ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lim10ata7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
101
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2015 22:26
Son Ziyaret:
05 Nisan 2024 13:34
Toplam Mesaj:
226 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut ata uğraş
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1998
Yaş:
25
İl:
Çorum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

lim10ata7 Umut Ata Uğraş

SON 10 MESAJI

Sera Tatil Yemi
Teşekkür ediyorum ama açık yem değildi. Yeni eklediğim resimdeki pakettendi.
Sera Tatil Yemi
Arkadaşlar geçen gün buradaki akvaryumcudan sera holiday tatil yemi aldım. Akvaryuma atıp deneyeyim dedim. Geçen sefer atıp gitmiştim, geldiğimde balıklarımı ölü buldum. Acaba az mı attım diye düşünmüştüm ama sorunun yemde olduğunu anladım. Bu yem balıklarımı zehirledi. Akvaryuma attığımda ilk gün su çok fazla bulandı daha sonra ise çöpçüler bir bir ölmeye başladı. Bugün baktığımda ise lepisteslerimin ve kılıçkuyruklarımın öldüğünü gördüm. Bu konu hakkında bu şirketle nasıl iletişime geçebilirim? Şimdiden alacak arkadaşlarımı da uyarıyorum. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/171712/080920162213031.jpg[/IMG][EDIT]lim10ata7,2016-09-08 22:13:37[/EDIT]
Pörtleğimin Ölmesine İzin Vermeyin :(
Abimiz baya yardımcı olmuş benim eklemek istediğimse bu tür durumlarda veterinere gitmeyin. Maalesef bazı veterinerlerin balıklar konusundaki bilgisi foruma yeni başlayan bir arkadaşımızdan daha az. Sizin de söylediğiniz gibi verdiği göz damlası yanlış. Veterinerden ziyade bu forumdakilerle iletişme geçmeniz sizin için daha avantajlı olur. En olmadı yakındaki bir petshopada götürebilirsiniz(bunlar ne kadar biliyorsa gerçi).
Lepisteslerimin cinsiyeti
[QUOTE] Balıgınız bir erkek karnının altında gonopod'unu görebilirsiniz fakat biraz garip çünkü karşılaştıgım ilk renksiz erkek genelde vücudları da rengarenk olur. [/QUOTE]
Böyle demişsiniz ama ben gonopod göremedim. Bence bu dişi. Bir erkeğin yanına koyun bakalım nasıl hareketler sergiliyor.[:?]
Bu Baloncuklar Ne?
Genelde iyi yıkanmamış kumdan dolayı olur. Veya uzun süre kalmış kumdan.
Ciftlesen Japonlar
Ben de sizin gibi japonların yavrulamasını beklemiyordum. Ama bir gün baktığımda 15-25 arası yavru gördüm. Sonra bunun şans eseri olduğunu anladım. Araştırdım, okudum ve denedim. Bu sefer isteyerek ve bilinçli bir şekilde yavru almayı başardım. Ama bir türlü yavruları büyütemedim. Neyse ben nasıl yavrulattığımı anlatayım da büyütmeyi de belki siz başarır bize anlatırsınız.

1) Öncelikle 2 dişi 3 erkek almıştım. Bunları 65 litrelik bir tanka koydum. Tankta iç filtre, ısıtıcı, ışık ve yapay bitkiler vardı.
2) Balıkları aldığım yer Ulus'da balık halinde bir akvaryumcu ama balıklar beklemediğiniz kadar form tutmuştu.
3) Balıkları yaklaşık 1 ay boyunca 5 çeşit yemle besledim. Suyun sıcaklığı 18-20 falan. Bu süreç içerisinde daha iyi bir form tutturdum ve erkeklerde solungaçlar üzerindeki sivilceleri gözlemledim.
4) Daha sonra ısıyı kademeli olarak yükselterek 28 (japonlar için biraz çok ama işe yaradı) dereceye getirdim.
5) Daha sonra her şey kendiliğinden oldu. Erkekler dişileri kovalıyordu, sonra burunlarıyla dişilerin karnına vurmaya başladılar. Ertesi gün yapay bitkilerin üzerinde şeffaf hava kabarcıkları gibi duran bir şeyler gördüm. Bunlar yumurtalardı.
6) Yavruların ne kadar sürede çıktığını hatırlamıyorum ama verim baya azdı. Yumurtaların çoğu mantarlaşmıştı. Belki de bunun sebebi yumurtalar döküldükten sonra ısıyı düşürmememdi.

aldığım balıkların boylarına gelince yaklaşık olarak 4 -7 cm boylarındalardı.

Umarım siz de bu işte başarılı olur hatta yavruları büyütebilirsiniz. Kolay gelsin
Kırmızı Yanaklı Kaplumbağa Akvaryum Kurulumu
Vallaha ilk kez sizlerden duyuyorum kaplumbağadan sedef hastalığı bulaştığını. Ama maalesef bu bilginin bir gerçekliği yok. Çünkü sedef bulaşıcı bir hastalık değildir, bu hastalığın kaplumbağalarda görülmesi neredeyse imkansızdır. Ama yasaklanmasının sebebi ise kaplumbağalarda olan sallomone(adından tam emin değilim) adlı bakterinin bulunmasıdır. Bu bakteri insana bulaşabilir. Bulaştığında ise şiddetli ishal yapar. Bu ishal küçük çocuklarda ve yaşlı insanlarda ölüme sebep olabilir, orta yaşlarda genelde sadece ishal yapar. Hastalığın etkileri vücudun bağışıklık sistemine göre değişebilir.
[EDIT]lim10ata7,2016-06-29 11:16:25[/EDIT]
Lepistesim Hamilemi
Balığınız hamile ama daha var gibi duruyor. Akvaryumu tam olarak görememekle birlikte fotoğrafta gözüken bölümde lepistesin saklanabileceği, arkasına sığınabileceği bir alan göremiyorum. Eğer imkanınız varsa küçük bir testi, yapay bitki(her zaman canlı bitki tercihimizdir ama bu da olur) veya taş koyarsanız balığınız için daha iyi olur.
Karışık Canlıdoğuran
Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık olarak 144 litre olan bir akvaryum var. Bu akvaryumda moliler, platiler, kılıçkuyruklar, lepistesler ve bunların rengarenk yavruları var. Toplam 20 tane falan. Size iki tane sorum olacak.

1)Bu hatfa 9 günlük bir tatile çıkacağım. Bunlara Sera'nın tatil yemlerinde atıp atsam işe yarar mı, kaç tane atmalıyım?

2)Bu akvaryumda sadece moliler varken 2-3 tablet tuz atardım. Şimdi diğer balıklar varken de tuz atsam sıkıntı olur mu?
Herşey Full Red İçin
Elinize sağlık çok güzel bir akvaryum kurmuşsunuz. Bitkiler için hangi ışığı kullandınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.