içindekiler.
Tropheus Brichardi Bulombora- Emrah07( Yeni foto syf 18-19)
Emrah Bey,
Sizin balıklara özenip bende bie hobiciden 1 e6 d bulombora aldım.Alırken dişilerin ikisi de yumurtalıydı. 135x40x60 akvaryumda bakıyorum.Aldığım akvaryumda yaklaşık aynı hacimdeydi.Aldıktan sonra 3 tane dişi kendi aralarında kavgaya başladı.Biri sağ köşeyi diğeri sol köşeyi sahiplendi diğeri ise öldü.Kalan 3 dişi isi kıyıda köşede duruyor.Erkek çok aktif ve hareketli.Daha sonra iki dişi de ara ara kavgalara başladı.1.5 ay geçti aldıktan sonra şuan da soldaki dişi ile erkek diğerini sağ köşeye kovalayıp sıkıştırdı.Akvaryumun solu ve ortasında beraber geziyorlar.1 haftadır böyle bir durum hakim akvaryumda.Çok fazla bilgi olmadığı için tecrübelerinize göre ne durumdayız,yanlış birşeyler mi var? değerlendirirseniz sevinirim.

İyi hobiler.
Lepistes Vatoz Ve Çöpçü Kaliteli Yemleme
[QUOTE=malawiss]Lepistes çöpçü ve vatoz balıklarım için haftalık yem program hazırlamama yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar.

Kendi araştırmalarımla çıkardığım liste;

Sera vipan
Sera flora
Tetramin
Tetra guppy flake
Tetra pro algea
Sera O-nip tablet
Jbl novo pleco tablet (Çöpçü ve vatoz)
Jbl novo guppy

Yemleri henüz almadım. Karar aşamasındayım.
Bunlardan birbirine benzeyenleri bir arada kullanmanın fayda etmeyeceği yemler hangileri ve ekleyip çıkarmak istedikleriniz varmıdır.
Siz nasıl bir yemleme programı uyguluyorsunyz üstadlar.
Teşekkürler.
[/QUOTE]

Nacizane tavsiyem birbirinin türevi olan yemlerden fazla almayın.Uzun süre de bitmeyecek ve bayatlayacak. vipan,tetramin ve guppy flake olan yemler aynı sayılır.Azar azar 2 çeşit bu yemlerden 2 de tabletlerden alırsanız fazlası ile yeter bence.
Astronot Balığı Biyotop Akvaryum
Ben de hevesliyim bu ara astronot beslemeye,sizin akvaryumu görünce daha da heveslendim.İlla resmi bir dereceye gerek yok,ben tam puan verdim,emeğinize sağlık.
Blue Diamond Akvaryumum
[QUOTE=Disc16]Uğur bey teşekkür ederim. Akvaryum Discus için ufak aslında. Bu yüzden ek bir kütle eklemeden dış filtrenin kalitesini arttırmak istiyorum. Su değişimi için ise ısıyı aynı derecede tutacak ortamım olmadığı için bahara kadar % 10'a devam :) [/QUOTE]

Abdullah Bey,balıklarınız hayırlı olsun güle güle büyütün.Size nacizane bir iki tavsiyem olacak.Bu şekilde beslerseniz birkaç ay sonra sinirleriniz bozulmaya başlayabilir benim gibi.İşin başında su değişimlerini böyle yaparsanız o balıklar adamı kanser eder.Bir yolunu bulup su değişimlerini sıklaştırmanızı tavsiye ederim.Isıyı da bence 32 ye getirirseniz bu süreçte daha hızlı büyüyebilirler. 29 derece,az su değişimi ile baktım bende ama balıklar yaşına geldi,emsallerine göre yarı boydalar ve bence ısının 29 olmasından dolayı hastalıktan balıkların yarısını da teker teker kaybettim.Şimdi kalanlara olması gerektiği gibi sık su değişimleri ve çok düzenli yemleme uyguluyorum ama büyüme olmuyor gibi birşey.Bence geç kalmadan su değişimi problemini çözmeniz gerek.
Angel Fish Tank
[QUOTE=BurakDoğrar]

Merhaba Erdem Bey,öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Florasan olarak başka önerebileceğiniz marka varsa bilmek isterim çünkü yosun sorunum ciddi derece mevcut.
Meleklerim de ortalama olarak avuç içi kadar büyüklükteler. Aldıktan sonra 1 sene kadar 6adet olarak 200lt tanka baktım fazla boylanamadılar. En son geçen hafta yaşadığım kayıptan sonra şuan 4 adet kaldılar umarım bu akvaryumda zaman geçtikçe daha da çok boylanmalarını bekliyorum.
En yakın zamanda da daha net ve yakından güncel resimler yayınlayacağım :)[/QUOTE]

Anubiaslarda ki yosun aydınlatmayı minimum yapmama rağmen su değişimini hafif aksattığımda kesinlikle oluyor.Kaç kere budadım,oksijenli su ve karanlıkta da bıraktım ama kurtulamadım.Ama böylede çok güzel görüntüleri.
Vatoz Üretim Tankı Hakkında
[QUOTE=mkale]Merhaba,

Sorun olmaz rahatlıkla besleyebilirsiniz. Ayrıca yanlarına ek olarak tetra gruplarından da ekleme yapabilirsiniz.

Saygılar.[/QUOTE]


[QUOTE=tunaercan82]Herkese Merhaba.

Siyah cüce vatoz üretiminde deneyimli olan arkadaşlara bir sorum olacak. 85 cmlik cama cam akvaryumum ve içinde 1 erkek 2 dişi cüce vatoz, 2 adet mangrow kökü, 1 adet testi ve 1 adet de anubiasım var. Bu akvaryuma görsellik katmak için 1 erkek 2 dişi veya 2 erkek 4 dişi plati eklemek istiyorum. Bu durum vatozların strese girip üremelerine sorun teşkil eder mi? Tür konusunda (plati) sıkıntı olursa sizin önerebileceğiniz balıklar nelerdir?[/QUOTE]

İki şekilde de denedim ben,strese girmeyip üredikleri de oldu ama didikleyici balıklar olduklarından ufak yavrulara zarar veriyorlar.En son lepisteslerden strese girdi üremediler.En iyisi denemeniz,duruma göre müdahale edersiniz.
Discuslar Çiftleşti
Cama cam da arka arkaya durduk yere 5 balık kaybedince ani bir kararla amazona çevirdim akvaryumu.Balıklar inanılmaz mutlu.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/116429/020120171627191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/116429/020120171627421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/116429/020120171628041.jpg[/IMG]
Discus Kan Kurdu
[QUOTE=Orçun Ceylan] Merhaba hasan tek tip yem yetişkin discuslarda güzel işliyor yem çeşidini biraz farklı ve kalabalık tut. Ben herzaman vermiyorum beyaz sivrisinek larvası artemia donmuş kırmızı kurt dana yüreği ve 3 ayrı çeşit kuru yem kullanıyorum her gün başka veriyorum sıkıntısız yiyorlar. Ama mesela iki öğün arka arkaya aynı yeme ilgisiz oldukları doğrudur[/QUOTE]

Genellikle her zaman aç oldukları için pek ayırt etmiyorlar ama bende sadece krill e ilgi göstermediler.Benim gözlemlerim de sizdekinin tam tersi.Her sabah kan kurdu veriyorum ve her sabah kıtlıktan çıkmışcasına yiyorlar.Kan kurdu kalmadığı günler kuru yem ile geçiyorum o zaman,normalde kuru yemi de kapışan balıkların morali bozuluyor kan kurdu yerine başka bir yem görünce.[EDIT]DoğanT,2016-12-24 15:24:32[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.