ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gökhan Gül
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2014 15:23
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2014 16:31
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan gül
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Modelist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150 65 60 - 190 70 70

SON 10 MESAJI

Yoksa Siz Halâ Dip Mi Çekiyorsunuz?
Öncelik ile herkese sağlıklı balıklar dilerim yaklaşk 17 18 yıldır hobinin içindeyim birçok tür besledim en son Tropheusda karar kıldım ve balıklar hakkında bilgiler araştırdım makaleler okudum üstüne basa basa hemen hemen herkes dip çekiminin şart olduğunu beyan etmişlerdi yazılarında diğer beslediğim türlerde hiç dip çekimi uygulamadım ama tecrübe daha önemli olduğu için yazılanları uygulamaya çalıştım.

F1 balıklarla tropheus serüvenine atıldım 1 2 sene F1 yavru büyüttüm  haftalık dip çekimleride ihmal etmedim  sonra f0 beslemeye karar verdim ve çok değerli çok güzel balıklara sahip oldum altın gibi değerliler benim için yani nazar değiyor diye forumdan resimlerini sildim öyle diyim :) herşeylerini tam yaptım her zaman dip çekimlerini eksiksiz yaptım ve o zaman hatamın farkına vardım alışmamış hele hele f0 balıklarda tam bir cinayet dip çekimi!

 Her dip çekimi yapışımda balıklar hep stres dansı yapmaya başladı alışırlar alışırlar diye bekledim ve balıklarımın hepsi stresten hasta olmaya başladılar huzurları gitti yemden kesildiler hepsi ölecek sandım tedaviye başladım Allaha çok şükür kurtardım halen birtanesi kendine gelmedi diyebilirim hatta inşh. Oda kendine gelecek ve dip çekimi yapmayı bıraktığım günden beri balıklarım huzurlu ve sağlıklı renkleri yerinde kendi şahsi fikrim dip çekimi faydalı değil zararlı bence iyi bir filtrasyon kurdum ve artık dipte dışkıda kalmıyor.


PRZT
[QUOTE=ÖZGÜR İNCE]Gökhan bey geçmiş olsun. Bulabilirseniz ziraat ilaçları satan yerden TENİKUR temin edin. ben 360 lt reye yarım tablet tenikur kullanıyorum bu ilaç çok etkili ve kuvvetlidir kullanırken dikkatli olun. 

1 gn tenikur errtesi gün 100de 20-30 su değişim
bunu bu şekilde 3 gn tekrarlayın mümkünse bu süreçte ısıklar kapalı dursun. ayrıca kendi kullandığım ve oldukça etkili olan bi yöntemi daha size anlatmak isterim.
Buda oldukça basit ve bi okadar etkilidir.

1 BAŞ sarımsağı hafif sulandırarak iyice ezin ezdikten sonra akvaryumdan alacağınız 1 çay bardağı uyun içine bu sarımsakları atın su tamamen sarı olalana dek bekley,n 10-15 dk kadar daha sonra sarımsakları süzüp suyu tanka dökün bunu 1 satte bi tekrarlayın korkmayın hiç bişey olmaz ilaçtan daha etkilidir. bu tedaviyi 3 gün devam edin bu sürede ısı 28-30 derecelerde olsun 3. günün sonunda ısıyı yavaş yavaş düşürün ve dinlenmis su değişimi yapmaya devam edin son olarak akvaryumunuza hacmine göre kaya tuzu ekleyin geçmiş olsun.


( Sarımsak 1 diş değil 1 BAŞ olacak )[/QUOTE]


Teşekkür ederim özgür abi bilgilerin için bugün zaten sarımsak suyu vericem olmazsa diğer yöntemlere geçicem yanlız sarımsak suyunu yeme karıştırıp vericem 1 tanesinde sıkıntı var diğerleri o yemi yer tankta değilde o tek kalanında ağzından şırınga ile vermeyi düşünüyorum diğer balıklarda sıkıntı yok flagyli yemi yediler dün zaten bugünde sarımsalıklı yemi yedircem inşh. Neticemiz güzel olur kayıpsız bu sıkıntılı dönemi atlatırız diğer yöntemlere gerek kalmadan inşh.
Kaya tuzu ve vitaminlerini aksatmıyorum dip çekimlerinde.
Gökhan Gül2014-04-02 14:31:10
PRZT
[QUOTE=ömer_]Ağızdan Flagy vermeye 3 gün devam edin. 3 günün sonunda Damızlık Artemia temin edip verin.Artemia gibi yeme kolay kolay hayır demezler.[/QUOTE]

Dün flagy eriterek yemlerine kattım hepsi yedi o yemiğen hariç onada şırıngayla vermiştim bügünde yemez ise şırıngayla sarımsak suyu vermeyi düşünüyorum doğal yan etkisi yok sarımsağın sonraki gün değişim yok ise tekrar flagy basıcam ağzına bakalım bugun gözlemliyim tekrar sonra artemia hazırlayp 3cu gün vericem
PRZT
Balığın yeme karşı hiç ilgisi yok sanmıyorum yesin ama duruma göre onuda deniycem fikrin için teşekkürler
PRZT


Canlıdaki Belirtiler:  YEM YEMEME

Gökhan Gül2014-04-03 08:35:28
F 0 - R E A L - İ L A N G İ - L İ M O N L A R I M
[QUOTE=jador]Güzel balıklara sahip olmuşsunuz, güle güle besleyin, bu arada geçmiş olsun, bir daha olmaz İnşallah...[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim inşh. Olmaz ısıtıcılarla başım dertte :)
F 0 - R E A L - İ L A N G İ - L İ M O N L A R I M
[QUOTE=Alcatraz03] [QUOTE=Gökhan Gül] [QUOTE=Alcatraz03]Gökhan abi Maşallah Çok güzel ilangileriniz var.İnsan seyretmeye doyamıyor doğrusu.İnşallah bol yavru alırsınız.

[URL=#]</a>[/QUOTE]

İnşsh. kardeşim çok saol birtane dişim tüpcük çıkardı çıkardığı günde ısıtıcım patladı Allah korudu balıkları vallahi :)  eğer bir aksilik olmaz, dişi rahatsız olmamışsa 1 2 güne yumurtlar sanırım heycanlan bekliyorum :)

[/QUOTE]


Gökhan abi ne büyük şansızlık.Allah korumuş balıklarınızı.İnşallah bir daha böyle olumsuzluklar yaşamazsınız.[/QUOTE]


İnşh. yaşamayız hiçbirimiz hayırlısı nazarı böyle çıktı diyelim
F 0 - R E A L - İ L A N G İ - L İ M O N L A R I M
[QUOTE=Alcatraz03]Gökhan abi Maşallah Çok güzel ilangileriniz var.İnsan seyretmeye doyamıyor doğrusu.İnşallah bol yavru alırsınız.

[/QUOTE]

İnşsh. kardeşim çok saol birtane dişim tüpcük çıkardı çıkardığı günde ısıtıcım patladı Allah korudu balıkları vallahi :)  eğer bir aksilik olmaz, dişi rahatsız olmamışsa 1 2 güne yumurtlar sanırım heycanlan bekliyorum :)
F 0 - R E A L - İ L A N G İ - L İ M O N L A R I M
[QUOTE=PASALI06] Aman adaş benim nazarım felan deymemiştir maşallah dedim bidaha diyorum koskoca bi maşallah.[/QUOTE]

Yok yav yanlış anladın estafurallah :) Öylesine söyledim :)
F 0 - R E A L - İ L A N G İ - L İ M O N L A R I M
[QUOTE=PASALI06]Adaş balıkların gerçekten 10 üzerinden 11 mest oldum sende anlaşılan benim gibi ilangiye aşıksın inşallah bol yavrularınıda görmek nasip olur.[/QUOTE]

Çok teşekkürler adaş :) Vallahi balıklara nazar değiyor dün akvaryumda ıstıcı patladı :/ Allah koruduki ordaydım hemen fişi çektim ucuz atlattım tekrardan çok teşekkür ederim


[QUOTE=berceste]Merhabalar.Güzelin çok ötesinde mükemmel.Maşallah.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun çok nazar değiyor ufak tefek olaylarla atlattım nazarlıklarını ısıtıcı filan patladı inşh. ısıtıcı olayı son olay olmuştur Rabbim bu güzellikleri korusun inşh. hepimizin balıkları sağlıklı uzun ömürlü olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.