ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
specter
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
44
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2006 20:28
Son Ziyaret:
11 Haziran 2011 09:57
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Altıntaş
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1993
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

fikir verebilecek bir video
 Taylandlı bir üreticinin videosu

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=YSF1SFtucKk&feature=player_embedded[/VID]
JEBO 828 FİLTRE İÇİN TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM
 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 
JEBO 828 FİLTRE İÇİN TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM
 Merhabalar
 Ben yaklaşık 2 hafta önce kurduğum 80lik standart taymur bombeli akvaryumumda Jebo 828 dış filtre kullanıyorum. Akvaryumda net 80 litre su var. Akvaryumumda ise 1 tane erkek 6-7 cm boylarında 2 tane de dişi 5 cm boylarında leleupi besliyorum. Jebo 828 4 bölmeli ve saate 1200 lt su çevrimi yapıyor ve bu çevrim değerinde 200 lt lik tahmini düşüş olsa bile su saate en azından 12-13 kez çevrilmiş oluyor.Filtre tam performans çalışıyor, vanalarını hiç kısmadım.
 Filtrenin 80ltlik tankımda aralıksız ve tam performansta çalışmasının bir eksisi olur mu ya da ne tür fayda sağlayabilir???Sikkin
 
Leleupilerimle ilgili yem sorunum var
 Merhaba arkadaşlar. Ben 90 ltlik tankımda 1e2d leleupi beslemeye başladım.Akvaryumda sadece leleupiler ve 1 adet küçük leopar vatoz var. Leleupilerim için ön cama sera o-nip tablet yerleştirdim fakat leleupiler o-nipi yemek yerine parçaladılar ve onip hızlıca akvaryuma dağılmaya başldaı ben de müdahale edip yemi çıkarttım ve yemler dibe çökünce dip çekimi yaptım.
 Daha sonra leleupilerime yeni aldığım NLS There A+ yemden verdim. Her ne kadar aşağı doğru inen yemlerin az bir kısmını kapmış olsalar da su üstünde olan yemleri ve tabana çöken yemleri niyeyse yemediler.
 Kum olarak silis kum kullanıyorum ve there a+ kumun içinde gözle çok zor ayırt ediliyor. Balıklar ise kokusunu alıyor fakat tam yerini tespit edemiyor. Şu an elimde başka garnül yem yok.
 Balıklarımın yem yemesi için ne yapabilirim?
 Besleme biçimim mi yanlış yoksa balıklar onları yerler mi?
 Bir de dibe çöken ve yenmeyen yemler nitrat dengesinde büyük bir oynama yapıyor ve olumsuzluklar baş gösteriyor. Her seferinde dip çekimi yapmak da gerçekten zahmet verici bir iş olsa gerek.
 En kısa zamanda yorumlarınızı bekliyorum.


    TEŞEKKÜRLER
Ocellatus
 Ben de ankarada ocellatus arıyorum fakat bulamadım. Bulan varsa bana bildirebilir mi ya da biryerde satıldığını gören, satan arkadaşı olan. Gerçekten çok güzel balıklar. İlk gördüğümde brevis almayı düşünmüştüm fakat ocellatusu görünce brevisten vazgeçtim.
Lifetech filtre kullanan arkadaşlar
 Ben Jebo 828 kullanıyorum. Birlikte gelen filtre malzemelri yetersiz ve kalitesiz fakat filtreye diyecek yok.
Tayland usülü Beta Üretimi (makaleden çev
 İçinde doğal özler olan ve suyu kahverengiye çeviren bir ürün. Turba özü ve humik asit gibi şeyler var içerisinde. Streste azalma oluyor ve balıklar daha sağlıklı gelişiyor.
Beta üretmek istiyorum!
 Kum kullanmanıza gerek tok. Suya balıkları raharlatan hint bademi özlü su katkısından kullanırsanız daha iyi olur. Bunu bulmak biraz zor ama İstanbul ve Ankara'da bu ürünlerle karşılaştım. Eğer bu katkıyı kullanırsanız daha iyi performans elde edersiniz. Üretimde filtre kullanmanıza gerek yok. Malum mevsim koşulları nedeniyle ısıtıcı şart. Erkek 3-4 gün ortama alışsın daha sonra cam bir kap içinde dişiyi koyun. Erkek ilgi gösterince 1-2 gün içinde dişi serbest bırakın. Bir problem çıkmayacağını düşünüyorum. Kavanoz, vazo ya da herhengi bir cam kap kullanabilirsiniz. Yeterki cam kap mercek etkisi yaratıp görüntüyü engellemesin.specter2009-01-30 16:38:33
Betta Hakkında Herşey
 Teşekkürler. Betalarla ilgili bir çok şey anlatılmış. Derine inilmeden birçok bilgi verilmiş. Bu makaleyi hazırlayan İzmir Akvaryum Kulübü üyesine çok teşekkür ediyorum.
135 lt de kaç betta
[QUOTE=chillout]
Bence yanlış seçim, discus, neon vb balıklar barışcıl ve uysal balıklardır, betta ile bakılmasını pek önermem, ama discus ile beraber neon oldukca güzel olur. Tabii discusda tecrübe isteyen bir balıktır.

Akvaryum sanırım 80 yada 100 cm civarında, güzel bir bitkilendirme ile 1 den fazla erkek bettaya bakmanız mümkün olucaktır, dişi bettalarda herhangi bir problem çıkmaz, erkek bettalarda yer tutacağı için 2 erkek uygun olur belki daha fazlada olabilir diye düşünüyorum.

Betta türlerini bolca bulma imkanınız ise maalesef kısıtlı, genelde bulunan türler VT, CT, PK nadirende HM olucaktır. Renk varyasyonu olarak türev çok bulursunuz ama tür olarak pek şansınız yok.
[/QUOTE]

 Ben 200 litrede aynı yöntemi kullanıyorum. Hiç bir problem yaşamadım. Betalar sadece kendi türündekilere saldırırlar. Akvaryum ne kadar büyük olursa olsun 1den fazla erkek olmamalıdır. Erkekler eninde sonunda karşılaşacak ve ölümüne kavgaya başlayacaktır. Erkek betalarda geri çekilme ve kaçma davranışı gözlenmez. Betalar sadece lepistes gibi tül kuyruklu savunmasız balıklar ile erkek kılıçlar gibi balıklarla kavga ederler. Yoksa neon, discus, kırmızı burun tetra, çöpçü, vatoz vb. balıklarla kavga etmezler. (Birkaç istisna dışında) Ayrıca böyle bir ekosistem çok da güzel olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.